Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova câștigă împotriva lui CSM CSU Oradea

SCM U Craiova câștigă împotriva lui CSM CSU Oradea

SCM U Craiova a învins-o pe CSM CSU Oradea chiar pe terenul bihorenilor, scor 84-79, după un meci pe care l-a dominat din primele minute până la sfârșit. Pe sferturi, tabela a arătat 19-13, 21-24, 23-17 și 21-25.

Echipele de start

Oradea: Watson, Holt, Fometescu, Zekovic, Valeika

Craiova: Pratt, Person, Diculescu, Henson, Țîbârnă

Henson a punctat primul în confruntarea din Arena ”Antonio Alexe” cu un coș de la mare distanță. Orădenii au replicat repede și au trecut la conducere, 5-3 și s-au distanțat la 6 lungimi după reușita lui Zekovic din apropiere, 11-5. Formația craioveană a venit la doar un punct în spate, 11-10, pentru ca mai apoi să treacă la conducere după ce Henson a marcat din nou, 11-12. Mo Pratt înscrie și el de lângă panou iar Cristian Achim se vede nevoit să ceară time-out la scorul de 11-14. După o acțiune personală, Person majorează diferența la 5 lungimi, 11-16. Edward Petrescu pune două puncte pentru CSM Oradea, 13-16, însă Cinac înscrie de la mare distanță pentru oaspeți, 13-19.

Dino Cinac puncteză din nou de afară iar scorul devine 13-22, însă Green răspunde imediat și înscrie din apropiere, 15-22. După două libere transformate de Henson, ecartul dintre cele două se majorează la 10 puncte, 15-25. În următoarele secvențe, ambele combatante găsesc calea spre coș dar diferența de pe tabelă se menține. Ulterior, Țîbîrnă și Cinac contribuie cu reușite de 2 puncte iar scorul devine 19-33. După un coș din spatele arcului de cerc, Henson a majorat diferența la 15 puncte, scor 21-36. Vlad Marinău a punctat și el prin același procedeu, 24-36 iar Broussard a redus ecartul la 10 lungimi printr-o reușită de lângă panou, 28-38. Valeika marchează pentru 30-38 iar Henson înscrie singur cu coșul și scorul devine 31-40. Watson reduce diferența la doar 5 puncte, 35-40 iar Aco Todorov solicită timp de odihnă cu 14 secunde rămase din sfertul al doilea. Broussard înscrie un coș pe sirenă iar după prima repriză tabela indica 37-40.

Diculescu și Henson au majorat diferența în debutul sfertului trei, 37-45. Nikola Markovic a înscris primele sale puncte din această întâlnire, 39-45, dar Henson a punctat imediat din spatele semicercului, 39-48. A fost 41-49 după coșul de la semi-distanță marcat de Valeika iar Țîbîrnă înscrie pentru 41-51. Holt a micșorat diferența la 6 lungimi din apropiere, 45-51 și colegul său Garlon Green punctează pentru 47-51. Un tip-in al lui Bobe Nicolescu duce scorul la 49-54, dar Henson punctează imediat de la mare distanță, 49-57. Pratt și Oprean au punctat de afară pentru ca scorul să devină 51-63, iar Holt marcat tot din afara arcului de cerc în finalul cu 24 de secunde rămase din penultimul act, 54-63, scor înregistrat înaintea sfertului decisiv.

Debutul părții a patra a fost productiv iar Craiova avea un avantaj de 11 puncte după trei minute scurse, 60-71. Broussard s-a înălțat frumos și a micșorat diferența la 9 lungimi, 62-71, însă Henson a găsit din nou ținta de la 3 puncte, 62-74. Cinac a transformat din spatele semicercului, 64-77 iar Broussard transformă de asemenea din afara arcului de cerc, 69-79. Cinac execută un slam-dunk pe fast-break, 69-81, iar antrenorul gazdelor cere time-out. Broussard a înscris de la mare distanță, 74-81 când confruntarea a intrat în ultimul minut de joc. Același jucător marchează din nou de afară, 77-81, dar Person înscrie cele două libere primite, 77-83. Gazdele solicită time-out cu 20 de secunde rămase până la finalul timpului regulamentar iar în cele din urmă craiovenii se impun la o diferență de 5 puncte.

Principalii remarcați

SCM U Craiova: Payton Henson 28 de puncte; Dino Cinac 15 puncte; Bogdan Țîbîrnă 10 puncte; Dragoș Diculescu 10 puncte; Monyea Pratt 9 puncte, 9 recuperări, 14 assist-uri

CSM Oradea: Aaron Broussard 28 de puncte; Stephen Holt 9 puncte; Watson 8 puncte; Zekovic 8 puncte; Valeika 8 puncte, 11 recuperări

*Foto: Valentin Todea/

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    Europa
    Mi-e si frica sa ma uit la meciuri saptamana viitoare...

    cu 3 ani în urmă (22.01.2021)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      😂😂😂
      Sunt slabuti baietii, dar nu e nicio problema, am castigat destul. Avem vreme.

      cu 3 ani în urmă (22.01.2021)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      .
      Nu ma refer numai la rezultate, e trist ca inca nu am vazut un derby de calitate a CSM-ului... Toate echipele bune ne conduc din minutul 1, si nu punem nicio problema niciunui adversar serios. Parca inca n-au inceput antrenamentele. Numai faze chinuite... Cineva sa-i gaseasca cartonasele domnului Achim!!!

      cu 3 ani în urmă (22.01.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Aloooo
    Buuuuuuzeștiiii!!!!!

    cu 3 ani în urmă (22.01.2021)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Se aude si fara onomatopee!
      Daca ai vrut sa fii ironic,ok,se accepta,daca vrei sa faci pe desteptul cu mine,ideal ar fi sa te opresti aici!
      Victorie frumoasa,ma bucur de ea dar nu ma extaziez,Oradea porneste intotdeauna foarte greu si cu o floare nu se face primavara!Cel mai mare castig a fost insa regasirea jocului de echipa,singura noastra arma letala,cu jucatori facuti doar pentru asa ceva,exact cum spuneam in toate comentariile precedente.A,un bravo si pentru atitudine,absolut incomparabila cu ce aratasem pret de 4-5 partide anterioare si a acoperit si erorile,
      deci,tot cum precizam,se poate,cheia e in vestiar.Ca un corolar,jocul nostru a semanat ca doua picaturi de apa cu cel din toate partidele din cupa si in mod natural a aparut si succesul!
      Meciul din seara asta imi ridica insa o intrebare majora:cat de compatibil( si uti)l este pg-ul Filipovic cu echipa?Raspunsul,normal,il astept de la Aco,cat mai curand.Si sper sa avem si continuitate,altminteri frumosul succes de azi nu are nicio valoare!

      cu 3 ani în urmă (22.01.2021)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Din păcate ne-a batut o echipa cu 4 străini si o rotație de 7 oameni.
    Pratt foarte bun si Henson.
    La inceputu sf 4 Tibarna are 10 pct marcate si cel mai bun marcator de la Oradea are 8,asta spune multe.
    Din păcate nu stiu ce se mai poate salva din acest sezon care numa continuitate nu are.Watson apatic,Zekovic si Markovic la fel iar procentajul de 3 pct nu mai vorbesc cum a fost.
    Problema mare este ca nu ai batut nici o echipa cu pretenții+nu am jucat cu U bt încă.
    Dacă mi-a scăpat ceva imi cer scuze.

    cu 3 ani în urmă (22.01.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Rasu' plânsu '
    Ce am văzut azi mi-a întărit convingerea că sezonul ăsta e ratat. Ne-au spart capu' de 2 ori Craiova, Sibiu și comuna, fără sa reacționăm, cu atât mai grav cu cât am fost umiliți acasă. Practic am jucat cât ne-a permis adversarul. Apărare aeriană, atac praf, relații de joc zero. Nu avem scuza ca am jucat 2 zile consecutiv, Craiova a fost în aceeași situație. Achim ar trebui sa pună biciul pe ei, pt ca sunt sigur ca salariile sunt bunicele. Ori nu mai au motivație dacă le-au scăzut puțin veniturile? Atunci e groasă...

    cu 3 ani în urmă (22.01.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!