Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București caută revanșa în fața lui CSM Constanța pentru înfrângerea din Cupa României

Rapid București caută revanșa în fața lui CSM Constanța pentru înfrângerea din Cupa României

Rapid București țintește a opta victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin, urmând să joace pe teren propriu sâmbătă, 4 martie, în fața echipei care a eliminat-o în sferturile Cupei României, CSM Constanța.

Cele două o să joace astfel primul meci după încheierea Final 8-ului de la malul Mării Negre, acolo unde CSM Constanța a ajuns până în semifinale. Rapid a disputat ultimul meci oficial înaintea pauzei pentru echipele naționale tot împotriva Constanței, dobrogenii fiind mai buni în sferturile CRBM la capătul unei partide care a necesitat două reprize de overtime (94-84).

De la revenirea în prima ligă a Rapidului, aceste formații s-au întâlnit de cinci ori în cadru oficial, o singură victorie având giuleștenii în acest interval, într-o partidă din Cupa României în stagiunea 2021/2022. Situația de acum din clasament ține cu formația lui Tudor Costescu, care după U-BT Cluj și CSM Oradea a fost cea mai constantă în privința rezultatelor.

Până la restanța dintre CSM Petrolul Ploiești și Laguna Sharks, Rapid a fost echipa cu cele mai multe puncte marcate într-un joc din faza secundă a Ligii Naționale (98 vs. CSO Voluntari), CSM Constanța remarcându-se în continuare la procentajul triplelor bune și la media de recuperări, capitole la care a stă foarte bine în acest sezon. În lotul acestor două formații se află și doi dintre liderii campionatului la media de puncte, Tyler Stone și Nate Johnson.

Rapid a pierdut de două ori acasă în acest sezon, iar Constanța are un bilanț echilibrat în deplasare (4-4), aceștia din urmă nereușind încă să se impună departe de casă când erau conduși după 30 de minute. În privința meciurilor strânse niciuna nu iese în evidență, Rapid având 1-1 acasă la acest capitol, iar Constanța 0-1 în deplasare.

Dobrogenii au o medie de puțin peste 80 de puncte marcate pe teren străin, recordul din această campanie fiind de 94 într-o deplasare de la Galați. Rapid în schimb primește 72.1 puncte pe teren propriu, echipele care au depășit acest prag în fieful giuleștenilorfiind U-BT Cluj, SCM U Craiova, CSU Sibiu și CSM Târgu Mureș.

Partida din Sala Rapid va avea loc sâmbătă, 4 martie, începând cu ora 17.30 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!