Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff 2012. Philip Jones în locul lui David Lawrence. A jucat doar 84 de secunde

Adrian Micinic

Adrian Micinic
05.05.2012

Marcel Țenter, antrenorul lui U Mobitelco Cluj-Napoca, a optat să îl folosească pe Philip Jones în Meciul 3 al seriei cu BC Timișoara din semifinalele Diviziei A la baschet masculin. Astfel, din formația care a cucerit titlul de campioană în sezonul 2010/11 a fost omis David Lawrence.

Această modificare nu a avut prea multă satisfacție ardelenilor. Acest lucru se explică prin faptul că U Mobitelco a jucat aproape tot meciul în patru jucători străini. Pivotul Philip Jones, al 5-lea străin din lotul pentru acest meci, a fost folosit doar 84 de secunde, perioadă în care a strâns 2 puncte, având 50% la aruncările din acțiune.

Asta în condițiile în care Lawrence a avut peste 30 minute în medie pe meci în cele cinci partide disputate în actuala ediție a playoff-ului. De altfel, omiterea lui David a avut și alte implicații.

Spre exemplu, Clujul a început Meciul 3 cu Paul Chetreanu în garnitura de start. De asemenea, patru jucători echipați pentru pozițiile 1-2 și au fost folosiți doar trei. În schimb, U Mobitelco a avut probleme pe alte poziții și nu a beneficiat de un aport ofensiv consistent din partea lui Vladimir Mijovic (4 puncte în 25 minute de joc) sau Mihai Silvășan (7 puncte în 21 minute de joc). În plus, Kyndall Dykes nu a reușit să-și depășească prestațiile din primele două partide ale seriei. El a avut 13 puncte (6/14 din acțiune) în 29 minute de joc.

În plus, campioana din 2011 a jucat cu tandemul Krstanovic - Mijovic la interior, lui Jones oferindu-i-se prea puțin timp de joc. Ceea ce nu e neapărat de condamnat. Dar se ridică semne de întrebare cu privire la utilitatea modificării în condițiile în care Lawrence a jucat mult mai bine în playoff decât a făcut-o în sezonul regulat. Și în plus, a fost mai util echipei, atât ca opțiune în rotație ori ca și posibilitate de a-l folosi pe mai multe posturi, precum și din punct de vedere al productivității statistice și nu numai.

A fost prima modificare în efectivul de jucători străini operată de către Marcel Țenter în playoff-ul actualei ediții de campionat. În seria cu BC Mureș (patru meciuri), respectiv în primele două confruntări cu BC Timișoara, Țenter a micat pe cvintetul alcătuit din Lagrange, Dykes, Lawrence, Mijovic și Krstanovic.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Pitagora :

    asta e!
    Dacă a trebuit să schimbi schemele de joc ca antrenor, într-o singură zi aflând că Lawrence nu se poate abţine de la fumuri interzise, asta ai obţinut din păcate... Toată stima pentru Zoki şI pentru Marcel Ţenter.
    PS. Popescu şi-a meritat pe deplin toată carnea primită de la suporteri... acelaşi stil ca şi Burlacu...

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!