Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București caută să își ia revanșa în fața Constanței

Rapid București caută să își ia revanșa în fața Constanței

Etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet Masculin începe cu duelul dintre Rapid București și BC Athletic Constanța. Ambele grupări au reușit câte o victorie în acest început de sezon, însă dobrogenii au cu un meci în minus.

Athletic nu a disputat partida cu CSM Galați din runda secundă, din cauza cazurilor de COVID-19 apărute în lotul echipei lui Florin Nini. Așadar, trupa din Constanța a rămas doar cu victoria surprinzătoare obținută pe terenul lui BC CSU Sibiu.

De partea cealaltă, Rapid a pierdut confruntarea nou-promovatelor, CSM Ploiești dovedindu-se a fi mult mai puternică. Drept urmare, feroviarii au un bilanț de 1-1, după ce s-au impus în prima etapă, în fața lui CSM Focșani.

Adversarele de sâmbătă se întâlnesc pentru a treia oară în noua stagiune. Rapid și Constanța s-au luptat în prima fază a Cupei României, câștig de cauză având elevii lui Alexandru Olteanu. În orașul de pe malul Mării Negre, gazdele au învins la o diferență de 13 puncte, dar adversarii au recuperat acest deficit în retur. Prelungirile manșei secunde au fost adjudecate de Athletic Constanța, care a obținut, astfel, calificarea în sferturile de finală ale competiției.

De la acea întâlnire, ambele grupări s-au întărit cu câte un baschetbalist străin. Rapid și-a adus un conducător de joc de la Egis Kormend, pe Jagan Mosely, în timp ce Athletic a ajuns la o înțelegere cu un pivot din Noua Zeelandă: Max Darling.

Acesta va trebui să se dueleze în spațiul de trei secunde cu Erik Copes, jucător cu medii de 24.5 puncte și 17.5 recuperări. În schimb, Mosely va avea dificila sarcină de a-l apăra pe Zan Kosic, cel mai bun om al Constanței în succesul din Sala Transilvania: 20 de puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive.

Din punct de vedere al autohtonilor, confruntarea se va da între frații Mâinea, Corpodean, Gribnic și Lazăr, pe de o parte, și Vasile, Odagiu și Aktas, de cealaltă parte.

Meciul din Giulești are loc sâmbătă, 9 octombrie, la ora 19:00, în direct pe Digisport.

*foto: Facebook – Rapid București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!