Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Reformă administrativă în baschetul românesc

Reformă administrativă în baschetul românesc

La șase zile de la ședința Consiliului Director, Federația Română de Baschet a publicat deciziile luate. Una dintre cele mai importante decizii privește reforma administrativă a baschetului românesc prin crearea unor centre regionale în orașe-cheie.

Așadar, conform frbaschet.ro, vor exista 11 sucursale ale Federației Române de Baschet, care vor activa ca microfederații regionale. Iată care sunt acestea:

 • Sucursala 1 Bihor – sediu în municipiul Oradea (județele Bihor, Satu Mare, Maramures si Arad)
 • Sucursala 2 Vrancea – sediu în municipiul Focșani (judetele Vrancea, Vaslui, Buzau, Braila si Galati)
 • Sucursala 3 Cluj – sediu in municipiul Cluj-Napoca (judetele Cluj, Bistrita Nasaud, Salaj si Alba/raionul Ungheni din Republica Moldova)
 • Sucursala 4 Covasna – sediu in municipiul Sf. Gheorghe (judetele Covasna, Harghita, Bacau si Neamt)
 • Sucursala 5 Sibiu – sediu in municipiul Sibiu (judetele Sibiu, Brasov, Valcea si Mures)
 • Sucursala 6 Bucuresti – sediu in municipiul Bucuresti (Bucuresti si judetele Ilfov si Giurgiu)
 • Sucursala 7 Dambovita – sediu in municipiu Targoviste (judetele Dambovita, Prahova si Arges)
 • Sucursala 8 Iasi – sediu in municipiul Iasi (judetele Iasi, Suceava, Botosani/doua raioane din Republica Moldova)
 • Sucursala 9 Constanta - sediu in municipiul Constanta (judetele Constanta, Tulcea, Calarasi si Ialomita)
 • Sucursala 10 Timis – sediu in municipiul Timisoara (judetele Timis, Caras Severin, Mehedinti si Hunedoara)
 • Sucursala 11 Dolj - sediu in municipiul Craiova (judetele Dolj, Gorj, Olt si Teleorman)

Fiecare sucursală va avea câte un președinte, câte un director tehnic regional, precum și câte un responsabil pentru departamentul financiar-contabilitate, departamentul de marketing, comunicare și IT și departamentul de organizare competiții și evenimente.

În perioada următoare, Colegiul Central al Antrenorilor va analiza și propune un format competițional pe conferințe (NORD și SUD).

De asemenea, Federația Română de Baschet va înființa cinci centre regionale de excelență (masculin – Oradea, Focșani, Sibiu, Pitești; feminin – Târgoviște), trei academii de baschet (București, Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe), trei centre naționale de juniori 3X3 (Cluj-Napoca, Brașov, Arad/Timișoara), patru centre naționale de tineret 3X3 (masculin – București, Cluj-Napoca, Arad; feminin – Brașov) și, din 2022, șase centre naționale de selecție pentru copii cu vârsta cuprinsă între 11 și 15 ani (Botoșani, Sighetu Marmației, Craiova, Timișoara, Iași și Râmnicu Vâlcea).

*foto: Facebook – Federația Română de Baschet

4 comentarii la aceasta stire:
 • U BT Cluj-Napoca studentU :

  mai multe pozitii
  de sefi si sefuleti si sefuti.
  ca atributii, ce au? cu ce vor contribui la dezvoltarea baschetului la nivel local/regional aceste sinecuri?

  cu 4 săptămâni în urmă (27.09.2021) Raspunde
 • CS Universitatea Cluj-Napoca Acs Titi :

  Treaba
  cu centrele de excelență este OK. In sfîrșit !
  Cea cu ” sucursalele” este de rîsul curcilor ! Cred că maxim 6 așa-zis sucursale erau arhisuficiente. Normal ar fi fost 4 - una București care să cuprindă și centrala, apoi 3 în regiunile istorice . Organizații mult mai mari precum Electrica sau Romgaz nu au atîtea sucursale precum FRB.

  cu 4 săptămâni în urmă (27.09.2021)
  • CS Universitatea Cluj-Napoca TitiAcs:

   Referitor la formatul pe conferințe
   Chiar sunt curios cum va arăta. In ultimii ani raportul in semifinale a fost cam 3 nord ( Cluj, Oradea, Sibiu) la 1 București. Deci cum ar fi ca Bucureștiul ( sau Voluntari după caz ) să aibă asigurat locul în Finala Națională și ceilalți să-și ”rupă oasele ” în semifinală ! Mai avem cîteva secole pînă la NBA ( că asta va fi justificarea, acolo cum se poate pe conferințe). În cazul ăsta, țin să precizez că în NBA , nu există limită de naturalizați, nici obligativitate la 2 americani sau U23 ! Ce să mai zic de ”sucursale” !
   Nu înțeleg de ce Oradea, Cluj și chiar Sibiu , Timișoara nu au curajul să propună o ligă comună cu Ungaria, Slovacia chiar Austria sau Ucraina. In stilul Ligii MOL la hochei. Că de clarații au fost că se pierde timpul la jocuri cu Constanța. Galați sau Focșani.

   cu 4 săptămâni în urmă (27.09.2021)
  Raspunde
 • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

  Descentralizarea
  E buna dar nu asa. Prea multe si marunte. Ca sa nu aiba putere contra FRB, pesemne. Intreb si eu umil: ce se intampla ipotetic de ex. in zona Sibiu, daca Muresul va deveni mai puternic centru decat Sibiul?

  cu 4 săptămâni în urmă (27.09.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!