Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Schimb Mureș - Timișoara: Păltinișanu pentru Tudosă

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.12.2012

BC Mureș a oficializat legitimarea lui Dan Păltinișanu. Baschetbalistul originar din Timișoara este prima achiziție a alb-albaștrilor în vederea abordării returului actualei ediții de campionat.

Pentru a-și rezerva serviciile lui Pălti, cei de la BC Mureș au ajuns la un acord cu BC Timișoara în privința unui schimb de jucători care îl va trimite pe Daniel Tudosă în Banat. Astfel, ambele echipe își acoperă posturile deficitare. BC Mureș are nevoie de pivot în condițiile în care se va despărți de tandemul cu care a abordat prima jumătate a sezonului. În schimb, BC Timișoara avea nevoie de un fundaș pentru a acoperi absența lui Dragoș Andrei, jucător operat în Austria și care va absenta o perioadă îndelungată.

În prima jumătate a sezonului actual Păltinișanu (33 ani, 2.08 metri) a bifat doar cinci prezențe. De-a lungul carierei Dan a mai jucat la Dinamo București și CSU Sibiu. Astfel, BC Mureș va fi cea de-a 4-a din primul eșalon baschetbalistic al țării.

În schimb, Tudosă (25 ani, 1.81 metri) a jucat 13 meciuri în actuala ediție de campionat. El are medii de 1.8 puncte și 0.9 la eficiență. El a mai jucat pentru CSM București respectiv pentru BC Timișoara (pe vremea când aceasta se numea BCM Elba). Astfel, Tudosă devine al 2-lea transfer al iernii pentru alb-violeți după Garry Gallimore. Sunt de așteptat alte schimbări în efectivul lui Srdjan Jovanovic, cu precădere pe posturile mari.

Informația este oficială și a fost confirmată pentru TotalBaschet de către președintele lui BC Mureș, Cornel Lungu.

Foto: opiniatimisoarei.ro 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!