Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București se deplasează la malul Mării Negre pentru o dispută cu CSM Constanța

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.02.2024

Rapid București se deplasează la malul Mării Negre pentru o dispută cu CSM Constanța

Două echipe cu starturi diametral opuse în Top 10 vor avea parte de o confruntare directă în cea de-a doua rundă a fazei secunde de campionat. CSM Constanța primește vizita lui Rapid București sâmbătă, 3 februarie, de la ora 18:00.

În sezonul trecut, cele două formații s-au întâlnit în trei rânduri. Marinarii au avut câștig de cauză în două dintre cele trei meciuri, ambele succese venind pe teren propriu. Primul a fost consemnat în Final Eight-ul Cupei României, cu 94-84 după o repriză de prelungiri, iar cel de-al doilea a venit la o diferență de un singur punct, 79-78, în Top 10. Feroviarii au câștigat cu 93-80 acasă.

Gladiatorii din Tomis au înregistrat cel mai categoric succes al primei etape din Top 10. Formația pregătită de Dan Fleșeriu a jucat acasă, cu Dinamo București, și a reușit să se impună cu 98-52 pentru a urca la un bilanț de 3-6 în clasament.

Cedric Henderson a avut o prestație de top în acel joc, bifând 23 de puncte și 6 recuperări, pe când Bryan Griffin a fost în double-double, cu 18 puncte și 15 recuperări. Alți trei jucători au fost în double-digits: Jorden Duffy, Kyndahll Hill și Rolland Torok.

De altfel, Griffin este și cel mai prolific jucător al constănțenilor în acest sezon, el fiind al doilea marcator și cel mai bun recuperator (8.7 pe meci), în timp ce Cedric Henderson este coșgheterul, cu 14.4 puncte pe meci. La pase decisive se remarcă Jorden Duffy, cu o medie de 5.9.

De partea cealaltă, rapidiștii au pierdut în prima rundă din Top 10. Alb-vișiniii au cedat în fața vicecampioanei României într-un stil categoric, cu scorul de 69-86, în ciuda insistențelor din sfertul al patrulea în care au forțat o revenire impresionantă.

Sayeed Pridgett este liderul bucureștenilor la puncte înscrise pe meci (18.4), respectiv la pase decisive înregistrate (4.9), în timp ce Toarlyn Fitzpatrick este cel mai bun recuperator al echipei, cu 6.9 pe meci.

Disputa dintre Rapid București și CSM Oradea va avea loc sâmbătă, 3 februarie, de la ora 18:00 și va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!