Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff 2012. CSU Ploiești învinge și în Meciul 3 al seriei cu Gaz Metan Mediaș. Se califică în finală

Adrian Micinic

Adrian Micinic
05.05.2012

 96-88 

18-18, 24-22, 24-23, 30-25

3-0
Fișă meci  0-3

CSU Asesoft Ploiești a învins pe Gaz Metan Mediaș, scor 96-88, în Meciul 3 al semifinalei Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Meciul a avut loc la brazi și a pus punct seriei dintre aceste formații. Scorul general a fost de 3-0.

Partida a demarat sub semnul echilibrului cu Deven Mitchell apărând la finalizare pe fondul unor acțiuni individuale în vreme ce Burlacu și Vlahovic au transformat pentru echipa gazdă. Ivanovic pierde posesia mingii iar aceasta a ajuns în mâinile lui Vladimir Tica care a adus-o în avantaj pe Asesoft, scor 9-7, la jumătatea primului act, moment în care Ovidiu Teleabă a cerut timp de odihnă.
După reluarea jocului același Tica transformă, de această dată după o combinație de mare efect cu Vlahovic. Centrul prahovenilor adaugă două puncte de la linia de pedeapsă pentru ca Ivanovic să răspundă cu o aruncare de la semidistanță. Din nou Tica marchează din serviciul lui Santana, la o fază în care Mediaș a dorit să joace rapid. Mitchell înscrie din spatele semicercului, iar Drăgușin din spațiul de trei secunde din angajamentul lui Ivanovic pentru a aduce pe Gaz Metan la conducere. Cepulis a marcat ultimul coș al primei secvențe, una încheiată la scorul de 18-18.

Zigeranovic intră la începutul sfertului al doilea și marchează din serviciul excelent al lui Tomeljak pentru ca Mitchell să-și continue prestația foarte bună din punct de vedere al finalizării pentru a mări avantajul Mediașului la trei lungimi. Ploieștiul marchează primele patru puncte ale acestei perioade de la linia de pedeapsă pentru ca Burlacu să înfigă un pumnal în inimile medieșenilor de la mare distanță. Tomeljak răspunde cu o aruncare de la semidistanță, iar Nicoară este servit de fundașul croat pentru a realiza un coș cu fault plus liberă transformată. Asesoftul răspunde cu Cepulis autor al unui coș din spatele semicercului și apoi al unuia din interiorul acestuia, iar scorul devine 32-29 la jumătatea secvenței.
Urmează o perioadă săracă în reușite pe tabela de marcaj de ambele părți, Arnautovic fiind primul care s-a arătat nemulțumit de această situație pentru a solicita un timp de odihnă. Dzambic combină cu Albijanic, cel din urmă marcând trei puncte, însă Zigeranovic răspunde după o luptă crâncenă sub panoul prahovean. Moore iese la intercepție și eliberează un om, iar Asesoftul îl găsește cu o circulație bună a mingii pe semicerc. Zigeranovic, extrem de nervos și recalcitrant, comite a 3-a greșeală personală în mai puțin de 9 minute petrecute în teren. Sârbul lui Gaz Metan a adus 10 puncte în această perioadă. Burlacu forțează și înscrie, dar irosește ultima aruncare. De asemenea, Dzambic ratează după o recuperare ofensivă. Scorul la pauză a fost stabilit de către Tudor Dumitrescu cu o reușită de trei puncte. Prahovenii au intrat la vestiare într-un avantaj minim, scor 42-40.

Aleksandar Vlahovic începe repriza a doua excelent marcând primele șase puncte ale echipei sale. Două pătrunderi și două aruncări libere și apoi un serviciu perfect pentru Burlacu pe niște faze gândite și jucate perfect de fundașul în vârstă de 21 ani, pentru ca apoi avantajul Ploieștiului să urce la nouă puncte datorită coșului de la distanță semnat Cepulis. Replica vine de la Dumitrescu, autor al unei alte reușite din afara semicercului. Gaz Metan întreprinde un parțial de 7-0 completat de același Dumitrescu cu o reușită de la distanță. Vlahovic iese la rampă din nou cu o acțiune individuală în care a marcat un coș cu fault și a transformat libera suplimentară într-un duel cu doi adversari, Drăgușin și Tomeljak. Apoi marchează norocos de la mare distanță cu panoul, dar Dumitrescu răspunde cu două reușite similare prin care își duce totalul coșurilor de trei puncte la cinci în acest meci. Ivan Ivanovic forțează o pătrundere dar obține vizite la linia de pedeapsă însă le împarte și irosește șansa de a restabili egalitatea pe tabela de marcaj. Perioada se termină cu o reușită a lui Andrei Căpușan din serviciul foarte bun al aceluiași Vlahovic, eroul acestei perioade de joc. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 66-63 în favoarea gazdelor.

Pe parcursul primului minut din sfertul 4 ambele echipe irosesc mai multe șanse iar tabela de marcaj se modifică pentru prima dată de abia spre jumătatea celui de-al doilea minut. Același Vlahovic a înscris pe un contraatac de două ori. Teleabă se vede obligat să ceară timp de odihnă pentru că diferența a crescut la șapte lungimi.
Dumitrescu replică cu o reușită din interiorul semicercului, dar Dzambic îl găsește perfect pe Căpușan la celălalt capăt al terenului. Diferența crește la zece lungimi în condițiile în care Burlacu este pe bancă. Nicoară forțează din afara semicercului, Tomeljak, Nicoară și Zigeranovic combină superb pentru un slam dunk al sârbului, iar apoi Tomeljak transformă din spatele semicercului, dar Santana vine cu un răspuns și mai bun: coș de trei puncte și o liberă suplimentară, transformată.
Burlacu revine pe parchet, dar Gaz Metan izbutește un parțial de 7-0 pentru a se apropia la doar patru lungimi cu trei minute înainte de finalul jocului. De asemenea, numărul 10 de la gazde comite a 4-a greșeală personală. antana aduce trei puncte uriașe la o acțiune prelungită de atac a Asesoftului în penultimul minut de joc. Nicoară răspunde însă amfitrionii au resurse. Santana și Vlahovic mai aduc câteva puncte de la linia de pedeapsă și meciul se termină cu victoria Asesoftului. Scor final 96-88.

Remarcați
Ploiești - Vlahovic 22 puncte, 7 pase decisive, Burlacu 18 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, Santana 15 puncte, Cepulis 14 puncte, 4 recuperări, Tica 11 puncte, 4 recuperări
Mediaș - Mitchell 26 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, Dumitrescu 17 puncte, 4 recuperări, Zigeranovic 14 puncte, 6 recuperări.

13 comentarii la aceasta stire:
  • medias :

    zero
    e zero asehotii. li sa indeplinit visul de a lichida usor adversaru prin albitri. ba frate il trage pe zigheranovici, il impinge pe tomeljac pe jos, pe mitchel il nenoroceste cu forta unui tanc si nu se fluiera nimica, in schimb de partea cealalta si o "besina" care nu se aude o fluiera, iertatima dar asta e. Titlu merge la asesoft dar nu regretati k nu il au pe drept.

    cu 12 ani în urmă (05.05.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe popescusorin :

    @medias
    no comment! ps. ba da - de unde ai bani de net?

    cu 12 ani în urmă (05.05.2012) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    "cavalerii" in negru
    Cu asa arbitraj nu-i bate nici Lakers

    cu 12 ani în urmă (05.05.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe popescusorin :

    @medias & abu
    invatati limba romana si dp mai vorbim! :)))

    cu 12 ani în urmă (05.05.2012) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    @popescu
    ce nemultumire ai? spune exact.

    cu 12 ani în urmă (05.05.2012) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu abu :

    @popescu
    daca vrei poti scrie p.s. Este prescurtare de la "post scriptum"

    cu 12 ani în urmă (05.05.2012) Raspunde
  • dragon :

    e pacat
    asa se distruge tot baschetul din romania si cum afirma comentatorul ,, suntem obisnuiti cu asa ceva,,

    cu 12 ani în urmă (05.05.2012) Raspunde
  • Costin :

    @abu&popescusorin
    Vă rog să opriți polemica pe subiecte diferite de baschet! Mulțumesc!

    cu 12 ani în urmă (05.05.2012) Raspunde
  • doru :

    confirmare
    Cineva imi spunea in iarna ca finala va fi Asesoft- Timisoara si nu credeam ca asa va fi! Mediasul joaca, Clujul e in top mereu, s- au intarit Muresul si Oradea, CSM ul a aparut intre celelalte! Surpriza sau nu , cele doua au spart semifinalele de parca Medias si Cluj nici nu au existat! Din seria Medias-Ploiesti am retinut ca numarul calailor(arbitrii, pentru cei ce nu inteleg) a crescut considerabil, sau, existau tot timpul si nu ii vedeam! Au judecat arogant si partinitor faze, dupa faze! Masura a fost diferita, in decizii si judecati! Sa va fie rusine, arbitrilor, si federatiei care ascundeti mizeria si ""jocurile de culise"! Incredere in voi nu mai pot sa aiba decat cei ajutati... Saracii! Urez succes celor doua evhipe din finala mica, sper sa mai aiba puterea sa ne arate BASCHET! Multumesc lui Mitchell, lui Ivanovici si celorlati de la Medias!!! Felicitari! PS urmeaza un duel Mitchell- Dikes! Minunat!

    cu 12 ani în urmă (05.05.2012) Raspunde
  • medias :

    medias cluj
    pai sa stiti ca mai degraba urmaresc medias -cluj decat asehoti-timisoara. asta vrea si federatia, trofee in alta parte numai in ardeal nu, si uite asa iau talhari aia din ploiesti cupa. ce las chema pe BUTE sa faca putin de randuiala intre ei, incepand de la Tocala, leca,trecand pe la grigoras, ciulin, si toti observatorii, pe la asehoti incepand cu care vrea el da sa i ia pe rand si cand ia terminat sa i mai ruleze o data, iar apoi sa vina si Doroftei sa se antreneze cu ei. Asta e baschetul in romania, uitativa putin ce pierderi a avut romania in baschet anul acesta si va dati seama ce baschet de _ _ _ _ avem,va dau numai doua nume Jeret h si Jujuan C,si sa vedeti cati o sa mai plece, bine si fac, Rusie la toti talhatiiiiiiii

    cu 12 ani în urmă (05.05.2012) Raspunde
  • 08JHE :

    @ medias
    Mi se pare o jignire pentru orasul nostru sa iti alegi tocmai tu asa un Nick, la comentariile pe care le faci. Daca mai ai de gand sa postezi astfel de nimicuri, aberatii, greseli gramaticale, de exprimare etc, atunci te rog fa-o sub un alt nuem pentru ca asa jignesti un oras intreg! Si eu sunt nervos si suparat dupa cele trei meciuri din seminfinala dar de aia gandesc totusi inainte sa postez ceva.

    Acum revenind la modul in care a ajuns Asesoft in finala...rusinos! Atat ar fi de ajuns de spus. Nu stiu, oare ne plangem doar noi, suporterii medieseni de arbitrajul din cele 3 meciuri sau sunt si alti suporteri ai altor echipe care au vazut aceleasi nereguli? Chiar as vrea niste opinii neutr. Poate nu putem aprecia noi corect arbitrajul, fiind echipa noastra implicata in meci. Am cel mai clar exemplu pentru voi: meciul 2 de la Medias: Tomeljak marcheza de 3, plasa este atinsa de un aparator Ploiestian, minge anu intra dar cosul nu este acordat. Meciul 3 la Brazi: Asesoft arunca de 2 puncte, minge anu intra, plasa este atinsa de un aparator Mediesean, cosul este validat! Perfect de acord cu validarea cosului, scrie in regulament, dar de ce nu a fost si in prima situatie la fel? Ce ar fi insemnat 3 puncte in meciul 3?...ar fi fost un final de meci la un singur punct, deci tot odata sanse imense pentru noi de a castiga meciul. Asta a fost un exemplu care este sustinut de regulament, celelalte faultur vazute da arbitrii pot si discutabile, dar cand vezi ca nici regulamentul nu este acelasi pentru cele 2 echipe, iti vine sa urli de nedreptatea pe care o vezi! Oricum, bafta Timisoarei si sa se tina bine, doar un cos norocos ca cel al lui Morris ar putea sa ii smulga titlui lui Asesoft, acest "bebelus" al Federatiei Romane de Baschet!

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • 08JHE :

    doresc sa ma corectez
    Am scris mai sus ca Tomeljak a marcat de 3..mingea nu a intrat la fel ca si in cazul celor de la Asesoft.

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein :

    @08JHE
    multumesc pentru modul ferm si pertinent in care l-ai "linistit" pe acest individ cu nick pe care nu il
    onoreaza .Desigur , nu ne reprezinta. Corecte sunt si celelalte opinii ale tale. Din pacate...

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!