Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rapid București o învinge pe CSM Constanța în a treia etapă din Top 10

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.03.2023

Rapid București o învinge pe CSM Constanța în a treia etapă din Top 10

Rapid București și-a luat revanșa în fața celor de la CSM Constanța pentru eșecul din sferturile de finală ale Cupei României. Giuleștenii au câștigat disputa din etapa a treia din Top 10 cu scorul 93-80 de și ajung la un bilanț de 8-2, pe când adversarii lor se situează la 3-8. 

Rapid București: Vaidas Kariniauskas, Josip Bilinovac, Tudor Gîrbea, Tyler Stone, Alex Olah

CSM Constanța: Vytenis Cizauskas, Vlad Corpodean, Ștefan Gribinic, Jakob Cebasek, Egidijus Mockevicius

Bilinovac și Cizauskas au marcat primele puncte ale confruntării. Stone a marcat primele puncte din acțiune ale gazdelor. Acesta a dus scorul la 7-4, după ce a finalizat o pasă excelentă a lui Olah. Cizauskas a replicat cu un floater. Kariniauskas și Olah au majorat diferența la șapte lungimi. Cebasek a întrerupt run-ul adversarilor de la linia de libere. Diferența a devenit de două cifre pentru prima oară, după ce Jeremic a finalizat un coș de sub inel (19-8). Lazăr și Cizauskas au adus cinci puncte la rând pentru oaspeți, înaintea unui coș pe pătrundere al lui Yankowitz. Scorul după primul sfert era 23-15.

Ivanauskas a deschis al doilea parțial cu un lay-up. Cizauskas și Mockevicius au redus diferența la doar o posesie, ducând run-ul constănțenilor la 8-0. Acesta a fost oprit de Olah. Jeremic a marcat prima triplă a disputei. Marinarii au revenit la o posesie prin Mockevicius. Barovic i-a răspuns printr-un procedeu reușit în căciulă, înainte ca Stone să marcheze în posesii consecutive din spatele semicercului și să ducă scorul la 38-29. Cizauskas a întrerupt momentul reușit al giuleștenilor, dar ultima lovitură le-a aparținut tot acestora. Gîrbea a stabilit scorul la pauza mare: 40-31.

Conger a înscris primele sale puncte la Rapid chiar în debutul jumătății secunde printr-un and-one. Mockevicius a răspuns apoi, dar Stone a marcat imediat de la distanță. Ivanauskas a înscris primul coș de afară pentru dobrogeni, dar Bilinovac a continuat recitalul coșurilor de afară. Johnson a dus scorul la 49-42. Cizauskas și Ivanauskas din interior, iar în cele din urmă o triplă a lui Johnson reducea diferența la patru puncte. Jeremic și Ivanauskas au repetat și ei isprava și au marcat din spatele arcului de cerc. Olah a mutat jocul înapoi în interior, înaintea triplei lui Stone care a dus scorul la 63-53. Oaspeții au reintrat în meci prin cinci puncte la rând. Jeremic și Stone au refăcut diferența de 10 puncte. Ecartul a fost înjumătățit de către oaspeți până la intrarea în sfertul decisiv (70-65).

Cizauskas a redus diferența la o singură posesie. Corpodean a marcat de afară după liberele lui Barovic, dar Jeremic nu a ezitat să răspundă prin același procedeu. Stone și-a continuat evoluția excelentă din spatele semicercului și printr-o nouă astfel de reușită a dus scorul la 78-70. Gazdele au ajuns în cele din urmă la 11 puncte fără răspuns. Acest run s-a dovedit decisiv în economia partidei, iar Gladiatorii din Tomis nu au mai reușit să își prindă adversarii din urmă. Rapid București s-a impus la final cu 93-80.

Tyler Stone a fost MVP-ul partidei și a terminat cu 26 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Mladen Jeremic l-a urmat cu 21 de puncte înscrise. De partea cealaltă, Vytenis Cizauskas a fost cel mai bun marcator, cu 20 de puncte. Egidijus Mockevicius a terminat în double-double, cu 10 puncte și 15 recuperări.

*foto: Facebook/CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!