Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Șase echipe calificate până acum în Final 8-ul Cupei României

Șase echipe calificate până acum în Final 8-ul Cupei României

În perioada 1-3 octombrie, s-au disputat cinci din cele șase grupe de calificare în Final 8-ul Cupei României. În urma acestor partide, s-au aflat șase din cele opt formații care vor lupta în luna februarie pentru al doilea trofeu pus în joc în acest sezon.

Iată care sunt aceste echipe:

1. CSM CSU Oradea (2-0)

Trupa lui Cristian Achim a arătat foarte bine la turneul organizat în Ploiești și a reușit să se impună, fără probleme, în fața lui CSM Ploiești (97-69) și FC Argeș Basketball (97-79). Prin urmare, Leii Roșii au câștigat grupa și au obținut calificarea în Final 8-ul Cupei României.

2. FC Argeș Basketball (1-1)

Tot grupa A a furnizat una dintre cele mai spectaculoase calificări în faza finală a Cupei României din ultimii ani. După o înfrângere la 18 puncte în fața lui CSM Oradea, FC Argeș Basketball a trecut de CSM Ploiești la o diferență de 38 de puncte (96-58), ajungând la un coșaveraj de +20. Astfel, alb-violeții au devenit cel mai bun lucky-loser de până acum, fiind siguri de prezența în faza următoare a competiției.

3. U-BT Cluj-Napoca (1-1)

Nici grupa C nu a fost lipsită de suspans. Sâmbătă, 1 octombrie, U-Banca Transilvania a fost învinsă de CS Dinamo București la o diferență de două puncte (69-67), iar șansele la calificarea în Final 8 au scăzut drastic. Duminică, clujenii au trecut la 12 puncte (85-73) de CSA Steaua București, terminând turneul cu un coșaveraj de +10. Ieri, 3 octombrie, steliștii au evoluat excelent și s-au impus în fața dinamoviștilor (80-73), iar clasamentul grupei s-a reconfigurat. U-BT a trecut pe primul loc, Steaua a ocupat poziția secundă, în timp ce Dinamo a terminat pe 3.

4. CSO Voluntari (2-0)

Vicecampioana României a câștigat la 45 de puncte (97-52) duelul cu CSM Miercurea Ciuc și și-a asigurat o partidă relaxantă cu CSM Târgu Mureș. Ilfovenii și-au adjudecat o nouă victorie împotriva trupei lui George Trif (83-79) și rămân în curse pentru câștigarea celei de-a treia Cupe consecutive.

5. SCM Timișoara (2-0)

În grupa de la Mediaș, atât BC CSU Sibiu, cât și SCM Timișoara s-au impus în fața lui CSM Târgu Jiu, astfel că ziua de luni a adus un derby pentru calificarea în Final 8. Bănățenii au controlat jocul de la început până la final, au câștigat cu 90 la 77 și au obținut biletele pentru faza următoare a competiției.

6. CS Rapid București (2-0)

Gruparea lui Tudor Costescu nu a întâmpinat probleme în grupa F. Rapid București a trecut cu ușurință atât de CSM Focșani (99-62), cât și de CSM Galați (89-66) și s-a calificat în Final 8-ul Cupei României.

În acest moment, singura echipă din grupele A, C, D, E și F care mai păstrează șanse la accederea în Final 8 este CSM Târgu Mureș. Santa & co. au un coșaveraj de +18, însă depind de rezultatele din grupa B. Turneul din care fac parte SCM U Craiova, CSM Constanța și ABC Laguna București a fost amânat, iar deocamdată nu se cunosc datele de disputare. În cazul în care formația care va termina pe poziția secundă în grupa B va avea un coșaveraj mai mare de +18, atunci aceasta se va califica în detrimentul lui CSM Târgu Mureș.

*foto: Facebook – CSO Voluntari - Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Ăsta da tratament echidistant...
    ...să-i pui pe toți pe prima poziție :-D

    cu 1 an în urmă (05.10.2022)
    • Istrate David:

      Haha
      Încerc să fiu echidistant dar nici chiar așa :))) site-ul nostru are un bug și atunci când introduci din word aspecte ce țin de numerotare, se întâmplă lucruri de genul. Modific.

      cu 1 an în urmă (05.10.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!