Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova este la o victorie distanță de grupele FIBA Europe Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.09.2022

SCM U Craiova este la o victorie distanță de grupele FIBA Europe Cup

SCM Universitatea Craiova a ajuns în finala turneului de calificare din Lituania pentru grupele FIBA Europe Cup. Leii din Bănie au trecut și de Kapfenberg Bulls, cu scorul de 71-55, și sunt la un singur succes de sezonul regulat din FEC.

SCM Universitatea Craiova: Giordan Watson, Shawn Hopkins, Alexandru Coconea, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic

Kapfenberg Bulls: Rathen Carter, Brad Greene, Nemanja Krstic, Milos Latkovic, Tobias Schrittwieser

Craiova s-a distanțat repede la șase lungimi (8-2), după două triple ale lui Hopkins și un cârlig al lui Nikolic. Blaj-Voinescu s-a alăturat și el recitalului de trei puncte, înainte ca Bulls să revină în meci cu un parțial de 8-2 prin care egalitatea era restabilită, la 14. Austriecii au trecut și în avantaj datorită lui Greene, dar Palmi a oprit run-ul adversarilor de la linia de libere. În cele din urmă, după 10 minute, scorul era egal: 18-18.

Flanningan a inaugurat al doilea sfert cu un coș din căciula. Acesta a reușit și un dunk spectaculos cu care ducea scorul la 22-19. Palmi a majorat diferența cu un coș de trei, dar Latkovic i-a răspuns prin același procedeu. Hopkins a marcat cinci puncte consecutive și a dus scorul la 30-24. Edwards a marcat pe pătrundere și l-a forțat pe antrenorul adversarilor să ceară timeout. La pauza mare, Leii din Bănie conduceau cu 37-32.

Hopkins și Nikolic au deschis a doua jumătate cu patru puncte consecutive, prin care diferența ajungea la nouă lungimi. A urmat un run de 7-0 al austriecilor, prin care reușeau să se apropie la o singură posesie. Acesta a fost oprit de coșul în tranziție reușit de Palmi. Din acel moment, Leii din Bănie au început să crească din nou avansul de pe tabelă, acesta ajungând la cinci lungimi după cosul lui Edwards în tranziție. Hopkins a făcut ca diferența de pe tabelă să fie de două cifre cu un slam-dunk cu fault extrem de spectaculos. Înaintea ultimelor 10 minute, Craiova conducea cu 52-42.

Votsch a marcat repede și a scăzut deficitul la opt lungimi. Edwards a replicat cu un layup spectaculos. Nikolic a dus scorul la 56-44, iar Flanningan a ieșit și el la rampă cu un dunk după o acțiune foarte încâlcită. Țîbîrnă a bifat primele sale puncte din acțiune cu o reușită de trei puncte. În cele din urmă, avansul Universității a crescut la 16 lungimi, iar scorul final a fost 71-55.

Finala turneului de calificare din Lituania va avea loc vineri, 30 septembrie, de la ora 19:00. SCM U Craiova va da piept cu estonienii de la BC Kalev/Cramo într-un meci transmis pe canalul FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!