Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca într-o restanță din etapa a 20-a

SCM Timișoara primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca într-o restanță din etapa a 20-a

Miercuri, 1 martie, la ora 18:30, va avea loc confruntarea dintre SCM Timișoara și U-BT Cluj-Napoca, din etapa a 20-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Acest meci ar fi trebuit să aibă loc la începutul lunii februarie, însă a fost amânat pentru că atât bănățenii, cât și clujenii aveau programate jocuri în cupele europene.

Între timp, cele două grupări s-au întâlnit în sferturile de finală ale Cupei României, câștig de cauză având alb-negrii: 76-56. După un prim sfert echilibrat, elevii lui Mihai Silvășan au preluat controlul asupra meciului dar, în repriza a doua, s-a mai consemnat un moment în care jucătorii lui Dragan Petricevic s-au apropiat pe tabelă. Totuși, „studenții” au gestionat mai bine finalul și, în cele din urmă, și-au asigurat o victorie confortabilă.

U-BT Cluj-Napoca a trecut apoi și de SCM U Craiova și de CSM CSU Oradea și a câștigat Cupa României, obținând al doilea trofeu stagional după ce, în septembrie, și-au adjudecat SuperCupa României.

A urmat o pauză competițională pentru ambele formații, timp în care s-au desfășurat antrenamente, dar niciuna dintre cele două tabere nu s-a pregătit în efectiv complet. Timișorenilor le-a lipsit chiar Petricevic, antrenorul principal, care a condus naționala României în dubla cu Bulgaria și Cipru.

De asemenea, Edward Petrescu și Antonio Năsturescu au fost la naționala universitară a României, care s-a pregătit sub comanda lui Dan Ioan, Șerban Horga a fost la lotul U16 al tricolorilor, iar Adem Mekic a fost la naționala Macedoniei.

SCM Timișoara a efectuat și un schimb de jucători în această pauză competițională. Radoje Vujosevic nu mai face parte din lotul galben-violeților, în timp ce Darrion Strong a revenit în orașul de pe malul Begăi.

De partea cealaltă, U-BT Cluj-Napoca l-a avut la dispoziție pe antrenorul principal, însă a fost lipsită de Emanuel Cățe, Nandor Kuti și Patrick Richard, prezenți la naționala României, și de Leonardo Meindl, plecat în Brazilia pentru ultimele două partide din preliminariile Campionatului Mondial.

Până în acest moment, campioana en-titre a mers excelent în campionat, având un bilanț de 8-1 și împărțind prima poziție a clasamentului cu CSM Oradea. În schimb, SCM Timișoara are trei victorii și șase înfrângeri și se află pe ultimul loc în Top 10.

Rămâne de văzut și care este situația celor două loturi, ambele echipe confruntându-se cu anumite accidentări. U-Banca Transilvania nu l-a avut disponibil timp de patru jocuri pe Nemanja Gordic, iar SCM Timișoara a evoluat la Final 8-ul de la Constanța fără Ilija Djokovic și Antonio Năsturescu.

Din punct de vedere statistic, alb-negrii stau mai bine la toate capitolele, cu excepția procentajului de la linia de libere (69.0% - 71.4%) și turnoverurilor (14.8 – 12.4).

Duelul dintre SCM Timișoara are loc miercuri, 1 martie, de la ora 18:30, și va putea fi urmărit, în direct pe Prima Sport 2, Digi Sport 3 și FRB TV.

*foto: Facebook – CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!