Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff 2012. Probleme de efectiv în majoritatea loturilor semifinalistelor

Adrian Micinic

Adrian Micinic
24.04.2012

Cu câteva zile înaintea demarării semifinalelor Diviziei A la baschet masculin cele patru echipe calificate (indiferent care va fi decizia FR Baschet în cazul Timișoara - București) se confruntă cu probleme de efectiv sau cu decizii importante de luat înaintea fiecărui meci.

Gaz Metan Mediaș, câștigătoarea sezonului regulat al Diviziei A, nu a putut miza în primul tur pe aportul experimentatului Tudor Dumitrescu. Suferind de o hernie de disc, agravată în ultima perioadă, baschetbalistul echipei din Mediaș ar putea rata și confruntarea cu CSU Ploiești din semifinale.

CSU Asesoft Ploiești nu are parte de accidentări însă va juca, după toate probabilitățile, fără americanul Darius Hargrove. Suspect de consum de canabis, poate cel mai elegant jucător din Divizia A nu a fost folosit în Meciul 3 al seriei din primul tur al playoff-ului, ultimul disputat de către prahoveni. Cel puțin până la elucidarea acestui caz, și apoi în funcție de verdict, Hargrove nu va juca pentru trupa lui Arnautovic.

U Mobitelco Cluj-Napoca este o echipă în revenire. Spre deosebire de celelalte formații calificate în semifinale, campioana s-a bucurat de intrarea lui Mihai Silvășan respectiv cea a lui Paul Chetreanu în teren. Primul a fost deja inclus în rotația de bază, iar Chetreanu a dat semne că poate intra mai multe minute pe parcurs. Chiar și așa, Marcel Țenter nu îl va avea pe Tyler Morris. Totodată tehnicianul Clujului va fi obligat să decidă cvintetul de străini cu care va juca înaintea fiecărui meci din semifinale. Cea mai probabilă omitere este a pivotului Philip Jones, dar Țenter ar putea schimba din rațiuni tactice. Dacă va fi nevoie.

În fine, BC Timișoara este singura echipă care nu are probleme cu accidentările sau cu absențele de marcă. Este singura echipă care nu are probleme în efectiv la ora actuală. Totuși, Predrag Badnjarevic va fi forțat să se decidă asupra cvintetului de străini folosit în fiecare meci din penultimul act al campionatului în condițiile în care dispune de șapte jucători cu altă cetățenie decât cea română. De așteptat este ca Leii din Banat să joace cu același cvintet pe care l-au rotit și în primul tur al playoff-ului. Adică fără Nenad Markovic și Sime Spralja.

Deși este puțin probabil, CSM București ar putea lua locul Timișoarei în semifinale. Dacă acest lucru se va întâmpla atunci reprezentanta capitalei va fi confruntată cu aceeași problemă care a influențat modul de exprimare al echipei în ultimele două luni. Adică cu problemele medicale ale lui Virgil Căruțașu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!