Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara primește vizita vicecampioanei României în etapa a 13-a a Ligii Naționale

SCM Timișoara primește vizita vicecampioanei României în etapa a 13-a a Ligii Naționale

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara joacă pe teren propriu cu CSO Voluntari la prima apariție în anul 2023, duelul din fieful alb-violeților fiind programat miercuri seara (04.01) și contează pentru etapa a 13-a a Ligii Naționale.

Atât Timișoara, cât și Voluntari au trei victorii și două înfrângeri în ultimele partide din Liga Națională și vin după pași greșiți în fața aceluiași oponent, CSM CSU Oradea. Bihorenii au reușit să termine partidele cu sub 80 de puncte încasate atât la Voluntari, cât și acasă contra Timișoarei.

De altfel, echipele care s-au duelat și în primul tur din playoff-ul sezonului anterior nu sunt caracterizate de o forță ofensivă, fiind în a doua parte a clasamentului la acest capitol. Timișoara iese în evidență mai ales la capace și intercepții, având și peste 37% procentaj de la distanță, iar CSO Voluntari conduce liga în privința cifrelor de la linia de fault.

În turul primei faze a campionatului vicecampioana țării a fost prima care a învins-o pe SCM Timișoara, 72-65 spre finalul lunii octombrie. De când joacă în LNBM, Voluntari nu a pierdut niciodată contra bănățenilor, în majoritatea cazurilor ecartul înregistrat la final fiind format din două cifre.

Parcursul timișorenilor până în acest punct al sezonului este perfect pe teren propriu, indiferent că au jucat în LNBM sau Alpe Adria Cup, reușind opt victorii în tot atâtea apariții în fața propriilor fani. De partea cealaltă, CSO Voluntari are bilanț negativ departe de casă, victoriile fiind la Focșani și Laguna Sharks, ultimele din Conferința B.

Duelul din Banat este important și în economia clasamentului, Timișoara având două victorii în fața Voluntariului. Ambele ocupă poziții care duc în faza a doua, vicecampioana României fiind la luptă cu CSM Galați și CSM Constanța pentru o clasare mai bună în acest moment.

SCM Timișoara și CSO Voluntari se întâlnesc miercuri seara, 4 ianuarie, de la ora 18.15 în direct pe Digisport 4, Prima Sport 4 și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!