Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Interviu Porter Troupe: „Este poetic să te întorci acolo unde a început totul”

Interviu Porter Troupe: „Este poetic să te întorci acolo unde a început totul”

CSM Târgu Jiu va avea o misiune dificilă în primul tur al Cupei României. Formația gorjeană va da piept cu deținătoarea trofeului, CSO Voluntari.

Ilfovenii vin după un meci bun făcut în Supercupa României împotriva lui U-BT Cluj, partidă cedată însă pe final de elevii lui Sasha Ocokoljic. Meciul s-a jucat chiar pe arena celor de la Târgu Jiu, iar Porter Troupe, veteranul american care s-a întors în acest sezon la echipa gorjeană, a urmărit de la fața locului formația ilfoveană.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Troupe s-a întors în LNBM de la formația finlandeză Helsinki Seagulls, alături de care a reușit să câștige Cupa Finlandei, dar și medaliile de bronz în liga scandinavilor. Recent, Porter a anunțat că acesta va ultimul său sezon din carieră. Înainte de redebutul său la Târgu Jiu, veteranul american ne-a oferit un scurt interviu.

1. Cum a fost experiența ta în Finlanda și ce ți-a lipsit cel mai mult din România?  

Experiența mea în Finlanda a fost grozavă. Am jucat într-o echipă foarte bună, foarte profesionist organizată, într-un oraș uimitor. Am fost accidentat din păcate o jumătate de sezon, deci nu am putut contribui prea mult în prima parte. Dacă aș fi fost sănătos, cu siguranță aș fi putut ajuta mai mult. Dar a fost o experiență grozavă și ar fi trebuit să fim campioni. Din perspectiva baschetbalistică, mi-a fost dor de liga din România, unde toate echipele îmi sunt cunoscute, arbitrii, fanii. Era diferit să fii în altă parte. Dintr-o perspectivă personală, mi-au lipsit cei dragi. E mereu greu să nu îi ai alături.

2. Cum te simți să te întorci acasă la Târgu Jiu?

Târgu Jiu este un oraș excelent pentru sport. Noi, cei de la club, împreună cu echipele de handbal și de fotbal încercăm să aducem spiritul Târgu Jiului înapoi. E poetic să te întorci de unde a început totul.

3. Ai găsit ceva figuri familiare aici, la cinci ani după ce ai plecat?

Cu siguranță sunt mai multe figuri familiare. Alex Gliga, Claudiu Alionescu care mi-au fost colegi sunt acum în staff-ul echipei. Alin Drondoie e tot aici, ca preparator fizic, m-a ajutat foarte mult când am fost prima oară la Târgu Jiu. Adi Roșu e acum managerul clubului și am fost colegi și aici, dar și la Steaua. Am o relație excelentă cu toți. De asemenea, Alex Berca și Camil Berculescu erau juniori când eram la Energia și e grozav să îi am acum colegi și să îi văd cum au progresat.

4. Ai reușit să vezi CSO Voluntari la lucru chiar la Târgu Jiu, unde au jucat Supercupa. Cum ți se pare confruntarea contra lor?

Cred că sunt o echipă foarte puternică, foarte echilibrată. Cred că au un nucleu bun de jucători români, jucători puternici de U23. Au tot ce le trebuie să fie campioni în acest sezon. Vom vedea ce se va întâmpla în confruntarea directă. Cred că sunt favoriți dar ne vom juca șansa. De aia vom intra pe parchet.

5. Crezi că aveți ce vă trebuie pentru a încerca să intrați în playoff?

Cred că toate echipele pleacă cu gândul să ajungă în playoff. Eu personal sunt o fire competitivă, nu mă voi mulțumi niciodată cu mediocritatea. Deci da, am încredere în mine și în colegii mei că vom lupta pentru un loc de playoff, dar trebui să dovedim asta pe teren. Și o vom face!

Partida dintre CSM Târgu Jiu și CSO Voluntari se va juca astăzi, de la ora 19:00. Meciul nu este televizat, dar cel mai probabil va fi transmis pe canalul de youtube FRB Tv.

*foto: arhiva personală

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!