Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Recorduri stagionale pentru U-BT Cluj în cele două meciuri de acasă în seria cu FC Argeș

Recorduri stagionale pentru U-BT Cluj în cele două meciuri de acasă în seria cu FC Argeș

U-BT Cluj-Napoca are 2-0 în seria cu FC Argeș Basketball în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, „studenții” reușind să câștige fără probleme jocurile din BTarena, 98-73 și 113-68. Ardelenii au stabilit mai multe recorduri stagionale cu ocazia acestor două întâlniri din propriul fief.

Clujul a depășit numărul total de recuperări într-un meci cu ocazia primei partide din serie, când jucătorii lui Mihai Silvășan au contribuit pentru 63 de recuperări. U-BT a devenit prima echipă care a trecut de 55 de recuperări în total într-un joc în acest sezon al Ligii Naționale. Mai mult, al doilea joc al seriei a adus încă un număr impresionant de recuperări, 54, dată fiind și situația din lotul argeșenilor, cu străini absenți pe pozițiile 4 și 5.

Campionii en-titre conduc acum în ierarhia recuperărilor, alte două echipe având meciuri multiple cu 50+ recuperări, fiind vorba despre CSO Voluntari și SCM U Craiova.

În meciul doi al seriei cu FC Argeș, cei de la U-BT Cluj au avut 66 de aruncări de două puncte, un nou record stagional în LNBM. Tot record este și numărul încercărilor bune, 41, dar și totalul aruncărilor din acțiune în meciul amintit, 93. De altfel, U-BT stabilise în primul joc cu Argeșul un record al numărului de aruncări, 86, două zile durând acest detaliu statistic până să fie depășit.

La nivelul punctelor marcate, ardelenii au prins cel mai bun joc ofensiv al lor în Liga Națională în meciul doi al seriei, când au înscris 113 puncte. Doar două echipe au fost mai bune în tot campionatul la acest capitol, tocmai FC Argeș (114-56 într-un meci cu Miercurea Ciuc) și CSO Voluntari (117-42 într-un meci cu Focșani). În schimb, Clujul este singura formație din întrecerea internă cu prezențe multiple în Top 10 la punctele marcate într-o partidă.

Un record al echipei la eficiență au stabilit cei de la U-BT Cluj în meciul doi cu FC Argeș, având 167 de unități la acest capitol. Prin această cifră, gruparea de sub Feleac este a doua per total în acest sezon al LNBM, CSO Voluntari deținând recordul absolut al stagiunii, cu 170 la eficiență în victoria cu 117-42 împotriva lui CSM Focșani în sezonul regulat.

U-BT Cluj a devenit prima echipă cu 110+ puncte într-un meci de playoff în ultimii ani, mai precis din stagiunea 2018-2019 încoace. Cu cele 113 puncte marcate luni (16.05), în cea de-a doua confruntare cu FC Argeș, Clujul și-a depășit prestația ofensivă din postsezonul campionatului 2009-2010, când a pus 111 puncte pe tabelă în meciul doi al finalei cu CSU Asesoft Ploiești.

Meciul trei al seriei dintre U-BT Cluj și FC Argeș Basketball este programat pentru joi, 19 mai, începând cu ora 18.00 în Trivale.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!