Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București este la o victorie distanță de medaliile de bronz din Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
18.05.2023

Rapid București este la o victorie distanță de medaliile de bronz din Liga Națională

Rapid București a obținut o victorie extrem de importantă în meciul al treilea al seriei cu BC CSU Sibiu. Feroviarii au trecut cu 74-77 de vulturi chiar în fieful acestora și conduc cu 2-1 la general în lupta pentru medaliile de bronz.

BC CSU Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Roberts Blumbergs, Monyea Pratt, Rareș Uță

Rapid București: Vaidas Kariniauskas, Mladen Jeremic, Tudor Gîrbea, Tyler Stone, Alex Olah

Dragoste a marcat primele puncte ale confruntării, înainte ca cele două echipe să adune nouă aruncări consecutive ratate. Stone a întrerupt seceta printr-un coș pe pătrundere, dar Pratt a răspuns prin același procedeu. Kariniauskas a înregistrat prima triplă a meciului. Blumbergs a dus scorul la 6-5. Stone și Whelan au adăugat câte două puncte pe tabelă pentru echipele lor, înaintea unui and-one reușit de Jeremic. Pratt a restabilit egalitatea, iar cele două echipe au mers cap la cap până când Dragoste a dus scorul la 18-15 prin primul coș de afară al sibienilor. Oaspeții conduceau totuși cu 18-19 după primul sfert.

Vulturii au revenit la conducere după liberele transformate de Barro. Threatt a răspuns cu un coș de la distanță, iar Gavriloaia a egalat imediat la 22. Au urmat apoi minute bune în care cele două formații au reușit să puncteze doar de la linia de libere, înainte ca Uță să înscrie la două posesii consecutive și să ducă scorul la 28-24. Bilinovac și Marinelli s-au duelat apoi în coșuri de trei puncte, iar Sibiul reușea să își păstreze avansul de patru lungimi. Stone, Kariniauskas și Jeremic au declanșat totuși un run impresionant de 12-3 în finalul reprizei, iar gruparea din Capitală conducea astfel cu 34-41 la pauza mare.

Galben-albaștrii au avut un început bun de sfert, conduși de Gaston Whelan care a reușit patru puncte consecutive. Olah a răspuns printr-o reușită cu panoul din căciulă, însă Marinelli a punctat și el apoi cu un lay-up. Pratt a restabilit egalitatea la 45 cu un step-back extrem de dificil din spatele semicercului. Giuleștenii au revenit în avantaj după liberele lui Stone. Americanul a reușit și un coș de afară, însă gazdele au reușit să revină la o posesie prin Gavriloaia: 48-50. Feroviarii au reușit totuși să își creeze din nou un avantaj după o triplă a lui Jeremic. Gavriloaia a replicat imediat prin același procedeu. Recitalul de la distanță a continuat printr-o nouă reușită a lui Jeremic, înainte ca Uță să bifeze un and-one. Scorul înaintea actului decisiv era 55-57.

Bilinovac și Marinelli au deschis sfertul al patrulea cu câte un coș pe pătrundere. Stone a înscris și el cu un slam-dunk agresiv. Blumbergs și Pratt au restabilit apoi egalitatea la 61. Sibienii au revenit în avantaj după ce Uță a finalizat o pasă a lui Pratt. Whelan a crescut diferența la două posesii, dar Stone a reușit imediat o triplă și tabela indica 65-64. Atmosfera a fost animată apoi de un alley-oop al lui Barro. Au urmat mai multe momente fără vreun coș înscris de ambele părți, înaintea triplei lui Jeremic. Kariniauskas și-a readus echipa în avantaj cu un floater. Whelan a dus scorul la 72-72, dar Kariniauskas a înregistrat un nou coș spectaculos din interior. Duelul Kariniauskas-Whelan s-a prelungit prin câte o nouă reușită din partea celor doi. În cele din urmă, Rapid a avut câștig de cauză și s-a impus cu 74-77.

Tyler Stone a fost omul meciului, terminând 23 de puncte și 9 recuperări. Vaidas Kariniauskas și Mladen Jeremic au strâns câte 18 puncte. Gaston Whelan s-a remarcat cu 16 puncte pentru sibieni.

 

Meciul al patrulea al seriei va avea loc sâmbătă, 20 martie, de la ora 19:30 și poate fi urmărit în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    unpopular opinion
    Poate pentru ca am fost chiar neutru, mi-a facut mare placere sa urmaresc meciul. Sibiul cu o comabativitate extraordinara, chiar au scos cam tot ce s-a putut, dupa parerea mea, iar Rapid superioara cam pe toate pozitiile, victorie destul de clara, in ciuda celui 5+%.
    Felicitari ambelor formatii! Si…sa le arate cineva “caseta” si vedetelor noastre. Poate le revine energia pierduta.

    cu 11 luni în urmă (18.05.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @studentU
      nu vad de ce ar fi nepopulara... Rapidul este superioara, calitatea individuala si-a spus cuvantul in cele din urma. Desi a fost fault evident la Pratt la ultima aruncare, nu de-asta am pierdut meciul. Pur si simplu am gestionat prost finalul de meci, decizii gresite la ambele panouri si cam asta a fost.
      Oricum, ne-am depasit extrem de mult conditia, asa ca eu unul nu am de ce sa fiu suparat; am scos din playoff o echipa cu buget de vreo 2-3 ori mai mare, si cat pe ce sa-i surprindem si pe rapid, care sunt si mai sus de-atat. Ca sa nu mai spunem ca un club cu buget mai mare a retrogradat... Asa ca, eu nu mai sper decat sa ne facem temele mai bine pentru sezonul viitor, ca sa evitam ce-am trait in toamna.

      cu 11 luni în urmă (19.05.2023)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      de acord
      nepopular pentru cele două șopârle cu 5+% și ultima propoziție

      cu 11 luni în urmă (19.05.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Pase decisive
    Clar a fost un meci ... al indivualitatilor, cele 5 (cinci) pase decisive reușite de Rapid spune multe. Bine nici Sibiul nu a jucat colectiv, dar macar au fost decenți la acest capitol

    cu 11 luni în urmă (19.05.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Pase decisive
    Clar a fost un meci ... al indivualitatilor, cele 5 (cinci) pase decisive reușite de Rapid spune multe. Bine nici Sibiul nu a jucat colectiv, dar macar au fost decenți la acest capitol

    cu 11 luni în urmă (19.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!