Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prezentare Grupa B, singura care se desfăşoară cu cinci echipe

Prezentare Grupa B, singura care se desfăşoară cu cinci echipe

Duminică, 8 noiembrie, noul sezon competiţional din baschetul masculin românesc va lua startul la Sala Antonio Alexe din Oradea. Gazdele CSM CSU Oradea vor primi vizita celor de la CSA Steaua, SCM U Craiova, Athletic Constanţa şi CSM VKSC Miercurea Ciuc.

CSM CSU Oradea se prezintă la startul noului sezon cu un lot aproape neschimbat faţă de stagiunea precedentă. Stephen Holt este singura nouă prezenţă în lotul lui Cristi Achim, sosit în locul naturalizatului Kris Richard, care a prins un contract în prima ligă din Polonia.

Bihorenii au efectuat mai multe partide de pregătire în această toamnă. Este vorba despre două meciuri cu U-BT Cluj, ambele pierdute, dar şi două partide cu BCM U Piteşti, una câştigată şi una pierdută.

Pentru Cupa României atuurile bihorenilor vor fi omogenitatea lotului, dar şi valoarea jucătorilor autohtoni, printre care se numără internaţionalii români Bobe Nicolescu, Cătălin Baciu sau Tudor Fometescu.

CSA Steaua propune la startul noului sezon o formulă importantă, formată din mai mulţi jucători români de valoare. Printre aceştia se numără Andrei Mandache, Radu Vîrnă, Mihai Gavrilă, dar şi noile achiziţii, Titus Nicoară şi Alex Coconea. La fel ca în sezonul precedent, antrenorul Cătălin Burlacu se va concentra pe un nucleu de stranieri format din jucători din spaţiul ex-iugoslav şi cel american. Printre ei se numără şi Jake O’Brien, dublu câştigător al Cupei Ciprului, alături de Keravnos.

Şi SCM U Craiova continuă cu Aco Todorov pe banca tehnică. Printre jucătorii care se întorc în Bănie se numără Mo Pratt şi Dragoş Diculescu. Asta în timp ce Jonathan Person revine în prima ligă din România iar Goran Filipovici face pasul în Bănie de la BC Siroki. Nu în ultimul rând, Aco Todorov şi-a întărit rotaţia de români după ce i-a resemnat pe Bogdan Ţibîrnă şi pe Andrei Oprean şi i-a semnat pe Alin Andrieş şi pe Daniel Gheorghe.

Oltenii au disputat patru partide amicale în cantonamentul din Bulgaria, acolo unde a învins BC Yambol şi BC Beroe, a remizat cu CSU Sibiu şi a pierdut contra lui Levski Lukoil.

Athletic Constanţa a adus mai mulţi jucători români pe malul mării. Printre aceştia se numără Dani Mâinea, care s-a întors la Constanţa şi va juca alături de fratele său, Cristi, Iulian Orbeanu sau Mario Lazar. În ceea ce priveşte jucătorii străini, dobrogenii se bazează pe mai mulţi americani, cum ar fi Trevor John sau William Brown, care se află la primul angajament în Europa.

Nu în ultimul rând, CSM VKSC Miercurea Ciuc a ajuns prin tragere la sorţi în grupa din Oradea. Trupa antrenată de Laszlofy Botond s-a întărit în această vară cu veteranul român Sorin Corpodean, a adus şi doi estonieni, pe Toomas Raadik şi pe Rait-Riivo Laane, un lituanian – Dainius Chatkevicius şi i-a prelungit contractul slovenului Mateus Magusar.

Programul Grupei B este următorul:

Duminică, 8 noiembrie:

CSM VSKC Miercurea Ciuc - CSA Steaua Bucureşti – ora 17:00, Digi Sport 3
SCM Craiova - ABC Athletic Constanţa – ora 20:00, Digi Sport 2

Luni, 9 noiembrie

CSA Steaua Bucureşti – SCM U Craiova - ora 16:00, FRB TV
CSM CSU Oradea – CSM VSKC Miercurea Ciuc - ora 19:00, FRB TV

Marţi, 10 noiembrie

SCM U Craiova – CSM VKSC Miercurea Ciuc - ora 16:00, Digi Sport 3

Athletic Constanţa – CSM CSU Oradea – ora 19:30, Digi Sport 3

Joi, 12 noiembrie

CSM  CSU Oradea - SCM  Craiova – ora 17:30, Digi Sport 3
CSA Steaua Bucureşti - ABC Athletic Constanţa – ora 20:30, Digi Sport 3

Vineri, 13 noiembrie

ABC Athletic Constanţa - CSM VSKC Miercurea Ciuc – ora 16:00, Digi Sport
CSA Steaua Bucureşti - CSM CSU Oradea – ora 19:30, Digi Sport

*foto: facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!