Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara primește vizita campioanei României, CSM CSU Oradea

SCM Timișoara primește vizita campioanei României, CSM CSU Oradea

SCM Timișoara va primi sâmbătă, 16 noiembrie, vizita campioanei en-titre a României, CSM CSU Oradea. Partida va avea loc în Sala Constantin Jude de la ora 18:45. 

Cele două formații au un lung istoric în LNBM și s-au întâlnit în cadrul acestei competiții de 43 de ori. Orădenii au câștigat 23 de partide, în timp ce timișorenii au ieșit învingători în 19 situații.

În prezent SCM Timișoara se află pe locul 6, cu 2 victorii și 3 înfrângeri, în Grupa Valorică A a LNBM, în timp ce CSM Oradea se situează pe locul 2, cu 3 victorii și 2 înfrângeri.

Echipa antrenată de Dragan Petricevic vine după o înfrângere pe terenul celor de la U-BT Cluj-Napoca, la capătul unei partide destul de echilibrate, la finalul căreia oficialii timișoreni au acuzat maniera de arbitraj. Troy Franklin a fost din nou cel mai bun marcator al echipei, americanul a terminat partida de la Cluj cu 22 de puncte marcate. Franklin își asumă un rol foarte important pe faza ofensivă, acesta este capabil să își creeze singur situații favorabile, însă consumă și multe mingi, cu o medie de 11,4 aruncări din acțiune și 3,8 mingi pierdute. Din această cauza colegii săi, mai dependenți de jocul echipei și de deciziile coechipierilor, au fluctuații și nu prestează meci de meci la același nivel. Cu siguranță Cristian Achim va pregăti mai multe metode pentru a îngreuna faza ofensivă a timișorenilor, fază ofensivă dependentă în multe rânduri de Franklin. 

După înfrângerea de la Cluj din etapa a treia, campioana en-titre pare să își fi găsit forma și merge la Timișoara după două victorii în compania Sibiului, una în campionat și una, miercuri, în FIBA Europe Cup. Cele două partide au fost diferite, cea de pe teren propriu, din campionat a fost una fără istoric, în care Oradea a condus pe aproape toată durată întâlnirii, în timp ce în ceea de la Sibiu, orădenii au trebuit să apese serios pedala de accelarație pentru a câștiga. CSM Oradea practică un baschet de echipă pe faza ofensivă, însă în anumite rânduri se bazează pe calitatea individuală de care beneficiază Kris Richard sau Aaron Broussard. Richard are o medie de 15,8 puncte în LNBM, cu o medie de 11 aruncări din acțiune pe partidă. Giordan Watson și Aaron Broussard sunt principalii creeatori ai formație bihorene, cu o medie de 4.8, respectiv 3,2 pase decisive pe meci. 

SCM Timișoara atacă partidă fără probleme de efectiv. De la CSM Oradea continuă să absenteze Bobe Nicolescu, jucător sub 23 de ani, care a fost suplinit foarte bine de Tudor Fometescu.

Fanii celor două echipe pot urmări partida în direct, sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 18:45 pe DigiSport 4 și LookSport. 

*foto: facebook Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!