Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM Timișoara trece în prelungiri de Athletic Constanța și bifează a patra victorie la rând în campionat

SCM Timișoara trece în prelungiri de Athletic Constanța și bifează a patra victorie la rând în campionat

SCM OHMA Timișoara a avut nevoie de o repriză suplimentară pentru a câștiga sâmbătă, 12 martie, în etapa a 23-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin pe terenul lui Athletic Constanța, scor 71-65. Bănățenii au avut la un moment dat +12 pe tabelă, dar ecartul s-a evaporat și jocul a devenit foarte echilibrat.

Dobrogenii au avut un prim 5 alcătuit din Tyler Gaskins, Andrei Oprean, Ștefan Mâinea, Vlad Corpodean și Jakob Lowrance, iar bănățenii au replicat cu Darrion Strong, Nikola Gajic, Robert Schipor, Adam Mirkovic și Milos Komatina.

Corpodean a deschis scorul cu o triplă pe sirenă, Komatina răspunzând de la semi-distanță înainte ca dunk-ul lui Ștefan Mâinea să ducă scorul la 5-2. Komatina a scuturat plasa de la distanță, apoi Strong și Mirkovic ducând formația oaspete în față (9-7), cu un coș elegant pe ezitare din partea lui Strong diferența devenind de patru puncte timp de un atac. Gazdele au recuperat după ratarea lui Brown și au avut un atac pe tranziție, oprit de bănățeni și Corpodean a irosit o încercare de la distanță, la celălalt panou Gajic ajungând la linia de fault pentru a face 13-10. Spicer a înscris după două minute fără coș pentru Athletic, gazdele ratând oportunitatea de a egala și Talton a punctat pe stop shoot (17-12), sfertul inaugural terminându-se cu 20-12 pentru „Leii din Banat”.

Amfitrionii s-au apărat bine pe pozițional, apoi l-au lăsat liber sub coș pe Olah după repunere și pivotul a finalizat cu dunk pentru 22-14, Peter McNeilly venind cu un răspuns și apoi Lowrance a ajuns la linia liberelor, scorul devenind 22-18. Diferența a devenit de o singură posesie cu încă o triplă reușită de Athletic pe sirenă (26-23), gazdele irosind un atac prin care puteau reduce în continuare handicapul, Lazar comițând un fault ofensiv de care n-au profitat constănțenii, ulterior Talton fiind cel care a modificat scorul și Gajic a tras precis de afară, iar Strong a finalizat un atac rapid pentru a face 32-23. Seria bănățenilor a ajuns la 8-0, Spicer împărțindu-și perechea de libere apoi, Athletic Constanța reușind să reducă până la 36-29 la pauza mare.

Timișorenii aveau 50% din acțiune la pauză, diferența fiind făcută la procentajele din interiorul arcului de cerc. Constanța stătea mai bine la recuperări (18-17) și assist-uri (9-7), dar a comis 10 turnovers, oaspeții având 10-2 în privința punctelor pe contraatac.

Darling și Corpodean au redus diferența la o singură posesie, 36-33, apoi Ștefan Mâinea a venit cu o triplă importantă peste câteva atacuri și a redus la 40-38, Kosic înscriind de două ori la rând de la distanță și Athletic prelua conducerea, 44-43. Strong a răspuns pentru Timișoara și își ducea echipa în față, 47-44, sfertul al treilea terminându-se cu reușita aceluiași american din tabăra bănățenilor, 49-46.

SCM Timișoara s-a dus la 52-46 în debutul sfertului patru cu tripla lui Strong, dar Constanța a replicat cu un run de 10-3 și Gaskins schimba situația de pe tabelă în favoarea dobrogenilor, 56-55 la jumătatea parțialului. Tot Gaskins a punctat pentru dobrogeni și „Gladiatorii din Tomis” au ajuns să conducă cu +3, perioadă după care au urmat greșeli în ambele tabere și procentajele din acțiune ale oaspeților continuau să scadă. Talton și-a transformat ambele aruncări libere și diferența devenea minimă, apoi i-a scos în colț lui Brown, care a scuturat plasa pentru 62-60 în favoarea Timișoarei. Ștefan Mâinea a egalat (62-62), apoi oaspeții aveau ocazia să închidă meciul, dar Talton a pierdut posesia pe ultimul atac și s-a intrat în prelungiri.

Oaspeții au punctat primii în repriza suplimentară, tripla lui Strong fiind urmată de perechea împărțită de libere din partea lui Brown, Corpodean răspunzând de la distanță și Athletic s-a apropiat la 66-65. Alex Olah a reușit un three-point play la intrarea în ultimul minut, apoi gazdele au pierdut o posesie importantă și l-au faultat pe Talton, în cele din urmă Timișoara câștigând cu 71-65.

Timișoara (11-8 bilanț) o să joace peste trei zile un meci restant cu CSM Focșani, în Vrancea, iar Athletic Constanța (10-13) merge pe terenul Stelei în cadrul etapei următoare.

Darrion Strong a totalizat 24 de puncte (10/16 din acțiune), 3 pase decisive și 3 intercepții pentru învingători, fiind urmat de Gary Talton (11 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive). De la Constanța s-a remarcat pe lista marcatorilor Adika Peter McNeilly, cu 15 puncte.

*foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!