Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOFF 2012. CSU Ploiești la un joc de finală. Gaz Metan în pragul eliminării

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.05.2012

 Sala Sporturilor, Brazi 
 
 Meciul 3, sâmbătă (05.05)
 ora 20:00 
2-0 Fișa meciului
0-2

CSU Asesoft Ploiești primește vizita lui Gaz Metan Mediaș pentru Meciul 3 al semifinalei Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Scorul general al seriei este de 2-0 în favoarea prahovenilor, aceștia având posibilitatea de a o încheia în cursul serii de sâmbătă (05.05). În cazul în care acest lucru nu îi este la îndemână, Meciul 4 se va disputa duminică (06.05), în aceeași locație de la aceeași oră și cu aceeași șansă pentru formația lui Vladimir Arnautovic.

Vicecampioana a câștigat pe terenul formației care a terminat sezonul regulat pe prima poziție atât în prima partidă cât și în cea de-a doua a acestei serii. Dacă în primul joc Cătălin Burlacu a marcat ultimele șase puncte ale echipei sale și a decis soarta confruntării pe o acțiune individuală în condițiile în care ultima aruncare, semnată Craig Moore, nu a găsit ținta, cu 24 de ore mai târziu, jucătorii ploieșteni au tranșat disputa mai devreme, asigurându-se pe final că nu le va scăpa victoria și odată cu un avantaj foarte important.

Gaz Metan Mediaș a avut probleme la poziția 1 în ambele partide. Dacă în prima a insistat cu Ivan Tomeljak, jucător care nu a izbutit să-și ajute echipa prea mult, în al doilea joc Ovidiu Teleabă a mizat mai mult cu Craig Moore în postură de coordonator de joc. Nici această abordare nu a adus rezultatul scontat motiv pentru care CSU Ploiești are acum o șansă foarte mare de a pătrunde în cea de-a 9-a finală consecutivă de campionat.

În plus, echipa de pe Târnava Mare a terminat ambele partide fără Ivan Ivanovic în teren. Experimentatul muntenegrean, cel mai important jucător al Mediașului, a fost descalificat în ambele partide la capătul unor prestații foarte solide pe ambele faze ale jocului. Dacă în Meciul 1, Deven Mitchell a strălucit sub coșul advers (30 puncte și 6 recuperări ofensive), în cea de-a doua confruntare a ieșit la rampă Craig Moore, autor a șase reușite din afara semicercului.

În schimb, CSU Asesoft nu a putut miza pe aportul ofensiv al lui Darius Hargrove, respectiv pe determinarea și angajamentul defensiv al lui Levi Szijarto. Chiar și în aceste condiții formația lui Arnautovic a învins pe fondul unui joc extraordinar din partea lui Cătălin Burlacu. De asemenea, Vladimir Tica a oferit suport consistent în ambele confruntări, alături de experiența lui Angel Santana și jocul sigur al lui Aleksandar Vlahovic.

De notat că ploieștenii au fost foarte solizi și din punct de vedere individual oamenii de bază au evoluat constant pe ambele faze ale jocului oferind satisfacție în permanență.

CSU Ploiești încearcă să-și păstreze invincibilitatea în confruntările cu Gaz Metan Mediaș în acest sezon competițional. Prahovenii au învins de două ori în sezonul regulat și tot de atâtea ori în playoff.

Meciul 3 va fi oficiat de o brigadă de arbitri alcătuită din Doru Vinasi, Alexandru Olaru și Alin Faur. Comisar delegat din partea FR Baschet este Marin Oprea.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    @Teleaba & Co
    Acum cateva luni, Howell a plecat.
    Cine poarta raspunderea? De ce a tinut sa plece cu orice pret, oriunde isi gasea un contract (la Levski joaca pe aceasi bani)?
    Cine poarta raspunderea ca l-au adus pe Tomeljak, si nu au mai adus inca un om pe postul laast liber de Florin Munteanu?
    Cine poarta raspunderea ca nu a fost jucat VanderMeer, cand meci dupa meci Dragusin a fost execrabil?

    cu 12 ani în urmă (04.05.2012) Raspunde
  • doru :

    Ptr bb....
    Vandermeer era un copil nebataios si neadaptabil mizerabilei noastre vieti(Dragusin este mult mai bun si numai pentru ca este roman- daca s- ar pregati mai serios ar fi util permanent), Howell si- a aratat valoarea si caracterul intorcandu-va spatele, si oricate rezultate bune credeti ca a avut, cand trebuia sa demonstreze, a ratat! Mitchell de ce a ramas, iar nevinovatul Howell a plecat??? Ce, il platea antrenorul??? Sunteti o echipa mica, pe langa asta nici nu va ajutati deloc! Tocmai de asta e usor celorlalti mai smecheri, sa va faca! Bucurati- va de echipa ce o aveti! Un guvern nou, o echipa veche... O sa ramaneti fara echipa si nu o sa mai aveti pe cine critica... O sa va duc ... Dorul!

    cu 12 ani în urmă (05.05.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!