Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sasho Gruev: "Mi-a plăcut ultimul meu sezon. Am avut șansa să joc cu Maccabi sau Cedevita"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
18.06.2012

Sasho Gruev, noul fundaș al echipei CSU Sibiu, a vorbit pentru cititorii TotalBaschet despre noul său angajament, exprimându-și opinia cu privire la competiție. De asemenea, bulgarul a vorbit și despre ultimul său sezon, unul în cadrul căruia a schimbat mai multe echipe după ce preț de mai mulți ani a jucat pentru un singur club.

Ce părere ai despre campionatul românesc?

Știu că este o ligă foarte bună, cu multe meciuri echilibrate. Sunt mulți jucători străini de valoare, așa că va fi o provocare pentru mine să joc în această ligă.

De ce ai ales Sibiu?

După ce am înțeles că este un interes manifestat față de mine la Sibiu am întrebat câțiva dintre prietenii mei care au jucat în România și aceștia mi-au spus lucruri frumoase. Proiectul pe care îl începe echipa în noul sezon se potrivește obiectivelor mele pentru sezonul următor. În plus, știu că există fani extraordinari la Sibiu. Așa că a fost mult mai ușor să iau decizia.

Îl cunoști pe noul antrenor al echipei, Dragan Petricevic?

Nu l-am întâlnit pe antrenor până în prezent. Dar cunosc sistemul lui și am urmărit câteva din meciurile echipelor pregătite de el. Îmi place foarte mult sistemul de joc, așa că acesta a fost unul dintre primele motive care m-au convins să vin la Sibiu.

Ce așteptări ai de la noul sezon competițional?

Sper doar să nu fie accidentări. Sunt convins că dacă toată echipa e sănătoasă și ne vom antrena foarte bine atunci vom avea multe victorii.

Știu că ai avut un sezon 2011/12 nebun, schimbând mai multe echipe și ai jucat în foarte multe competiții. Cum apreciezi sezonul tău și consideri că a fost o experiență pozitivă?

Mi-a plăcut ultimul meu sezon. Am decis să semnez contracte pe perioade scurte și am avut posibilitatea de a juca împotriva unor echipe precum Maccabi Tel-Aviv sau Cedevita Zagreb. Cred că a fost o experiență excelentă.

Ai jucat pentru Rilski Sportist mulți ani. Este o echipă care a evoluat în BIBL, unde au jucat și echipe românești. Ce părere ți-au lăsat acele echipe atunci când le-ai întâlnit?

Toate jocurile disputate împotriva echipelor românești au fost echilibrate. Unele le-am câștigat și altele le-am pierdut. Consider că echipele românești sunt similare celor bulgărești și de aceea sunt convins că mă voi potrivi perfect la Sibiu.

Citiți și

Sasho Gruev, noul conducător de joc al Sibiului 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!