Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Roșu și Aktas, recorduri personale la puncte marcate

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.02.2012

Meciul dintre BC Miercurea Ciuc și Dinamo București, desfășurat în Harghita și încheiat cu victoria oaspeților, scor 77-82, a consemnat prestații importante din partea unor tineri jucători români. Este vorba despre Adrian Roșu respectiv Baris Aktas, ambii aflați la cele mai solide prestații stagionale din punct de vedere ofensiv.

Adrian Roșu (foto) a petrecut 25 minute în teren și a fost din nou românul de bază în angrenajul lui Laszlofy Botond. El a avut procentaje excelente în acest meci: 4/4 la aruncările de două puncte, 3/5 la trei puncte pentru un total de 17 puncte. El a fost al doilea marcator al echipei sale. Roșu a adăugat 2 recuperări, o pasă decisivă și a pierdut posesia mingii o dată. Astfel, el a terminat meciul cu un indice de 17 la eficiență și stabilește recorduri personale din punct de vedere al eficienței și al punctelor marcate. Precedentele recorduri au fost de 9 și 10, ambele consemnate în jocul cu Energia Rovinari de pe teren propriu.

În schimb, Baris Aktas a petrecut 38 minute pe parchet la același joc. El a avut 3/5 la aruncările de două puncte respectiv 2/2 la cele din afara semicercului pentru un total de 12 puncte. Româno-turcul a adăugat 3 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție cu o posesie pierdută pentru 15 la eficiență. Aktas stabilește un record personal la capitolul puncte marcate precum și ca număr de minute petrecute în teren.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!