Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOFF 2012. Condamnați să învingă!

Emil Pop

Emil Pop
04.05.2012

Sala Sporturilor Horia Demian
sâmbătă, 5 mai, ora 20:00
Live, DigiSport
  Fișa meciului  

Meciul 3 al semifinalei dintre U-Mobitelco BT Cluj-Napoca  şi BC Timişoara  se va desfasura în Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj –Napoca, sâmbătă, 5 mai, cu începre de la ora 20.  În această fază a competiţiei sala  clujenilor se dovedeşte neîncăpătoare,  la meciuri asistând către 3000 de spectatori.

În această formulă de echipă cele două combatante s-au mai întâlnit de 4 ori, de două ori în campionat şi de două ori în play-off . În campionat victoriile au fost împarţite fiecare echipă câştigând pe propriul teren iar în play-off au caştigat bănăţenii ambele dispute.

Prima întâlnire din acest campionat s-a disputat în Sala Sporturilor Horia Demian în cadrul etapei cu numarul doi. U-Mobitelco BT  Cluj-Napoca  a câştigat clar disputa la 17 puncte diferenţă,  scor 85-68. La acea dată, 10 octombrie 2011,clujenii  erau în formulă completă pregatiţi să-şi apere titlul de campioană. În jocul  timişorenilor  s-a văzut că relatiile de joc  sufereau. 

În etapa a -17- a disputată în 21 ianuare a.c. la Sala Sporturilor  “Constantin Jude” din Timişoara are loc cea de-a doua întalnire, scorul final 72-71. Disputa a fost deosebit de echilibrată. Au fost consemnate şapte răsturnări de scor  iar diferenţa pe tabelă nu a depăşit niciodată patru puncte. Ultimele doua aruncari la cos ale partidei au aparţinut clujenilor care au scăpat printre degete un rezultat favorabil pe terenul adversarei,  provocând timişorenilor mari motive de bucurie.

Primul meci al semifinalei a fost adjudecat de echipa timişoreanâ cu scorul de 81-78. Desfăşurarea jocului consemnează din nou  un echilibru între cele două echipe , diferenţe mai mari de cinci puncte fiind  practic în trei scurte perioade de joc. Au fost trei răsturnări de scor iar finalul le-a surâs gazdelor , aceştia punand pe tabela ultimele lor  doua puncte prin Dragoş Andrei din 2 aruncări libere. Ultimele secunde ale partidei gaseşte echipa campioană în atac care fortează  prin două aruncări de trei puncte ambele ratate iarăşi spre bucuria timişorenilor.

Meciul 2 al semifinalei s-a încheiat cu scorul de 76-72 în favoarea timişorenilor . Desfăşurarea jocului arată şi de această dată cât de echilibrată este această dispută. Diferenţe mai mari de cinci puncte consemnându-se şi de această dată doar de trei  ori pe parcursul întâlnirii dar acum toate în favoarea bănăţenilor.

Predrag Badnjarevic  antrenorul principal al timişorenilor  şi  Srdjan Jovanovic în calitate de antrenor secund  sunt strategii formaţiei banaţene. La BC Timişoara nimic nu este la întâmplare, Badnjarevic  având o remarcabilă stapânire de sine. În fiecare “time-out” antrenorul este surprins  explicând cu un deosebit calm şi cu fermitate jucătorilor   planul de joc.

Echipa clujeană are  la conducerea tehnică trei foşti baschetbalişti români, antrenor principal fiind Marcel Ţenter, asistat de Dragoş Curtifan, şi Dorin Pintea. Cu toată tinereţea   stafului tehnic,  acesta  a acumulat o experinţă bogată la nivelul baschetului autohton. În ultimii cinci ani au cucerit o data titlul de campioni şi de două ori au mai  jucat finala  campionatului. Echipa beneficiază de o pregatire  tehnică la cote asemanatoare baschetului european , antrenorul principal a absolvit cursul de antrenori organizat de FIBA şi a partcipat anual la stagii de pregătire la cel mai înalt nivel organizate pe plan international. Echipa se exprimă  printr-un joc modern clolectiv bazându-se pe o apărare deosebit de mobilă cu presiune sporită  la jucătorul cu minge. Jocurile sunt pregătite în cele mai mici amănunte iar pentru executarea planului de joc,  Marcel Ţenter este deosebit de energic  cerându-le jucătorilor aplicarea  exactă a schemelor de joc.

Ambele echipe au antrenori bine pregatiţi şi dedicaţi, lungimea băncilor de rezervă este comparabilă. Jucători experimentaţi sunt de fiecare parte iar forţa în jocul de sub panouri este şi ea asemanatoare, organizarea jocului înclină spre vizitatori dar jocul în apărare le este favorabil gazdelor. Disputa va fi echilibrată aşa cum îi stă bine unei partide de baschet. Cu siguranţă tehnicienii celor două echipe vor încerca să se surprindă cu ceva nou în defăşurarea acestei partide. Cine va avea de caştigat vom şti doar sâmbătă seară.

Ingredientele necesare unui spectacol baschetbalistic considerăm că sunt întrunite. În caz de victorie clujeană în această a 3-a partidă a semifinalei se va disputa meciul 4 în ziua următoare. Se va ajunge în decisiv numai dacă clujenii reuşesc două victorii consecutive, în fond ceea ce  au reuşit şi timişorenii cu o săptămâna în urmă. În cazul ajungerii în meciul decisiv,  acesta se va disputa în 10 mai, la Timisoara.Nu este uşor pentru nici o grupare dar numai cine câştigă semifinala joacă în FINALĂ.

De menţionat că preţul biletelor în play-off este de 10 lei în partea de sus şi 20 lei în partea de jos a salii.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!