Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOFF 2012. Clujul se califică după o partidă incendiară în „Junglă”

Noémi Csiki

Noémi Csiki
20.04.2012

 

 82-87

 

15-22, 16-15, 15-20, 25-14,
11-16
 
1
Fișă meci 3

Meciul cu numărul patru s-a dovedit a fi ultimul din seria dintre BC Mureș și U Mobitelco, după un final strâns și o repriză de prelungiri.

Celel două echipe au început cu aceleași  formule de start ca și ieri (Stănescu, Dumitru, Watson, Forte, Pekovic vs Paul, Krstanovic, Mijovic, Lawrence, Dykes), însă aici se opresc asemănările dintre cele două meciuri. Încă din primele minute, oaspeții au fost cei care s-au instalat la conducere, câștigând primul sfert detașat. Sfertul al doilea a fost cel mai echilibrat, câștigat de mureșeni cu un singur punct, dar la pauză gazdele erau conduși cu 6 puncte, și dominația clujenilor părea constantă, cu Dykes și Krstanovic de neoprit.

După pauză, oaspeții și-au mărit încet avantajul, acesta ajungând până la 16 puncte la un moment dat, în timp ce publicul mureșean lansa acuzații la adresa arbitrajului. Sfertul patru a început în aceeași manieră, iar cu mai puțin de 4 minute rămase din timpul regulamentar oaspeții aveau 10 puncte avantaj. Atunci, la scorul de 59-69, a început a serie de atacuri reușite a mureșenilor, respectiv atacuri ratate de oaspeți. Publicul, aprins de posibilitatea unei reveniri, a creat o atmosferă de foc, volumul aplauzelor și încurajărilor ajungând până la punctul în care sunetul sirenei sau a fluierelor arbitrilor nu se mai auzea. Atunci, cu un parțial de 12-0 (din care 10 puncte au fost înscrise de Liviu Dumitru), mureșenii au dus scorul la 71-69, cu 40 de secunde înainte de sfârșitul sfertului patru. Cu doar 7 secunde rămase, Dykes a restabilit egalitatea, iar în ultima fază, Stănescu a fost aproape de a marca reușita câștigătoare, dar apărarea clujeană nu i-a permis o aruncare sigură, astfel partida a intrat în prelungiri.

Cele cinci minute ale prelungirilor au fost marcate de multe faulturi, care au rezultat în 18 aruncări libere, din care 15 marcate, dar și în eliminarea lui Krstanovic, Watson și Dumitru, pentru 5 greșeli acumulate. Reușitele din acțiune au fost mai numeroase de partea clujenilor, scorul final fiind stabilit cu 8 secunde înainte de sfârșitul celor 45 de minute, printr-o liberă transformată de Silvășan.

Remarcații partidei au fost Kyndall Dykes (29 de puncte, 9 recuperări, 7 pase decisive, 4 intercepții, totalizând un index de eficiență de 38) și Zoran Krstanovic (19 puncte, 4 recuperări, și un procentaj de reușită de 83,3% din interiorul semicercului de 3 puncte, respectiv 50% din afara acestuia). De fapt, procentajele de la aruncările din acțiune au constituit diferența esențială între jocul celor două echipe, clujenii reușind aproare 40% din aruncările de trei puncte, în timp ce BC Mureș numai 25%. La coșurile de 2 puncte, raportul a fost de 62,5% în comparație cu 47%.

În echipa mureșeană, cei mai eficienți s-au dovedit a fi Virgil Stănescu (din nou, cu 26 de puncte, 11 recuperări și 3 pase decisive), Calvin Watson (16 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive), respectiv Liviu Dumitru (16 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive).

Aceasă înfrângere a însemnat un sfârșit de sezon dureros pentru BC Mureș, care va avea mult de lucru pentru a pregăti sezonul viitor, fără a-și fi îndeplinit obiectivul pentru acest an. Clujenii însă, bucuroși pentru calificare, dar și ușurați, pentru că au trecut de un adversar puternic, au sărbătorit prin claxonări și strigăte de bucurie în parcarea Sălii Sporturilor din Tîrgu Mureș.

Atât galeria sosită de la Cluj, cât și publicul mureșean, animat de galeria „tigrilor”, dar mai ales de „tirgii” înșiși, și-au încurajat favoriții non-stop, reușind să creeze o atmosferă incendiară, demnă de nivelul baschetului jucat în teren.

Adversara clujenilor în următoarea fază a camiponatului va fi singura dintre semifinaliste care nu s-a decis încă, și anume câștigătoarea meciului 5 dintre BC Timișoara și CSM București, care va avea loc duminică, la Timișoara.

2 comentarii la aceasta stire:
  • simonettes :

    semifinale
    Oare cum se vor juca meciurile, in functie de cine va invinge? Daca bate Timisoara, seria va incepe la TM si daca bate CSM, seria va incepe la Cluj?

    cu 12 ani în urmă (20.04.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Quetz :

    @simonettes
    Exact.

    cu 12 ani în urmă (20.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!