Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOFF 2012. Mediaș - Energia, mai echilibrat decât o arată clasamentul

Costin Marinescu

Costin Marinescu
10.04.2012

       Sala Sporturilor Mediaș
miercuri, 11 aprilie, ora 18:00
  Fișa meciului  

Gaz Metan Mediaș și Energia Rovinari se întâlnesc miercuri și joi în primele două partide ale serie de playoff.

Gazdele au ocupat la finalul sezonului regulat primul loc în ierarhia Diviziei A, cu un bilanț de 22 de victorii și 6 înfrângeri, dintre care una prin forfait, fără punct primit în clasament. Echipa antrenată de Ovidiu Teleabă au obținut această poziție în chiar ultima etapă, după o victorie cu BCM U Pitești coroborată cu înfrângerea Timișoarei la Mureș.

Energia s-a calificat pentru a doua oară în istorie în PlayOff, precedenta performanță fiind la chiar primul sezon în Divizia A. Echipa lui Slobodan Nikolic a obținut biletele pentru faza a doua a campionatului cu o etapă înaintea finalului de sezon, când au învins pe BC Mureș, iar CSU Atlassib Sibiu, una dintre contracandidatele la poziția a opta, a pierdut la CSM București. Formația din Tg. Jiu a obținut în sezonul regulat 16 victorii și 12 înfrângeri.

Gaz Metan Mediaș a câștigat ambele întâlniri din prima parte a campionatului. În primul meci, disputat la Mediaș, gazdele s-au impus cu 104 – 91, iar la Tg. Jiu, în retur, Gazul a câștigat cu 85 - 79.  Privind mediile echipelor din ambele jocuri, observăm un avataj al Mediașului la numărul de recuperări (35 față de 34), numărul de pase decisive (25 față de 18.5) și la procentajul aruncărilor de la mare distanță (47.5% față de 35.7%).

Gaz Metan nu se va putea baza în această partidă pe Tudor Dumitrescu, indisponibil pentru restul sezonului din cauza unei hernii de disc.

Primul meci al seriei va avea loc miercuri, de la ora 18:00, iar cel de-al doilea joi, de la aceeași oră.

Partida va fi arbitrată de o brigadă formată din Laurențiu Grigoraș, Mircea Șerban și Bogdan Podar, iar comisar din partea FRBaschet va fi Romi Stănciulescu.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    @Marinescu
    Nu inteleg de unde se trage concluzia din titlul articolului: din faptul ca la recuperari Gazu' are cu doar una in plus ca medie, si ca Dumitrescu nu va juca?
    Chiar daca sunt fan Gaz Metan, incerc sa raman obiectiv. Energia este o echipa plina de surpize si are atat jucatori cat si antrenor de valoare
    Totusi ce te face sa crezi ca este mai echilibrat decat arata clasamentul?
    Putem sa ne uitam pe statisticile FRB la final de campionat regulat. Energia sta mai bine la pase, in rest Gazu este peste ei la toate celalate capitole. Putem insa sa ne uiotam si statisticile meciurilor directe tot nu vad de unde atat echilibru.
    La meciul retur Gazu' a, avut si 16 pct avantaj, Energia nici unul. Gazu' a condus la Energia acasa meciul cap/coada. PAi acum ca joaca la Medias unde vezi echilibrul?

    cu 12 ani în urmă (10.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!