Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara primește vizita lui CSA Steaua

SCM Timișoara primește vizita lui CSA Steaua

SCM Timișoara primește vizita lui CSA Steaua în deschiderea etapei a X-a a LNBM-GVA. Partida se va desfășura vineri, 13 decembrie, de la ora 18:00 în sala Constantin Jude și va fi transmisă în direct de DigiSport 4.

Partida va fi oficiată de Bogdan Podar, Șerban Rasoga și Istvan Bertalan, sub supravegherea comisarului Doru Vinași. 

Cele două formații s-au întâlnit de 30 de ori la nivel de LNBM. CSA Steaua și-a adjudecat 18 partide, în timp ce Timișoara a reușit să câștige doar 12 întâlniri. 

Antrenorii celor două formații, Dragan Petricevic și Cătălin Burlacu s-au intersectat în multe rânduri de-a lungul parcursului lor în baschetul românesc, însă o singură dată ambii au fost aceeași postura, cea de antrenor principal. Întâlnirea dintre cei doi s-a produs în partida tur, partidă în care SCM Timișoara s-a impus pe terenul lui CSA Steaua la capătul unui meci extrem de echilibrat, adjudecat pe final de jucătorii lui Dragan Petricevic. 

SCM Timișoara a luat o opțiune serioasă pentru accederea în Top 6, după ce a câștigat ultimele două partide din LNBM. Astfel timișorenii abordează partida cu CSA Steaua după două victorii extrem de importante, ambele în deplasare, împotriva lui BCM U Pitești și SCM Craiova. 

CSA Steaua nu traversează o perioadă la fel de bună. Militarii au ajuns la un record de 3 victorii și 6 înfrângeri, după ce au pierdut ultimele trei partide din campionat în compania forțelor campionatului românesc CSM Oradea, U-BT Cluj-Napoca și vicecampioana, CSU Sibiu.

Troy Franklin este cel mai important jucător al celor de la SCM U Timișoara, americanul își asumă majoritatea acțiunilor și are o medie de 19,9 de puncte, 4,9 pase decisive, 3,1 mingi pierdute și 13 aruncări din acțiune pe partidă. De asemenea, Sherwood Brown pare să își fi găsit ritmul, shooterul a avut prestații extrem de solide în ultime două partide. Acesta a terminat meciurile cu Pitești și Craiova în double-double, cu 20 de puncte, 10 recuperări, respectiv 24 de puncte, 11 recuperări.

Jocul celor de Steaua se bazează mult pe pivotul american Keith Clanton, acesta are medii statistice de 11,3 puncte, 11,8 recuperări și 2,9 pase decisive pentru un impresionant indice de 22,7 la eficiență. Celălalt pivot al steliștilor, Radosav Spasojevic este cel mai bun marcator al echipei cu o medie de 16,4 puncte pe partidă. Strahinja Jovanovic și Karlo Vragovic sunt principalii creatori ai steliștilor, cu medii de 3,9, respectiv 3,4 pase decisive. 

SCM Timișoara va aborda partida cu CSA Steaua cu un lot complet, de partea cealaltă militarii l-au pierdut pentru o perioadă de minim 6 săptămâni pe căpitanul echipei și cel mai important jucător român al echipei, Andrei Mandache. 

În opinia mea, partida va fi una echilibrată și câștigătoarea se va impune la o diferență mică de puncte. Pariorii pot profita de pe urma acestei partida pe site-ul Superbet.ro

*foto: facebook Baschet SCM Timisoara

 

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!