Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

PLAYOFF. Gaz Metan Mediaș obține biletele pentru o semifinală de foc

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
20.04.2012


 

  72-83

24-24, 13-17, 14-16, 21-26

       1-3 

 Fișă meci   3-1 

 

Energia Rovinari a predat în cursul serii trecute armele, pierzând în fața celor de la Gaz Metan Mediaș și cel de-al patrulea meci. Gorjenii au cedat cu scorul de 72 la 83 în fața unui public frenetic, care a asistat la ultima partidă a favoriților din acest sezon competițional. 

Meciul, unul echilibrat exceptâd ultimele momente al sale, a adus față în față spre deosebire de meciul precedent, o echipă a Energiei slăbită din punct de vedere fizic și o formație demnă de locul obținut la sfârșitul sezonului regulat. Ritmul impus de oaspeții a scos la iveală dezavantajul băncii scurte ale trupei lui Slobodan Nikolic, fapt care a dus atât la scăderea calității jocului prestat de echipa din Tg-Jiu, dar și la gestionarea slabă a acțiunilor. Principala problemă pe care gazdele au trebuit să o înfrunte a fost și de această dată numărul de recuperări ofensive, pe care însă aceștia nu au știut să o trateze. Avțnd o medie de 14.8 recuperări ofensive pe meci, gruparea medieșeană a surclasat și de această dată echipa din Tg-Jiu la acest capitol: 15-3. Nu e de mirare însă, având în vedere prezența unui singur om sub panou, David Steffel, fără ca acesta să primească sprijin de pe banca de rezerve.

La polul opus, am văzut o echipă a Mediașului mult mai oragnizată în acțiunile ofensive, prestând un joc mai colectiv decât cel făcut în meciul trei al acestei serii. Cu un Ionuț Drăgușin mai sigur pe el ca oricând, elevii lui Ovidiu Teleabă au avut de această dată un sprijin însemnat venit de sub panou, acolo unde pivoții medieșeni au făcut legea. Ce e drept, aceștia au prins o zi prolifică și în afara ”căciulii”, Deven Mitchell și Craig Moore răzbind din nou în fața adversarilor.

Și ca tabloul meciul să fie unul întreg, liberele ”au curs” seara trecută de ambele părți, în unele cazuri acestea părând a fi date în compensație cu eventuale greșeli comise de cavalerii fluierului de ambele părți. Astfel, cele două protagoniste au înscris un total de 37 de puncte de la libere.

La fel ca în primul meci, gorjenii au obținut primul anagajament, marcând 10 puncte fără replică, sub semnul unui rtim alert impus chiar de ei. Avantajul a început însă să scadă treptat cum era de așteptat. După time-out-ul inveitabil cerut de tehnicianul român, oaspeții au intrat mai motivați oricând recuperând din handicap și făcând ca scorul de pe tabela de marcaj să devină 16 la 12 și în finalul sfertului 24 la 24.

Debutul celei de-a doua secvență a fost momentul în care oaspeții au trecut la conducere. Duelul sub panou s-a accentuat la intrarea lui Ionuț Drăgușin, care s-a dovedit a fi factorul decisiv ce și-a desprins coechipierii la 7 puncte. Medieșenii au profitat de cele trei greșeli personale acumulate de singurul pivot al Energiei, David Steffel și s-au distanțat ușor pe tabela de marcaj, intrând la cabine cu scorul favorabil de 37-41.

Cu patru lungimi în spatele rivalilor, elevii lui Nikolic senior au egalat situația la 41-41 prin două libere venite pe mâna lui Louis Darby. Jocul s-a întrerupt însă pentru gazde, care deși răzbiseră în a reveni, au cedat în fața unui run de 9 puncte ale adversarilor. Deși a părut că totul e gata, în special din pricina descumpănirii care s-a citit în jocul amfritrionilor, aceștia au reușit să reducă din diferență și să păstreze șanse reale și în sfertul decisiv.

Actul final a fost unul ce a ținut întregul public gorjan în picioare. Catalogați ca deja învinși după ce medieșenii au reușit să puncteze consecutiv, majorând ecartul, gazdele au revenit spectaculos prin reușita lui David Steffel la scorul egalității de 72. Apărarea a lăsat însă de dorit. Trei recuperări ofensive au reprezentat un câștig imens pentru oaspeții, care s-au văzut la cârma meciului cu 8 puncte în avantaj înainte cu 40 de secunde de finalul partidei. Reușita de 3 puncte a lui Ionuț Drăgușin a închis tabela de marcaj la scorul de 72-83, scor ce a calificat gruparea de pe Târnava Mare în semifinale.

Cu excepția diferenței considerabile de la recuperări: 28-44, statistic, meciul a fost unul echilibrat cu procentaje modeste atât de la aruncările din acțiune: 35%-40%, cât și de la linia de pedeapsă: 71%-71%.

Remarcați ai partidei:

Energia Rovinari: Porter Troupe: 22 puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive; Louis Darby: 22 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive;

Gaz Metan Mediaș: Titus Nicoară: 19 puncte, 11 recuperări; Ionuț Drăgușin: 13 puncte, 9 recuperări, Deven Mitchell: 12 puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă; Craig Moore: 12 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive.

Astfel, pentru Energia Rovinari sezonul competițional 2011/2012 a luat sfârșit o dată cu meciul de ieri, în timp ce Gaz Metan Mediaș pornește la luptă grea, aceștia întâlnind în semifinale pe Asesoft Ploiești.

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Ce caracter...
    Reusita de trei puncte din final a lui Dragusin nu are de-a face cu baschetul. Mai erau 3-4 secunde, soarta partidei era pecetluita, ceilalti jucatori isi dadeau mana si Dragusin pe post de primadona arunca la cos de trei, dupa reusita incepe sa faca grimase la public, fara suparare dar avea aere de balerin gay. Nesimtirea este proportionala cu inaltimea...Succes Gazului pe mai departe !

    cu 12 ani în urmă (20.04.2012) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    @realgorj
    Sa nu crezi ca la medieseni le cade bine ceea ce face, cum se comporta insa de la anu' oricum se va duce la Steaua asa ca ...

    cu 12 ani în urmă (20.04.2012) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu Rhabon :

    Lipsa de fair play
    Dupa meciul de aseara am stat cu copiii care m-au rugat sa le obtin autografe in spatele Salii Sporturilor.
    La iesirea de la vestiare i-am spus marelui jucator(la inaltime doar) ca a fost lipsa de fair play, el replicandu-mi: Te pricepi tu la baschet fraiere? Am raspuns si eu pe masura spunindu-i cum este NESIMTIT SI FARA ONOARE. Am continuat spunindu-i ca nu are valoare de divizia A si de aceea nu e cautat de echipe nici din Albania.
    Un jucator fara caracter si bun simt atat pe parchet cat si in afara lui.

    cu 12 ani în urmă (20.04.2012) Raspunde
  • AR15 :

    Rhabon
    Cu ce este nesimtit ,ca a aruncat de 3 puncte??.De parca jucatorii tai daca erau condusi cu 3 puncte nu aruncau la cos,de ce esti asa sigur ca merge la Steaua??.Mai bine zis mai exista Steaua.Lasa-o balta ca ti-a spus fraiere, eu nu cred asa ceva si nu cred ca nu a vrut sa-ti dea autografe eu cred ca tu teai trezit si tu sa zici ceva pentru simplul fapt ca nu-ti place jucatorul si atat.La noi in oras da autografe,glumeste,face poze daca-l rogi etc., vorbesc in viata de zi cu zi, asa este mai are iesiri dar numai in timpul jocului si nu cred ca cei de la echipa au ceva cu el.Nu judeca omul daca nu-l cunosti.Sunt alti si mai si gen Popescu,Burlacu.

    cu 12 ani în urmă (21.04.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!