Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff 2012. Dragoș Andrei, fără coș din acțiune marcat în primele două meciuri, imperial în Meciul 3

Adrian Micinic

Adrian Micinic
05.05.2012

BC Timișoara a avansat în finala Diviziei A la baschet masculin după victoria, scor 70-65, repurtată în Meciul 3 al seriei cu U Mobitelco Cluj-Napoca. Succesul a fost posibil datorită unei prestații excelente a unui jucător român.

Nu vorbim despre Bogdan Popescu. Deși el a fost perfect la linia de pedeapsă și a avut o contribuție majoră la succes chiar dacă nu a strălucit din punct de vedere statistic.

Într-o partidă în care problemele medicale ale lui Zlatko Jovanovic l-au împiedicat pe acesta să joace la potențialul său real, la rampă a ieșit Dragoș Andrei.

Fundașul vâlcean a fost principalul marcator al echipei sale. Totodată a fost extrem de precis și a realizat cea mai bună prestație personală stagională. Una consemnată în meciul care a consfințit calificarea în cea de-a doua finală din sezonul 2011/12 pentru BC Timișoara.

În 20 minute de joc, Andrei a avut 1/2 la aruncările de două puncte și 5/5 la cele din afara semicercului. Astfel, Dragoș a totalizat 17 puncte. La care a adăugat 2 recupeperăi și a pierdut posesia mingii o singură dată. El a stabilit un record personal la puncte marcate dar totodată și la eficiență, având un indice de 17 la acest capitol statistic.

Interesant este că Dragoș Andrei nu a marcat niciun coș din acțiune în primele două meciuri ale seriei cu U Mobitelco Cluj-Napoca. El a avut 3/4 la linia de pedeapsă în Meciul 1, atunci când a înscris în momente cheie ale jocului, în sfertul 4. Apoi, în Meciul 2 a terminat cu 1/2 la același procedeu.

Pe de altă parte trebuie notat faptul că Dragoș Andrei a suplinit exemplar seara dificilă a lui Zlatko Jovanovic. Sârbul-bosniac are în continuare serioase probleme musculare, dar a forțat să joacă însă nu a făcut-o la cel mai bun nivel. Acest lucru se vede și din statistică întrucât numărul 5 de la Timișoara a avut 0/7 la aruncările din afara semicercului!

Născut pe 25 ianuarie 1987, fundașul de 1.86 metri a început baschetul la Râmnicu-Vâlcea, sub îndrumarea lui Cristian Achim, actualul antrenor principal al lui CSM Oradea. El a jucat la nivel de Divizia A masculin pentru BC Râmnicu-Vâlcea, BC Târgoviște și CS Otopeni. Dragoș Andrei se află la primul sezon alături de BC Timișoara, club alături de care a jucat pentru prima dată într-o competiție internațională rezervată echipelor de club și totodată a disputat deja o finală, cea de cupă.

2 comentarii la aceasta stire:
  • vinsanity :

    Felicitari Dragos!
    Nu e o surpriza....poate mai mult, dar 5 din 5 de la 3 puncte e valoare incontestabila,Ce imi place e ca se dovedeste ca marele antrenor Marcel, care e un antrenor bun, incontestabil, a fost prins pe picior gresit si a primit o surpriza de proportii. Pai el care studiaza ore intregi pe inregistrari adversarul sa nu prevada faptul ca Dragos are o mana de fier?! Sa nu va mirati ca a pierdut Clujul. Asta se intampla cand nu-ti faci temele 100%.

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    un baiat de caracter
    Dragos Andrei a confirmat faptul ca atunci cand cineva are nevoie de serviciile sale,se poate baza pe el.Este un tip disciplinat si de caracter,cu un joc de echipa bun,iar la trei puncte rateaza rar.Totusi el a mai jucat si sezonul trecut pentru Timisoara sub comanda lui Dragan Petricevic.Iar continuitatea s-a vazut in jocul sau.

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!