Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

s

s

s
07.04.2016

 

 

S-a încheiat primul sezon regulat fără campioana edițiilor precedente, bineînțeles exceptând sezonul finalizat în 2011, și putem spune că am avut parte de o stagiune mult mai echilibrată și în același timp antrenantă. Desigur că au contat și cele 10 extra etape, între primele șase formații, ce au adus mai multă competitivitate.

În ultimii ani MVP-ul LNBM, în opinia subsemnatului, a venit mereu de la prima clasată, însă de această dată, fără a minimaliza munca sportivilor steliști. voi face o excepție. Astfel votul meu merge spre Sean Barnette, un sportiv extrem de atletic a cărui prestație a pus amprenta pe performanța CSMU Oradea din această stagiune. 

Pentru CSMU Oradea, Sean Barnette a însemnat cel mai bun marcator al formației cu 14.3 puncte, cel mai bun recuperatori cu o medie de 8.1 mingi, dintre care 2.4 ofensive, cel mai bun marcator din interiorul semicercului, cu 4.5 aruncări înscrise per meci și cel mai eficient sportiv cu 18.4 unități la eficiență.

Rămâne întrebarea dacă Barnette va rămâne decisiv și în playoff, unde Oradea este cotată cu cea mai mare șansă, din întreaga activitate a clubului, de a scrie istorie.

 

Fără nicio ezitare, antrenorul sezonului este Dan Fleșeriu! Cu un buget destul de redus, cu problemele întâlnite pe parcursul sezonului, Fleșeriu a reușit de fiecare dată să găsească calea pentru a-și îndruma CSU Sibiu pe poziția a 6-a înaintea playoff-ului. Chiar dacă a fost nevoit să transfere mai mulți jucători, Fleșeriu a reușit să găsească îngredientele necesare pentru performanță. Pe lângă munca antrenorului, căruia i se datorează rezultatul din acest an, Fleșeriu a beneficiat de sprijinul staff-ului, atât a celor doi actuali președinți (Bogdan te rog să le bagi aici numele lor) Horațiu Floca, dar și a fostului președinte, Mircea Vulc.

În toată această ecuație mai trebuie introduși și fanii echipei CSU, care sunt renumiți pentru ațașamentul și sprijinul acordat echipei de-a lungul timpului. Toate aceste aspecte duc la o luptă deschisă în primul tur al playoff-ului, în eternul derby al Transilvaniei.

Felicitări Dan!

 

Mențiunea de revelație a sezonului, în opinia subsemnatului, se îndreaptă spre CS Phoenix Galați - un club aflat pe o continuă pantă ascendentă într-un grafic al performanței. Cotată cu șanse medii la evitarea retrogradării, acolo unde se anunța o luptă acerbă și cu șanse infime la playoff, băieții lui Florin Nini au reușit să spulbere orice așteptări și să se claseze între primele opt echipe și nu oricum.

CS Phoenix Galați a terminat sezonul regulat pe poziția a 7-a, la egalitate de victorii și înfrângeri cu o candidată la titlu, BC Mureș Târgu Mureș. Gălățenii au profitat din plin de noul sistem competițional, avansând două poziții în meciurile dintre formațiile clasate pe locurile 7-12. 

La capitolul jucători români, Florin Nini a mizat pe Andrei Petică cu o medie de 25 de minute, Iosif Pârlog 15 minute și Alin Borșa 9 minute.

 

Octavian Popa Calotă este sportivul care a înregistrat cel mai mare salt statistic în acest sezon competițional. Calotă este primul într-un top al celor mai buni marcatori români cu 12.5 puncte per meci. Sportivul sibian se află în fața celui mai productiv sezon cu medii de 12.5 puncte, 4.5 recuperări, 4.2 pase decisive și 11.6 unități la eficiență.

Trebuie remarcat și faptul că rolul lui Octavian Popa Calotă s-a schimbat odată cu venirea lui Dan Fleșeriu, combo guard-ul având inițiativa și asumându-și cu aproape dublul de aruncări față de precedentele sezone.

 

Mențiunea dezamăgirea sezonului din postura de jucător se îndreaptă spre sportivul Tauras Jogela. Lituanianul a fost adus la Pitești, însă nu a impresionat și nu a reușit să-și ajute echipa în momentele prin care a trecut. De asemenea, cu această ocazie ne-a fost dat să vedem, pentru prima oară în recenta istorie a LNBF, un lituanian ce nu putea să înscrie de la mare distanță. 

Mențiunea de dezamăgirea sezonului din postura de echipă merge, în opinia subsemnatului, către BCMU Pitești. Cu toate că au pornit cu un handicap de 3 puncte, clubul a dispus de suficiente resurse pentru a se redresa și a încheia sezonul pe o poziție de playoff. Cu toate acestea, mai mulți factori au influențat în mod negativ echipa argeșeană ce a încheiat sezonul sub linia ce desparte primele opt echipe.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!