Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOFF 2012 masculin. BC Timișoara își adjudecă prima victorie din seria cu U Mobitelco

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
29.04.2012

BC Timișoara și-a adjudecat astă-seară prima victorie din această serie cu scorul de 81 la 78 (23-25, 22-13, 13-21, 23-19 ), timișorenii conducând astfel la general cu scorul de 1 la 0. 

Remarcații partidei:

BC Timișoara: Robert Sarovic: 26 puncte, 7 recuperări; Dominique Archie: 13 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive; Bogdan Popescu: 12 puncte, o recuperare; Zlatko Ivanovic:12 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive.

”U” Mobitelco Cluj: Zoran Krstanovic:23 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă; Vladimir Mijovic: 18 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive; David Lawrence: 15 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive.

_________________________________

Din punct de vedere sportiv, cele două formaţii au oferit un meci spectaculos în debutul seriei. A fost o partidă cu răsturnări de scor, dueluri interesante, suspans şi un final incendiar. Timişoara s-a impus la 3 puncte şi conduce acum seria cu 1-0.

Partida a început însă dramatic pentru gazde. În doar 2 minute, campioana conducea cu un incredibil 13-0! Krstanovic a dat tonul, iar Dykes şi Lawrence l-au urmat. Badnjarevic a cerut time-out şi de aici încolo a început revenirea timişorenilor. Zlatko Jovanovic a avut câteva minute excelente, în care a marcat singur 8 puncte consecutive şi a animat tribuna, 8-13. Preţ de câteva minute s-a mers la o diferenţă de 5 puncte în favoarea Clujului, până când a intrat în scenă şi Robert Sarovic. Pivotul alb-violeţilor a reuşit câteva aruncări de la distanţă, la concurenţă cu Miţă Paul. Totuşi, Timişoara a redus enorm din ecart, iar primul sfert s-a încheiat 23-25. 

Acelaşi Sarovic a fost imperial şi în sfertul secund. Sârbo-germanul a marcat următoarele 10 puncte ale echipei sale şi Leii din Banat erau deja cu 6 lungimi în faşă, 33-27! S-a mers apoi cap la cap până la 39-36. Siriscevic a dus din nou gazdele în faţă cu o aruncare de 3 puncte, iar acelaşi Sarovic a închis tabela după primele 20 de minute la 45-38 pentru Timişoara.

După pauza mare a urmat o cădere în joc a gazdelor. Alb-violeţii au ratat trei aruncări consecutive de la distanţă, în timp ce clujenii au fructificat aproape fiecare ocazie. Scorul s-a strâns, în special datorită evoluţiilor lui Krstanovic şi Mijovic. De la 48-38 pentru gazde s-a ajuns la 52-52 după o liberă transformată de Mihai Paul, iar Krstanovic cu două libere a dus din nou campioana în avantaj. Timişoara a egalat prin Jovanovic la 54-54, dar l-a pierdut pe sârb, accidentat. Mai mult, ardelenii s-au distanţat la 4 puncte, dar punctele aduse de Popescu şi Archie au făcut ca după sfertul trei, scorul să fie 58-59.

Ultimele zece minute au fost cele mai intense. Publicul a scandat permanent pentru Timişoara, care l-a avut pe Cuic "on fire". Sârbul a desprins trupa de pe Bega la 67-61. Replica a venit de la acelaşi neobosit Krstanovic, dublat excelent de Mijovic, care a izbutit 8 puncte în doar 1 minut şi a reaprins jocul, 73-71. Au urmat câteva minute încinse. Mai întâi, la 79-75, Cuic a comis antisportiv. Lagranje cu o liberă şi Lawrence imediat după au apropiat Clujul la un punct, 79-78. La faza imediat următoare, arbitrii au considerat că Zoran Krstanovic a comis fault pe o intercepţie la repunerea timişorenilor şi acesta a ieşit cu 5 greşeli. Dragoş Andrei a avut nervii tari la linia de libere şi a transformat ambele încercări pentru 81-78.

Clujenii au cerut time-out cu doar 8 secunde înainte de final. La reluare, Popescu a faultat imediat pentru că bănăţenii aveau doar 3 greşeli de echipă. Mai erau 7.3 secunde şi s-a cerut din nou time-out. Clujul a încercat o schemă şi i-a reuşit. Mingea a ajuns la Silvăşan care însă nu a reuşit să marcheze de trei puncte şi victoria a fost a gazdelor.

Timişoara conduce acum seria cu 1-0, dar cele două echipe se întâlnesc din nou duminică seara, de la ora 20:00, tot la sala Olimpia.

Foto: fortaviola.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!