Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff 2012. Remarcații primului tur

Adrian Micinic

Adrian Micinic
24.04.2012

Porter Troupe, fundașul echipei Energia Rovinari, a fost cel mai eficient jucător al primului tur în playoff-ul Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Americanul a avut un indice de 21.7 în cele patru partide disputate împotriva lui Gaz Metan Mediaș.
Formația gorjeană nu a izbutit să se califice mai departe, fiind învinsă cu scogul general de 3-1.

Podiumul a fost completat de către Zoran Krstanovic și Deven Mitchell. Primul a avut 21.5, iar al doilea 21.2 în patru meciuri jucate fiecare. Echipele ambilor au învins cu scorul general de 3-1 avansând în semifinalele Diviziei A.

Virgil Stănescu a fost jucătorul român cu cel mai bun indice de eficiență: 19.0.

Cel mai bun marcator al primei faze din playoff a fost muntenegreanul Goran Martinic. Fundașul lui CSM București a avut 114 puncte, fiind singurul care a depășit pragul de 100 puncte înscrise. Totodată, el este singurul cu o medie de peste 20 puncte înscrise pe meci în primul tur al playoff-ului. Martinic a avut 22.8 puncte pe meci. Acesta a fost și cel mai bun pasator al primului tur cu un total de 31 asistențe și o medie de 6.2 pase decisive.

Virgil Stănescu și David Steffel au avut câte 35 de recuperări în primul tur al playoff-ului și medii de 8.7 mingi câștigate la panou. Între jucătorii învingători Titus Nicoară și Zoran Krstanovic au avut cea mai bună medie, de 7.7 recuperări pe meci.

Calvin Watson este jucătorul care a petrecut cel mai mult timp pe parchet în primul tur. El a avut o medie de 36.5 minute pe meci. În schimb, Dominique Archie, care a jucat un meci mai mult, a avut un total de 180.4 minute jucate în primul tur.

Zoran Krstanovic, Ivan Zigeranovic și Virgil Stănescu au fost cei trei jucători care au realizat câte două double-double-uri în primul tur al playoff-ului. Alți nouă jucători au realizat câte unul.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!