Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Radovan Markovic înaintea partidei cu Steaua: „ Ar trebui să fie cel mai ușor meci pentru noi în acest sezon”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.10.2015

Unul dintre jucătorii de bază ai formației CSM-U Oradea, pion important în sezoanele precedente, Radovan Markovic a prefațat debutul sezonului, vorbind pe larg despre actuala echipă roș-albastră care va aborda stagiunea 2015-2016.

„Liga Națională a României este în permanentă creștere din punctul meu de vedere. La startul fiecărei ediții de campionat competiția devine mai puternică. În opinia mea toate cele 12 echipe înscrise în competiție, inclusiv Timișoara, se anunță dificile și greu de învins. Cu siguranță nu va exista niciun adversar modest în sezonul acesta, spre deosebire de edițiile anterioare, când au fost 1-2 echipe mai modeste. Mă aștept la un sezon competitiv, cu meciuri și examene dificile. Fără îndoială toate deplasările de anunță complicate.

Atât eu, cât și clubul nostru, abordăm fiecare meci cu scopul de a-l câștiga. În primul meu sezon ne-au lipsit 1-2 mingi pentru a pune mâna pe trofee. Apoi, în cel de-al 2-lea sezon am avut o echipă redutabilă, dar din păcate problemele medicale ne-au împiedicat să ne exprimăm la potențialul maxim. Îmi doresc ca în acest sezon să fim mai puțin ghinioniști, să rămânem întregi deoarece principala noastră calitate în actuala structură este rotația adâncă. Dacă rămânem sănătoși și impunem un ritm susținut cred că avem șansa noastră la un rezultat pozitiv”, a spus baschetbalistul în cadrul unei conferințe de presă, citat de csmoradea.ro.

CSM-U Oradea va întâlni în prima etapă din campionat, în deplasare, puternica formație a Stelei CSM EximBank București. Markovic a vorbit de asemenea și despre acest duel cu băieții lui Hristu Șapera.

Ar trebui să fie cel mai ușor meci pentru noi în acest sezon. Este un nou început și nu avem niciun fel de comparație, nu există clasament, nu există nimic care să ne apese. Știm că adversarul a construit o echipă foarte bună, cu care va aborda EuroCup, o competiție redutabilă. De asemenea, Steaua a fost una dintre cele mai bune patru echipe în sezonul precedent și până la urmă vorbim despre un nume mare în baschetul românesc. Lotul de jucători este ticsit de jucători inteligenți și cu mare experiență. Steaua are un mic avantaj prin prisma faptul că joacă acest meci pe teren propriu. Noi vom face tot ce putem pentru a învinge.

Steaua are, la fel ca și noi, mulți jucători noi. Nu știu dacă acest lucru este în avantajul cuiva. Ei au legitimat mulți jucători cu mare experiență, ceea ce face ca ei să aibă nevoie de mai puțin timp pentru a se lega și a crește ca echipă.

În ceea ce privește motivația suplimentară pentru simplul fapt că Steaua ne-a pus capăt drumului în sezonul precedent, aș vrea să spun că ne era foarte dificil să îi învingem atunci din moment ce ne-au lipsit o sumedenie de jucători importanți. În ceea ce mă privește, la această vârstă, nu privesc lucrurile în acest mod. Acum suntem în alte condiții, suntem în alt sezon, la începutul lui. Știu că avem în față un adversar redutabil și care în momentul de față a redevenit, ca statut, o forță a baschetului românesc, așa cum a fost atâția ani în trecut. Pentru mine, ca jucător, acest lucru mă motivează. Îmi face plăcere să joc în compania unor adversari de asemenea calibru. Sunt cât se poate de motivat”, a mărturisit Radovan.

Fanii sportului cu mingea la coș din întreaga țară vor putea urmări atractiva întâlnire dintre Steaua CSM EximBank București și CSM-U Oradea în această seară, de la ora 19:45, în direct pe DigiSport 3.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!