Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff 2012. U Mobitelco are 8-2 în jocurile de pe teren propriu cu BC Timișoara în ultimii șapte ani

Adrian Micinic

Adrian Micinic
05.05.2012

Baschet Club Timișoara încearcă să avanseze în finala Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Pentru a izbuti acest lucru Leii din Banat au nevoie de o victorie și beneficiază de trei șanse pentru a o obține întrucât conduc pe U Mobitelco Cluj-Napoca cu scorul general de 2-0 în seria ce se desfășoară în sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Echipa de pe Bega nu are un trecut foarte reușit în Sala Horia Demian. Pe parcursul ultimilor șapte ani formația timișoreană a jucat de zece ori în această sală împotriva lui U Mobitelco. Scorul acestor confruntări este de 8-2 în favoarea actualei campioane.

Cel mai recent succes alb-violet consemnat în Cluj datează din playoff-ul ediției de campionat 2009/10. Atunci, în Meciul 1 al semifinalei ce a opus aceleași cluburi, BC Timișoara a învins pe U Mobitelco cu scorul de 84-76. Acest meci s-a disputat pe 28 aprilie 2010. De atunci s-au mai disputat trei partide în Cluj. Unul în playoff, în aceeași serie, respectivo două în sezonul regulat. Fiecare s-a încheiat la o diferență mai mare de 16 puncte în favoarea Clujului.

Bilanțul general al confruntărilor directe în ultimii șapte ani este favorabil lui U Mobitelco Cluj cu 13-10. Ultimele trei dueluri directe, toate consemnate la Timișoara, pe parcursul anului 2012, au fost adjudecate de către gazde cu 72-71 (sezonul regulat) respectiv 81-78 și 76-72 (playoff).

1 comentariu la aceasta stire:
  • Dani :

    Nu conteaza..
    Astazi e cu totul alta situatie..Timisoara are o echipa mult mai buna decat in anii precedenti si cu siguranta meciul va fii foarte echilibrat..Merg pe mana Timisoarei..E o presiune foarte mare pe Cluj,care fara Dykes si Krstanovic nu prea au idei...Si in primele 2 meciuri Timisoara s-a aparat foarte bine la cei doi.

    cu 12 ani în urmă (05.05.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!