Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prima poziția la finalul grupei valorice se decide în duelul dintre U BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
11.01.2019

Derby-ul Ardealului dintre U BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu își va consuma sâmbătă, 12 ianurie, un nou episod. Cele două formații se vor întâlni în cadrul ultimei etape a grupei valorice, la BT Arena din Cluj-Napoca, începând cu ora 17:30.

Pe lângă orgoliile pe care le naște acest duel între cele două echipe, partida are o importanță și în ceea ce privește clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin, la finalul primei faze a sezonului regulat. BC CSU Sibiu se deplasează la Cluj-Napoca din postura de lider și cu o victorie în plus fața de U BT Cluj-Napoca. Cele două echipe pot face rocada, doar dacă echipa antrenată de Mihai Silvășan se va impune la 12 puncte în fața rivalilor. În partida tur, BC CSU Sibiu s-a impus cu scorul de 85-74.

U BT Cluj-Napoca are 4 victorii în ultimele 5 partide desfășurate. După eșecul suferit pe terenul celor de SCM U Craiova, Dykes și compania au revenit cu o victorie categorică în fața campioanei României, CSM CSU Oradea, scor 93-78 și a ajuns la un record stagional de 10 victorii și 3 înfrângeri.

De partea cealaltă, BC CSU Sibiu traversează o perioadă și mai bună, iar ultimul meci pierdut datează de pe 3 noiembrie 2018, când elevii lui Dan Fleșeriu cedau pe terenul lui CSM CSU Oradea. De atunci au urmat 7 victorii consecutive, ultima fiind și cel mai greu obținută, 75-71, în fieful Stelei București.

În meciul tur dintre cele două rivale, BC CSU Sibiu a condus ostilitățile pe parchet în cea mai mare parte a jocului și a obținut o victorie convingătoare, grație jocului agresiv și a contraatacului, care a funcționat excelent. U BT Cluj-Napoca avea probleme de lot încă din acea perioadă a sezonului. Vlad Moldoveanu rata partida din cauza unei fracturi de stres. Ghinionul s-a ținut scai de internaționalul român, care a fost diagnosticat ulterior cu hepatită și ar putea rata tot restul sezonului.

Dacă privim duelurile directe din ultimii ani, U BT Cluj-Napoca are un mare avantaj de palmares în fața sibienilor. Din 2005 și până în prezent au câștigat 40 de partide în fața lui BC CSU Sibiu și au cedat doar 25.

Cele două echipe sunt obișnuite cu meciurile directe, cu miză din sezonul regulat. În sezonul trecut, BC CSU Sibiu și U BT Cluj-Napoca se întâlneau chiar în ultima etapă a sezonului regulat a LNBM. Clujenii reușeau atunci o victorie clară cu scorul de 88-70 și își asigurau avantajul terenului propriu pe toată durata playoff-ului. Niciuna dintre echipe nu avea, însă să ajungă în finală și s-au luptat pentru medaliile de bronz, adjudecate de U BT Cluj-Napoca după 2-1 la general în finala mică.

Așadar, derby-ul dintre U BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu ne propune din nou o miză în clasament și nu doar un duel al orgoliilor. Totuși, sibienii pleacă cu 11 puncte avans în cursa pentru primul loc la finalul grupei valorice A.

Derby-ul de sâmbătă, 12 ianurie 2019, va putea fi urmărit în direct la Digi Sport 4 de la ora 17:30.

 

*foto: Adrian Bugariu/ facebook CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu RG3 :

    Spectacol
    Sper sa fie un meci spectaculos si un numar foarte mare de suporteri in tribune.

    cu 5 ani în urmă (11.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!