Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara câștigă după o repriză de prelungiri cu CSM Constanța

SCM Timișoara câștigă după o repriză de prelungiri cu CSM Constanța

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara a obținut un nou succes pe teren propriu, 88-83 după overtime în fața lui CSM Constanța vineri seara (02.12) în deschiderea etapei a opta a LNBM. Nikola Gajic a lipsit din lotul bănățenilor în acest meci și Adam Mirkovic a ieșit accidentat.

Timișoara: Ilija Djokovic, Antonio Năsturescu, Eric McClellan, Adam Mirkovic, Laszlo Lazar

Constanța: Vytenis Cizauskas, Andrei Oprean, Vlad Corpodean, Jakob Cebasek, Egidijus Mockevicius

Dobrogenii au putut deschide scorul de la linia liberelor după ce ambele echipe și-au irosit primele încercări din acțiune, Mirkovic ajungând și el la linia de fault și făcea 2-1. Timișoara mergea la 5-1 cu tripla lui Năsturescu și Lazar păstra ecartul de patru puncte, apoi cu tripla spectaculoasă a lui Djokovic se ajungea la 10-3. Johnson a contribuit întâi cu o pasă pe la spate, apoi avea două triple consecutive și după coșul lui Lazăr urma un time-out pentru bănățeni la 14-15. Constanța a ajuns la un run de 12-0 cu dunk-ul lui Lazăr după o intercepție a lui Cizauskas și sfertul s-a încheiat cu tripla lui Mirkovic, oaspeții conducând cu 17-19.

Timișoara a adunat trei posesii pierdute în nici două minute din sfertul secund și Constanța s-a putut duce la 17-23, Cizauskas încasând un antisportiv în urma căruia Djokovic a putut înscrie primele puncte pentru gazde. Laci Lazar l-a găsit liber în căciulă pe Maticiuc și diferența scădea la o singură posesie (23-25), Oprean replicând din spatele arcului de cerc și la jumătatea sfertului Lazar a bigat un three-point play pentru 26-28. Cebasek punea din nou două posesii în favoarea constănțenilor cu un and-one la 28-33 și cu două minute rămase din prima repriză se mergea la 30-37, moment în care Timișoara a cerut time-out, la vestiare intrându-se în cele din urmă cu 35-37 pentru CSM Constanța după punctele consecutive ale lui Djokovic.

Rhodes și Johnson au ajutat-o pe Constanța să facă 38-44, între cei doi făcându-și loc Năsturescu cu o triplă, McClellan marcând apoi după o fentă elegantă. Djokovic a încasat un tehnic pentru simulare pe o aruncare de la distanță la 40-44 și Nate Johnson punea o diferență de cinci puncte între cu liberele sale. Timișoara a putut egala scorul la 49-49, Constanța revenind repede la conducere și cu tripla lui Johnson în ultima secundă de atac tabela indica 49-56, Adam Mirkovic ieșind accidentat de pe teren spre finalul parțialului și avantajul oaspeților era de două puncte, 54 la 56 după ce alb-violeții au irosit șansa unui coș pe ultimul atac.

Amfitrionii au prins un run de 8-0 în startul sfertului patru și în urma reușitei lui Kesar pentru 62-56 venea un time-out pentru Constanța. Cizauskas înscria pentru dobrogeni la mai bine de trei minute după startul acestui parțial, antrenorul Alexandru Olteanu încasând un tehnic pentru proteste și Djokovic ajungea la libere pentru 64-59. Rhodes și Lazăr au putut egala situația (67-67), Johnson scuturând apoi plasa de la distanță și Constanța revenea la conducere, Mario Lazăr punând două posesii între cu un three-point play la 69-73, Djokovic egalând situația cu 4.4 secunde până la final, bănățenii apărându-se excelent apoi și se mergea în overtime cu 74-74.

Constanța prelua conducerea cu a șasea încercare bună de la distanță pentru Johnson și Lazăr își împărțea liberele pentru 76-78, McClellan egalând din spatele arcului de cerc (80-80), apoi tot americanul Timișoarei fiind precis de la linia de fault. Djokovic ducea Timișoara în față la 84-82, Nate Johnson trimițând prea scurt o triplă și „Leii din Banat” au putut să se impună în cele din urmă cu 88 la 83 pe un final foarte tensionat. 

SCM Timișoara (6-1 bilanț) se deplasează etapa viitoare la Galați, iar CSM Constanța (3-3) o să joace pe teren propriu cu Dinamo București.

Eric McClellan și Ilija Djokovic au încheiat cu câte 20 de puncte, Igor Kesar (13 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții) și Laszlo Lazar (12 puncte, 10 recuperări) fiind și ei în double figures.

Nate Johnson a ieșit în evidență cu 27 de puncte (6/8 de la distanță) și 3 recuperări, următorii marcaotri pentru CSM Constanța fiind Mario Lazăr (17 puncte, 10 recuperări), Egidijus Mockevicius (12 puncte, 4 recuperări) și Vytenis Cizauskas (10 puncte, 10 pase decisive, 6 recuperări).

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!