Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova obține al treilea succes din Top 10

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
22.03.2023

SCM U Craiova obține al treilea succes din Top 10

SCM U Craiova a trecut de CSM Constanța cu scorul de 89-79 în etapa a șasea din faza a doua a campionatului. Leii din Bănie ajung la un bilanț de 6-8, în timp ce Marinarii rămân ultimii în Top 10, cu 3-11. 

SCM U Craiova: Topias Palmi, Cortez Edwards, Alexandru Coconea, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic

CSM Constanța: Vytenis Cizauskas, Nate Johonson, Vlad Corpodean, Dani Mâinea, Egidijus Mockevicius

Dobrogenii au dus rapid scorul la 0-4 prin reușitele lui Corpodean și Johnson. Oltenii au egalat prin dunk-ul lui Nikolic și liberele lui Palmi. Mâinea a readus oaspeții în avantaj, înainte ca Edwards să transforme prima triplă a confruntării (7-6). Nikolic a majorat diferența la două posesii cu un nou coș de sus. Palmi cu o triplă și Blaj-Voinescu din interior au dus scorul la 18-10. A urmat un parțial de 8-2, prin care oaspeții veneau din nou la o posesie. Oprean a stabilit scorul după primul sfert: 23-22.

Tot Oprean a deschis și al doilea parțial, cu un coș de la distanță. Ivanauskas, Cebasek și Cizauskas au completat un run de 8-0 și tabela indica 23-30. Nikolic și-a readus echipa în meci, iar după patru puncte consecutive din interior, tabela indica 28-32. Oltenii veneau la un singur punct prin tripla lui Blaj-Voinescu. Corpodean a răspuns prin același procedeu, înainte ca Nikolic să transforme trei aruncări libere (34-35). Mockevicius și Mâinea au majorat ecartul prin două reușite din căciulă, înainte ca Leii din Bănie să revină în avantaj prin două coșuri de afară ale lui Palmi. Constanța a închis mai bine repriza, iar la pauza mare conducea cu 43-46.

A doua repriză a debutat cu tripla lui Mockevicius. Edwards a răspuns prin același procedeu, înainte ca pivotul lituanian al Constanței să înscrie și din căciulă și să ducă scorul la 46-51. Nikolic cu o triplă și Palmi cu un layup au egalat la 51, înainte ca Mockevicius să își continue evoluția foarte bună din sfertul al treilea cu u nou coș din interior. Craiovenii au revenit în avantaj prin liberele lui Blaj-Voinescu și tripla lui Palmi (56-55). El a dat startul unui run de 9-0 al gazdelor. Astfel, craiovenii conduceau cu 66-55 înaintea actului decisiv.

Mijovic a inaugurat ultimul sfert cu două libere, iar Cebasek a replicat cu un lay-up. Oprean a transformat ecartul în unul de o singură cifră (70-61). Gladiatorii din Tomis s-au încins din spatele semicercului pe final, iar reușitele de la distanță ale lui Cebasek și Ivanauskas duceau scorul la 74-69. Palmi a întrerupt momentul bun al oaspeților cu un coș de afară, dar Ivanauskas a răspuns cu un and-one din căciulă. Mockevicius a marcat și el și a dus scorul la 77-75. Mijovic a tăiat elanul adversarilor, dar Cebasek și Ivanauskas au oferit suspans partidei pe final. Palmi și Edwards au închis socotelile, iar SCM U Craiova s-a impus cu 89-79.

Topias Palmi a fost omul meciului și a terminat cu 28 de puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive. Dimitrije Nikolic l-a urmat cu 19 puncte și 7 recuperări. De partea cealaltă, Egidijus Mockevicius a flirtat cu un triple-double (20 de puncte, 9 recuperări).

În etapa următoare, SCM U Craiova joacă tot pe teren propriu, cu SCM Timișoara. În același timp, CSM Constanța va juca acasă la FC Argeș. 

*foto: Facebook/CSM Constanța Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Vai mama noastra!
    Meci castigat aproape de unul singur de Palmi,care a inceput sa arate ca jucator de nationala Finlandei,care ne bate de ne suna apa in cap.
    Marele Vitalie a devenit victima propriei neputinte,lipsit de solutii,dar mai ales lipsit de jucatori de o calitate macar decenta,a recunoscut implicit acest lucru prin folosirea a patru titulari undeva la 33-34 minute!Ca o paranteza nedorita,acest lucru a condus si la ruperea lui Gicu,taman acum cand aveam mai mare nevoie de el,caci inlocuitorul Parks este o alta petarda din constelatia Hopkins.Singurul aspect chiar notabil a fost efortul si implicarea in joc a lui Voinescu si,surpriza,chiar daca fara realizari statistice,a lui Coconea,pe care acum il laud fara rezerve pentru atitudinea aceasta si ma intreb ce i-a lipsit sa nu o arate si pana acum...La polul opus,deja marca inregistrata,nesimtirea epica a lui Tibarna,care nici macar nu se mai misca pe teren,sta doar si asteapta sa-i pice para malaiata!Tot asa cum astept si eu sa nu-l mai vad pe acest praduitor al bugetului local in sezonul viitor aici!

    cu 1 an în urmă (22.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!