Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara primește vizita vicecampioanei României, CSU Sibiu

SCM Timișoara primește vizita vicecampioanei României, CSU Sibiu

SCM Timișoara primește vizita vicecampioanei României, CSU Sibiu. Partida va avea loc, la fel ca toate celelalte partide din etapa a XIV-a, sâmbătă de la ora 19:00 și va fi transmisă în direct pe FRB TV.

Până în acest moment Federația Română de Baschet nu anunțat arbitrii care vor oficia întâlnirea. 

CSU Sibiu conduce cu 25 la 20 la capitolul întâlnirilor directe. 

SCM Timișoara se află pe locul 5 cu 5 victorii și 8 înfrângeri și are nevoie de victorie pentru a fi sigură de calificarea în TOP 6, timișoreni pot obține calificarea și dacă SCM Craiova sau CS Dinamo Știinta pierd partida din această etapă. De partea cealaltă, indiferent de rezultatul partidei, CSU Sibiu nu mai poate pierde locul 3 și implicit calificarea în faza superioară. 

Echipa antrenată de Dragan Petricevic vine după o înfrângere la scor pe terenul campioanei României, în timp ce adversara ei de mâine seară a reușit o victorie de moral în Cupa României, pe teren propriu, cu U-BT Cluj-Napoca. 

Jocul timișorenilor se bazează în mare parte pe Troy Franklin, jucător extrem de agresiv pe faza ofensivă care are medii de 18 puncte și 5,7 pase decisive în LNBM. Shooterul echipei, Sherwood Brown, și-a găsit ritmul, după un start mai ezitant de sezon și și-a îmbunătățit media de puncte, ajungând la 13,8. De urmărit și evoluția jucătorului sub 23 de ani, Bogdan Popa, jucător care poate fi considerat o amenințare de la distanță. 

CSU Sibiu stă foarte bine la oamenii mari, Isaiah Philmore este cel mai bun marcator al echipei, în timp ce Randal Falker și Chris Cooper sunt dominanți în spațiul de trei secunde. Un aport deosebit îl are și tânărul internațional Lucas Tohătan, jucător care are medii statistice de 7,5 puncte și 2,8 pase decisive pentru un indice de 4,9 la eficiență. 

Ambele formații se confruntă cu probleme medicale. Echipa gazdă a jucat ultimele partide fără Adam Mirkovic, iar Sherwood Brown a suferit o lovitură în ultima partidă de campionat și încă nu este clar dacă acesta va fi folosit sâmbătă. Dan Fleșeriu va avea din nou o rotație scurtă, acesta este privat de cel mai bun marcator, Isaiah Philmore, de cel mai bun pasator, Jared Jordan și de tânărul Robert Stan. 

În opinia mea, SCM Timișoara pornește ca favorită datorită mizei pe care o are partidă și consumului enorm de energie pe care l-au făcut jucătorii lui CSU Sibiu în partida câștigată în Cupa României împotriva puternicei formații a Clujului. Pariorii pot să profite de partidele din ultima etapă a primei faze a LNBM pe site-ul Superbet.ro

*foto: Baschet SCM Timișoara 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!