Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova câștigă disputa cu CSU Sibiu

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
09.03.2016

SCM U Craiova s-a impus în disputa cu CSU Atlassib Sibiu, din etapa a patra a fazei a II-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Sibienii au condus majoritatea timpului, dar au cedat din nou în decisiv, partida terminându-se cu victoria gazdelor, 84-80. (13-25, 24-16, 17-23, 30-16)

Vladimir Vuksanovic a început partida cu un prim cinci format din Johnson, Pantic, Burlacu, Bureau și Hargrove, în timp ce Dan Fleșeriu i-a trimis pe parchet pe Hardy, Gilbert, Paul, Tincu și Mijajlovic.

Oaspeții au început mai bine partida, adjudecându-și primul sfert la o diferență de 12 puncte. Mijajlovic a deschis balul cu o reușită de la mare distanță, iar Paul a făcut 5-0. Johnson a marcat pentru Craiova după două minute de la startul partidei, însă galben-albaștrii au continuat jocul bun și s-au distanțat la 8 puncte: 2-10. Cu 30 de secunde înainte de finalul primelor 10 minute, baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu aveau un avans de 11 puncte, 11-22. Gilbert a înscris din afara semicercului, Micic a transformat și el două libere, iar primul act s-a terminat 25-13.

Gazdele au început actul secund de la -12, dar au recuperat rapid din handicap. Până la jumătatea sfertului, Burlacu,  Pilcevic, Pantic și Johnson au marcat 10 puncte, în timp ce sibienii au înscris doar pe jumătate: 23-30. Rolurile s-au inversat în aceste 10 minute, craiovenii înscriind 24 de puncte și galben-albaștrii doar 16. La pauza mare, CSU Sibiu și-a păstrat un avantaj de patru puncte, 37-41.

Galben-albaștrii au ieșit mai montați de la vestiare, Mijajlovic distanțându-și echipa la 7 puncte de advsersară, după o execuție perfectă de la mare distanță. Burlacu a înscris de 2 puncte, însă Hardy  a arătat că este în formă bună și a trimis și el mingea în coș, tabela de marcaj indicând scorul de 37-46. Baschetbaliștii sibieni au avut o diferență de 9 puncte la jumătatea penultimului sfert, intrând în decisiv cu un avantaj de 10 lungimi: 54-64.

Formația de pe Cibin nu s-a mai putut concentra pe finalul meciului, marcând puțin peste jumătate din punctele reușite de olteni: 30-16. Gilbert a transformat două libere și scorul a înregistrat din nou o diferență de 12 puncte, însă oltenii au reușit un sfert excelent, recuperând semificativ din ecart. Elevii lui Dan Fleșeriu mai aveau doar patru puncte avans după primele cinci minute ale actului decisiv, iar oltenii reușeau să treacă la conducere cu aproximativ 3 minute înainte de final. Reușitele de la mare distanță ale lui Tincu și Gilbert nu au fost suficiente pentru ca CSU Sibiu să își adjudece victoria, meciul terminându-se 84-80 pentru SCM U Craiova, care bifează primul succes în faza a II-a a LNBM.

În sfertul al doilea, Pantic și-a speriat colegii după ce a căzut pe parchet, la jumătatea terenului, având nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit primelor informații, se pare că baschetbalistul a suferit o comoție cerebrală.

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost Travis Bureau, baschetbalistul de origine americană reușind să înscrie 20 de puncte. Pilcevic și Hargrove au marcat și ei câte 14 puncte, iar Johnson și-a trecut în cont 13 puncte.

De partea cealaltă, toți titularii lui CSU Sibiu au încheiat partida în double-digits.  

*foto: Sportul Doljean

13 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Andrei<3Scm :

    Incorect
    Nu e adevarat, Pantic a reintrat in partea secunda!

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Domnule Horatiu Floca, nu aveti nimic a ne spune ,noua spectatorilor ???Chiar nu se poate face nimic???

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016)
    • SCM "U" Craiova fanCraiova:

      .
      Eu zic ca s-a scos maximul de la echipa asta , si lucrul asta ar trebui sa va multumeasca . E normal sa-ti doresti mai mult , dar nu trebuie pusa presiune pentru asta . Faptaul ca ati terminat in primii 6 in fata unor echipe ca Energia ( care nu avea problemele de acum in perioada aia) , Pitesti , si as spune chiar Dinamo , e un lucru destul de important . In fine , e doar parerea mea , ia-o ca atare .

      cu 8 ani în urmă (10.03.2016)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Catastrophiq :

    ..
    Un meci cu bune si rele, pe care sincer sa fiu daca il pierdeam cred ca ar fi trebuit sa nu mai avem nici o pretentie in a trece primul tur de playoff, azi am intalnit o echipa care practic a jucat in 6 jucatori, era normal ca la un anumit moment sa cedeze, oboseala, greseli personale. Nu pot sa nu remarc, au inceput in forta, aparare agresiva, dar pe parcurs au inceput sa apara greselile pesoanale iar in ultimul sfert am avut peste 50% din cosuri lasate pentru a se evita o eliminare. Mi-a placut agresivitatea sibienilor si fast break-urile lor letale, am putea avea de invatat din chestia asta. De asemenea am remarcat un pick&roll aproape perfect, ceea ce la noi nu se intampla desi avem un pasator exceptional(azi totusi cu cateva greseli), avem oameni mari cam impiedicati din pacate.
    Jocul nostru cam cel obisnuit, fluctuatii in joc, uneori zici ca joaca echipa under 15. De remarcat totusi, pare sa avem antrenori, au fost cateva moemente in meci care ma determina sa spun asta: Pilcevic a avut o perioada proasta, a scapat vreo doua mingi dupa a ratat un sut de 3, dupa care din orgoliu sarbesc a fortat inca o areuncare de 3 care a intrat, un antrenor cu cap l-ar scoate dupa faza asta, ceea ce a facut si Vuksa, fac pariu ca Pilcevic ar fi continuat sa traga si poate nu ar fi bagat nimic, la fel cum fac pariu ca daca era Popovic il lasa in teren, dupa mult timp time-outuri cerute la timp, mie imi place, se implica, pune suflet si cunoaste si intelege mult mai bine jucatorii desi multi il acuza pe "tatuat" eu zic ca o sa faca treaba impreuna cu Dragan Aleksic. In sfertul al4lea cand Pilcevic a revenit pe teren s-a aparat exemplar la Mijajlovic, l-a alergat pe tot terenul, aparare foarte agresiva cu mentinuea ca a terminat cu 0 greseli personale si pe final a bagat niste libere foarte importante. De la Sibiu mi-a placut Ticnu care a facut un meci foarte bun si a marcat 2 cosuri de 3 in ultimul sfertu cand era nevoie de asa ceva si Gillbert, desi statistica pare cam dura, daca era Lalovic probabil ca el era rezerva iar pentru o rezerva a fost cam al 2-lea om al lor azi, Hardy clasic, nu stie sa arunce nici macar libere, dar isi face treaba pe patrunderi/fast-break si recuperari, desi unele norocoase, primul sfert Travis a cam dormit si Hardy s-a distrat, dupa lucrurile au intrat in normal oarecum. Per total, toti au avut momente proaste si bune, e bine ca ne-am trezit la timp...Frumos meci oricum, felicitari ambelor echipe :)

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Gully :

    Catastrophiq
    Dupa cum te exprimi as jura ca esti Announcer-ul de la sala! :-)

    ---in linii mari .... Un comentariu pertinent! Bravo!

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016)
    • SCM "U" Craiova Catastrophiq:

      haha
      Nici pe departe, sunt un simplu baiat care e alaturi de echipa asta inca de pe cand sala mica era "prea mare" pentru a fi umpluta, probabil ca announcer-ul nici nu stia ca exista baschet in Craiova pe vremea aia, nu il cunosc perosnal poate gresesc...am vrut doar sa evidentiez unele detalii care mi s-au parut importante din meci...atata tot :)

      cu 8 ani în urmă (09.03.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Eppo :

    O curiozitate
    Felicitari Craiovei pentru revenirea de pe final. Incet, incet (poate prea incet pentru sezonul asta) Sibiul incepe sa reziste aproape 4 sferturi la un nivel acceptabil cu echipele din Top 6. Oricum faptul ca suntem si noi pe aici mai ramane und dintre surprizele campionatului, daca ne uitam la sansele cu care eram creditati la inceputul sezonului.
    Pate sa imi spuna cineva pentru ce a fost dat tehnicul la banca CSU in sefrtul patru. Intreb deoarece Fleseriu e un tip destul de calm si foarte retinut fata de "cavalerii" fluierului. Nu ma gandesc la o influentare a rezultatului, sunt doar curios.

    cu 8 ani în urmă (10.03.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      Tehnic
      Ai intuit corect,nu Fleseriu a produs tehnicul,ci Calota.Care de fapt trebuia sa-l primeasca si in timpul meciului,cand dupa o libera transformata a gasit de cuviinta sa execute un dans lambada.Plus ca la observatiile lui Fleseriu mai de fiecare data raspundea a lehamite cu un gest din mana,gen lasa-ma nene in pace...Surpriza placuta Tincu.

      cu 8 ani în urmă (10.03.2016)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova fanCraiova :

    .
    Referitor la meci as vrea sa spun ca toata echipa Craiovei a fost slaba astazi per total , in special Micic si Pilcevic . Defapt toti au facut lucruri bune , dar care au fost umbrite de niste greseli de incepatori . Johnson , care statistic a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai nostrii , a facut niste greseli pe care nu credeam ca le voi vedea vreodata . Travis , care la fel , dpdv statistic a fost poate chiar cel mai bun jucator al nostru , as spune ca a fost omul pe greselile caruia Sibiul s-a distantat in primul sfert . Intr-adevar , s-a trezit in partea a doua si a jucat mult mult mai bine . Totusi , cel mai important este ca am castigat , si sper sa fie meciul care sa ne trezeasca la realitate . Duminica este un meci foarte important , daca batem Muresul ramanem in linii mari pentru locurile 3-4 care sa ne permita sa incepem playofful cu avantajul terenului propiu . Si daca tot am scris aici , felicit echipa Sibiului si spun ca ar fi meritat victoria . Mi-a placut in special apararea lor , pana au inceput sa se adune , corect , greselile , datorita rotatiei destul de scurte . Surpriza placuta a fost Tincu , cel care reusise sa ii tina in meci pe sibieni cu 2 aruncari consecutive de 3 in ultimele 3-4 minute .

    cu 8 ani în urmă (10.03.2016)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      CSU
      .....vorba unui coleg de ..suferinta:"am jucat ca niciodata si am pierdut ca intotdeauna!!"
      HAI CSU!

      cu 8 ani în urmă (10.03.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Eppo :

    Calota
    In ultimul timp Calota joaca la fel de individualist ca inainte de plecarea de la CSU. Atunci a revenit ca jucator de echipa mult mai ordonat. Oare simte amenintarea de a pierde locul de titular in favoarea lui Tincu (care s-a prezentat foarte bine in ultimele meciuri). Sper sa nu strice atmosfera in echipa (stim ca poate daca vrea) din cauza unui orgoliu deplasat.

    cu 8 ani în urmă (10.03.2016) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Calota
    Inclin si eu sa cred ca Popa-Calota vrea sa demonstreze ca este singurul roman capabil sa joace la Sibiu. Din aceasta cauza Tincu si Paun au avut mult de suferit in acest sezon. Principalul vinovat este antrenorul Fleseriu care nu este capabil "sa ia taurul de coarne ". Dupa cum se vede Tincu confirma meci de meci increderea acordata iar Paun, sustinut corespunzator, ar fi mai putin timorat si mai prezent in joc cand este introdus. Calota mai joaca 2-3 ani si gata, Paun si Tincu la 21-22 ani au multe sezoane in fata si merita sustinuti. Suporterii sibieni , foarte activi si sufletisti, de altfel, ar trebui sa fie primii care sa-i sustina pe acesti tineri jucatori .

    cu 8 ani în urmă (10.03.2016) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Calota
    Inclin si eu sa cred ca Popa-Calota vrea sa demonstreze ca este singurul roman capabil sa joace la Sibiu. Din aceasta cauza Tincu si Paun au avut mult de suferit in acest sezon. Principalul vinovat este antrenorul Fleseriu care nu este capabil "sa ia taurul de coarne ". Dupa cum se vede Tincu confirma meci de meci increderea acordata iar Paun, sustinut corespunzator, ar fi mai putin timorat si mai prezent in joc cand este introdus. Calota mai joaca 2-3 ani si gata, Paun si Tincu la 21-22 ani au multe sezoane in fata si merita sustinuti. Suporterii sibieni , foarte activi si sufletisti, de altfel, ar trebui sa fie primii care sa-i sustina pe acesti tineri jucatori .

    cu 8 ani în urmă (10.03.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!