Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sasha Ocokoljic: „Cu siguranță, am fi meritat să câștigăm un joc”

David Istrate, Eduard Popa

David Istrate, Eduard Popa
01.05.2019

În seara aceasta (01.05), Sala Regimentului de Gardă din Capitală a găzduit partida dintre CSA Steaua București și U-BT Cluj-Napoca ce s-a dovedit a fi decisivă în această serie. Formația oaspete s-a impus la o diferență de trei puncte, scor 69-66, și a trecut mai departe în semifinalele campionatului.

După meci, Sasha Ocokoljic a oferit o declarație pentru Total Baschet în care a felicitat-o pe U-BT Cluj-Napoca, spunând, în același timp, că este mândru de elevii săi și de modul în care aceștia au luptat.

În primul rând, aș vrea să felicit echipa din Cluj. Ei au avansat în semifinale, au câștigat cu 3-0 și acesta este rezultatul. Pe de altă parte, pot fi satisfăcut cu felul în care am jucat în toate cele trei meciuri, inclusiv acesta. Toate cele trei partide au fost strânse. Dacă te uiți, în cel puțin 40-50% din timp am condus. Pentru duelul de astăzi, știam că ei vor veni pregătiți să joace. De asemenea, și noi am venit pregătiți să jucăm. A fost un meci foarte intens, ambele echipe s-au apărat foarte bine. Jucătorii noștri au dat pe teren tot ce au avut și nu pot să fac altceva decât să îmi felicit echipa pentru că având în vedere tot ce am avut, un lot restrâns, cred că am dat totul. Îmi pare rău că nu am câștigat măcar un joc, dar asta este. Toate confruntările au fost strânse și am arătat că putem să jucăm de la egal la egal cu Cluj, o echipă extraordinară.”

Tehnicianul gazdelor a vorbit despre finalul de meci, care a fost unul plin de aruncări libere primite de jucătorii ambelor tabere. Ocokoljic a susținut că oboseala și-a spus cuvântul, lăsându-și amprenta asupra modului în care cele două echipe au aruncat de la linia de pedeapsă.

Cu siguranță, atunci când se ajunge la finalul partidelor și jucătorii sunt obligați să evolueze multe minute din cauza lipsei de rotație, există posibilitatea să ratăm libere. De asemenea, ei au ratat câteva aruncări libere. Când ajungi pe final, la ultimul punct, totul este 50-50%. Chiar nu am nimic ce să spun despre asta și repet încă o dată cred că am arătat că jucăm un baschet serios, că avem o apărare foarte bună împotriva unei formații atletice, cu jucători mai înalți, mai puternici. Am arătat că putem să ne ținem aproape și cu siguranță am fi meritat să câștigăm un joc. Dar acesta este rezultatul și acum trebuie să ne odihnim puțin și să terminăm sezonul în cel mai bun mod posibil. Încă o dată, felicitări adversarilor.”

Antrenorul Stelei a refuzat să își dea cu părerea referitor la șansele clujenilor de a câștiga campionatul, declarând că nu va exista o favorită clară în semifinale.

Chiar nu știu despre șansele lor. Cred că toate formațiile care vor ajunge în semifinale vor avea mai mult sau mai puțin aceeași șansă. Toate sunt echipe foarte bune. Nu știu care trupe vor ajunge acolo. Cluj e acolo și sigur fiecare are șansa ei iar, în playoff, totul se poate schimba foarte rapid. Cred că va fi foarte interesant pentru că nu o văd pe niciuna dintre formații să fie favorită clară. Cred că sunt cel puțin patru echipe care pot câștiga campionatul.”

În finalul declarației, Sasha Ocokoljic a spus câteva cuvinte și despre perioada care îi așteaptă, susținând că singurul obiectiv rămas pentru trupa pe care o conduce este să dea totul pe teren și să lupte pentru a obține poziția a 5-a.

Așa cum am spus la început, obiectivul nostru a fost să ne calificăm în playoff și să ne menținem în prima grupă, în primele opt. Acum, cred de asemenea că având acest momentum am arătat că putem juca foarte bine și singurul nostru obiectiv e să dăm tot ce avem. Așteptăm să vedem cu cine vom juca mai departe, vom încerca să învingem și să fim în poziția de a lupta pentru locul 5. Dar încă o dată spun: sunt foarte satisfăcut cu modul în care arătăm. În ultimele două jocuri împotriva lui Voluntari și Dinamo și în aceste trei meciuri jucăm cu adevărat așa cum îmi doresc: luptăm din greu.”

În prima fază a luptei pentru locurile 5-8, CSA Steaua București o va întâlni pe echipa care va ceda în seria dintre CSM CSU Oradea și BCM U FC Argeș Pitești. Confruntarea se va juca după sistemul 2 din 3, iar primul meci va avea loc sâmbătă, 11 mai, pe terenul echipei mai bine clasate.

*foto: Steaua București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!