Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara joacă pe terenul lui U-BT Cluj în deschiderea etapei a 25-a

SCM Timișoara joacă pe terenul lui U-BT Cluj în deschiderea etapei a 25-a

SCM Timișoara va evolua vineri, 24 martie, la Cluj-Napoca împotriva campioanei U-BT în primul meci al etapei cu numărul 25 din Liga Națională de Baschet Masculin. Partida din BTarena o să fie în direct pe Digisport și Prima Sport.

Bănățenii vin după ce au reușit să spargă gheața în Top 10, acolo unde au obținut primul succes în urmă cu câteva zile, după 92-79 pe teren propriu în duelul cu CSU Sibiu. Ilija Djokovic a terminat acea partidă cu 25 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, reușind cea mai bună prestație personală din Top 10, iar Adam Mirkovic l-a secondat cu 21 de puncte (4/5 de afară).

Clujul se află într-o serie de trei înfrângeri la rând indiferent de competiție, între două meciuri de EuroCup pierzând și derby-ul cu CSM Oradea. Ultima dată, campionii României au cedat miercuri seara (23.03) acasă în fața lui Prometey, 87-96, în ceea ce a reprezentat ultima apariție în BTarena în EuroCup.

Privind întâlnirile directe, U-BT a câștigat în Cupa României și în Top 10 la diferențe importante în fața Timișoarei, formația lui Mihai Silvășan fiind fără înfrângere împotriva „Leilor din Banat” din februarie 2019. Mai mult, acasă clujenii n-au pierdut de mai bine de un deceniu în fața timișorenilor indiferent de competiție.

Prestația cu Sibiul i-a adus echipei lui Dragan Petricevic cel mai ridicat procentaj de până acum în Top 10 la aruncările de trei puncte, acolo unde Timișoara a avut 41%. Față de media obișnuită în faza a doua a campionatului, cifra din ultima etapă este cu 14 procente mai mare. Chiar și cu cele 92 de puncte reușite contra Sibiului, SCM Timișoara are în continuare cea mai mică medie de puncte pe meci în faza secundă.

Duelul din BTarena pune față în față echipele aflate la poli opuși în privința procentajelor de la două puncte, alb-negrii fiind lideri la acest capitol în Top 10, cu 64.1%, iar alb-violeții au 47%. Diferența este mai mică la nivelul triplelor, unde clujenii stau de asemenea mai bine, dar vorbim despre echipele cele mai slabe din Top 10 la acest capitol.

La nivel individual Nikola Gajic este cel mai utilizat jucător dintre toți cei aflați în cele două loturi, acesta având peste 36 de minute în medie pe parchet, iar Emi Cățe se remarcă la recuperări și la procentajele de două puncte, unde este singurul din Top 10 cu peste 70% procentaj de reușită. Leo Meindl și Jalen Jones sunt printre jucătorii Clujului cu măcat 50% din acțiune, capitol la care cel mai bine stă Igor Kesar de la Timișoara, cu 46.4%.

Partida de la Cluj-Napoca va avea loc vineri, 24 martie, începând cu ora 17.15 și o să fie în direct pe Digisport 3, Prima Sport 3, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!