Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Playoff LNBM. Analiza seriei CSU Sibiu – SCM U Craiova

Eduard Popa

Eduard Popa
09.05.2019

Playoff LNBM. Analiza seriei CSU Sibiu – SCM U Craiova

sibiu craiova playoff baschet

CSU Sibiu – SCM U Craiova este prima serie din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Cele două formații și-au respectat statutul de capi de serie, dar au avut de muncit pentru calificare. Sibienii au trecut în 4 meciuri de Dinamo Știința, după o înfrângere neașteptată la prima partidă din Capitală, iar SCM U Craiova a câștigat în 5 meciuri seria cu SCM Timișoara.

Probabil că nu sunt prea multe secrete între cele două echipe. Sibiu și Craiova s-au întâlnit de șase ori în acest sezon, de două ori în Grupa Valorică A, de două ori în Top 6 și de două ori în sferturile Cupei României. Sibienii au câștigat toate meciurile de acasă, dar și ultima întâlnire disputată în Bănie, pe 1 aprilie 2019, câștigată de ardeleni cu 75-59. Oltenii au obținut o victorie în prima întâlnire a sezonului, scor 74-71 și în manșa retur a Cupei României, când Sibiu a scăpat ca prin urechile acului de o eliminare. Atunci, elevii lui Aco Todorov s-au impus cu 79-66, după ce au fost înfrânți în meciul tur, în Sala Transilvania, scor 89-74.

Trei întrebări înainte de CSU Sibiu – SCM U Craiova

Cât de mult o să îl vedem pe Daniel Ewing în această serie? Daniel Ewing a debutat în culorile Sibiului chiar în duelul cu SCM U Craiova, din returul Cupei României. A fost un debut nefast pentru jucătorul cu meciuri în NBA și Euroligă. De altfel, CSU Sibiu a arătat destul de vulnerabil fără unul dintre cei șase străini aduși la începutul sezonului. Cu toate acestea, Ewing este acum pregătit 100% din punct de vedere fizic, din ce ne-a spus Dan Fleșeriu la sfârșitul seriei cu Dinamo. Rămâne de văzut cum va aborda antrenorul Sibiului rotația în duelul cu Craiova.

Ce formație are avantajul terenului propriu? CSU Sibiu și SCM U Craiova sunt două dintre echipele cu cel mai important avantaj pe teren propriu în LNBM. În Grupa Valorică A, ambele formații au terminat fără înfrângere pe teren propriu. În Top 6 lucrurile s-au schimbat un pic și ambele formații au pierdut meciuri în propria arenă. Cu toate acestea, la finalul sezonului regulat, CSU Sibiu a terminat pe primul loc în clasamentul meciurilor de acasă, cu 10-2, în timp ce SCM U Craiova a adunat 9-3. Rămâne de văzut care formație va avea suficient „fire power” să facă un break în deplasare.

Se poate apăra Craiova la pivoții Sibiului? CSU Sibiu are un trio fenomenal sub panou. Randal Falker, Chris Cooper și Isaiah Philmore sunt trei dintre cei mai versatili jucători de căciulă din România. Dacă îl luăm în calcul și pe Monyea Pratt, care are caltățile necesare să joace pe poziția 4, ardelenii au un avantaj clar sub panou. De partea cealaltă, SCM U Craiova ni-i propune pe Vlad Koreniuk și pe Jason Boone, plus Goran Gajovic, baschetbalist care evoluează pe poziția 4. Chiar dacă „Gajo” este într-o formă de zile mari, fiind cel mai eficient jucător din LNBM după primul tur de playoff, elevii lui Aco Todorov vor avea o misiune extrem de dificilă cu echipa Sibiului, cea care a avut 10,3 recuperări ofensive pe meci.

Pronostic: Ardelenii vor avea o misiune dificilă cu Craiova. Veteranii Troupe, Gajovic și Mo Curry sunt într-o formă deosebită. Cu toate acestea, nu-i văd pe olteni câștigând în Sala Transilvania. De asemenea, cred că trupa de pe Cibin va câștiga meciul 4 din Bănie. Așa că merg pe un 3-1 pentru CSU Sibiu.  

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    @EP
    De acord cu cocluziile tale. Daca incepem bine seria, cu atitudinea potrivita, pronosticul tau e perfect realizabil. Merg si eu pe pe un 3-0 sau 3-1... asta desi in sferturi am nimerit doar castigatoarele, nu si scorurile :)

    cu 4 ani în urmă (09.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    DF
    Veste foarte buna tinand cont ca avea contract doar pana in vara, dar perfect logica si normala. Acum trebuie discutat si parafat si cu Ionut si cu cat mai multi dintre jucatorii actuali. Desi in cateva cazuri s-ar putea sa fie putin mai dificil... Asteptam (increzatori) si vedem.

    cu 4 ani în urmă (09.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Sorry
      Wrong article 😳

      cu 4 ani în urmă (09.05.2019)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    EKG
    Noi nu suntem la ghicitori aici,ne bazam doar pe certitudini si anume valoarea lui Fraseniuk,Koreniuk,Mijajlovic,Boone, Ionescu si Popa,nu avem cum sa pierdem!Plus ca Dan Fleseriu nu va intelege nimic din schemele desenate de strategul Dan Ioan!

    cu 4 ani în urmă (09.05.2019)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Incredere
      Hai mai, fi mai increzator :)

      cu 4 ani în urmă (09.05.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Iakabos Petrut :

    Ewing
    Cred ca nu e cazul sa mai ne asteptam sa joace, eu zic ca a primit minute si nu a demonstrat...

    cu 4 ani în urmă (09.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!