Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara a învins cu mari emoții pe Athletic Constanța

SCM Timișoara a învins cu mari emoții pe Athletic Constanța

SCM Timișoara s-a impus la limită în meciul jucat astăzi, 13 noiembrie, pe teren propriu în fața celor de la Athletic Constanța, cu scorul de 74-73. Echipa de la malul Mării Negre a fost aproape să întoarcă soarta partidei din etapa a 8-a a LNBM, dar ultima aruncare a lui Pavel Marinov nu și-a atins ținta.

În startul de meci, cele două echipe au mers umăr la umăr iar după 4 minute scurse de pe tabela din Sala Constantin jude, scorul era 7-6 pentru gazde.în următoarele trei minute doar Adam Mirkovic a reușit să marcheze, după o intercepție. Darling a oprit perioada de secetă de pe tabelă, după o vizită la linia de libere. Jocul s-a mai animat pe final de sfert și au venit reușite consecutive de ambele părți. La intrarea în ultimul minut Wallace a fost sancționat cu fault antisportiv la Komatina iar cu 4 puncte la rând a dus scorul la 17-10. Strong a marcat pe un contraatac, fiind și fault iar diferența a crescut la 10 lungimi. Constanța nu a mai marcat până la finalul sfertului inaugural, care se încheia cu scorul de 22-10 pentru SCM Timișoara.

Constanța a reușit să echilibreze jocul în actul secund dar după 4 minute au reușit să reducă doar două puncte din deficit. Lilov a refăcut diferența de la finalul primului sfert și banca lui Athletic solicita timp de odihnă. La reluarea jocului, Zan Kosic a acuzat probleme la picior după ce a salvat o minge și a părăsit terenul de joc. Cele două formații au găsit cu dificultate drumul spre coș. Ultimul coș din prima repriză a fost semnat de Lowrance și avantajul Timișoarei era 8 puncte, 34-26.

Repriza secundă s-a reluat cu un coș de 3 puncte venit pe mâna lui Pavel Marinov. Alex Olah a răspuns la următoarea fază cu un coș din apropiere. „Marinarii” au venit la doar o posesie în urma adversarilor în două rânduri, dar de fiecare data gazdele au replicat rapid și au dus diferența la 7 lungimi, 47-40, cu mai puțin de 4 minute rămase din sfertul trei. Oaspeții au solicitat time-out, au irosit următorul atac iar pe contraatac Lilov  a completat un three-point-play. Constanța a rămas fără antrenor pe bancă după ce Ionuț Olteanu a încasat două tehnice. Timișoara a rămas în controlul partidei și avea 9 puncte avantaj după 30 de minute de joc, scor 55-46.

Startul actului decisiv a început din nou sub spectrul echilibrului iar tripla lui Darrion Strong a dus scorul la 60-50. Constanța a reușit un run de 7-2, cu care înjumătățea handicapul de pe tabelă. Strong mai lovea o dată de la distanță și tăia elanul oaspeților. Scenariul cu Strong în rol principal s-a repetat. Kosic marcat o triplă prin care strângea scorul la 65-61. Fundașul Timișoarei a marcat de la distanță în replică și ajungea la 5 puncte la rând după o vizită la linia de fault. Constanța nu a cedat lupta și a revenit la 4 puncte în urma bănățenilor cu 2 minute și jumătate rămase din meci. După un time-out, gazdele au irosit două atacuri iar Lowrance și Corpodean și-au dus echipa în față, 71-70. Lilov a oprit seceta de pe tabelă pentru echipa sa. Constanța revenea în avantaj după două libere ale lui Kosic și pe tabelă mai rămâneau doar 69 de secunde de joc. Au urmat câte un atac ratat de fiecare parte. Alex Olah și-a dus echipa în avantaj cu un slam dunk, după ce a fost lăsat liber sub panou de pasa lui Strong. Kosic a comis un turnover, după reluarea jocului. Timișoarenii au pierdut și ei următoarea posesie dar Marinov nu a găsit coșul la ultima aruncare din meci iar scorul final a fost de 74-73 pentru bănățeni.

Darrion Strong a fost omul meciului cu 38 de puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări. Ivan Lilov a contribuit cu 12 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă.

Jakob Lowrance a fost cel mai bun jucător de la Constanța cu 20 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Max Darling și-a trecut în cont 16 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

foto: Baschet SCM OHMA Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    catastrofa
    eu ma intreb daca a testat cineva jucatorii Timosarei inainte de meci(nu de covid)
    azi nu meritam sa castigam si cred ca norocul nu va mai tine mult timp cu noi

    cu 2 ani în urmă (14.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!