Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova – CSM CSU Oradea, ultimul sfert de finală al Cupei României

SCM U Craiova – CSM CSU Oradea, ultimul sfert de finală al Cupei României

Joi, 16 ianuarie, de la ora 17:00, SCM U Craiova primește vizita lui CSM CSU Oradea în returul sferturilor de finală ale Cupei României. Partida este găzduită de Sala Polivalentă din Craiova și va putea fi urmărită pe Digisport 4.

Arbitrii delegați pentru această întâlnire sunt Alin Faur, Alexandra Stan și Laszlo Bukuresti, în timp ce comisar este Viorel Constantinescu. Este de menționat că și confruntarea din tur a fost arbitrată de Faur, iar comisar a fost tot Constantinescu.

Atunci, CSM CSU Oradea s-a impus cu scorul de 83-72, după o răsturnare spectaculoasă de situație. Oltenii au început bine meciul din Arena Antonio Alexe și și-au conturat un avantaj de 19 puncte în sfertul al doilea. Gazdele au ridicat nivelul apărării și al pressing-ului și astfel au revenit pe tabelă și au preluat inițiativa în repriza secundă.

Așadar, SCM U Craiova are de recuperat 11 puncte pentru a obține calificarea în Final Four-ul Cupei României. Echipa lui Aco Todorov vine după un succes important obținut pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca, scor 94-88.

De partea cealaltă, CSM CSU Oradea a trecut pe primul loc în Liga Națională după victoria la 38 de puncte (90-52) cu SCM Timișoara.

Dacă ne uităm în istoricul confruntărilor directe, trupa pregătită de Cristian Achim stă mult mai bine, având 26 de meciuri câștigate. De altfel, Leii-Roșii s-au impus în ultimele cinci dueluri dintre cele două formații.

Din punct de vedere al lotului, atât CSM Oradea cât și Universitatea Craiova au baschetbaliști foarte valoroși. Printre cei mai importanți jucători ai gazdelor sunt Monyea Pratt, Porter Troupe, Omari Gudul și Tyler Laser, în timp ce oaspeții se bazează pe Aaron Broussard, Nikola Markovic și Dragan Zekovic. De asemenea, campioana României are doi naturalizați în lot, Giordan Watson și Kris Richard, care, cu siguranță, vor juca un rol important.

La capitolul autohtonilor, va fi interesantă confruntarea dintre Dragoș Diculescu și Tudor Fometescu, doi dintre tinerii români care au avut niște salturi valorice în ultima perioadă.

Evident, CSM CSU Oradea este favorită la calificarea în Final Four-ul Cupei României, nu doar datorită diferenței de scor din tur, cât și prin prisma evoluțiilor oferite de roș-albaștri în această stagiune. Trupa lui Cristian Achim se află într-o formă excelentă și beneficiază de avantajul omogenității.

În schimb, SCM U Craiova este o formație cu baschetbaliști foarte buni din punct de vedere ofensiv care au arătat multă bucurie în a juca unul cu celălalt. În meciul de la Cluj, oltenii au depus un efort considerabil, astfel că rămâne de văzut câtă prospețime vor mai avea pentru duelul cu liderul LNBM.

În orice caz, mă aștept la un joc frumos, cu multe puncte marcate, în care ofensivele se vor remarca de ambele părți. Așadar, echipa care va descoperi prima cum să oprească atacul adversarilor va câștiga.

*foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Toata lumea multumita,
    Oradea merge mai departe in cupa,Craiova intra in primele 6 in campionat...

    cu 4 ani în urmă (15.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!