Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova primește vizita lui CSO Voluntari în etapa a 29-a

SCM U Craiova primește vizita lui CSO Voluntari în etapa a 29-a

SCM Universitatea Craiova și CSO Voluntari se întâlnesc în Bănie vineri, 15 aprilie, în cadrul etapei a 29-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Oltenii sunt în postura de gazde în acest duel la două luni de la finala Cupei României, eveniment care s-a jucat la Craiova.

Craiovenii au pierdut două meciuri la rând în campionat, cu Timișoara și Oradea, situându-se acum pe poziția a șasea în clasament, cu 16-10 bilanț. Oltenii n-au atins în trei rânduri pragul celor 75 de puncte marcate în ultimele cinci etape, perioadă în care au putut să o învingă doar pe Athletic Constanța.

CSO Voluntari a avut parte de trei deplasări în luna aprilie până în prezent, pe lângă eșecul de la Constanța reușind să se impună la Timișoara și la Focșani. În cazul acestor două partide din urmă, ilfovenii au marcat de fiecare dată 90 de puncte. Deținătoarea Cupei României se află momentan pe prima poziție în LNBM, cu 23-5 bilanț, având un punct în plus față de U-BT Cluj, dar și două meciuri în plus.

Precedenta întâlnire dintre Craiova și Voluntari a avut loc în prima parte a lunii martie, când ilfovenii s-au impus cu 88-82 pe teren propriu. CSO Voluntari a condus la un moment dat și cu 24 de puncte diferență în acel joc, pentru ca ultimul sfert să-l cedeze cu 14-28.

O singură dată a putut să câștige SCM Universitatea Craiova împotriva Voluntariului în toate competițiile, gruparea ilfoveană având 7-1 la general în confruntările cu „Leii Băniei”. Unica victorie a venit chiar în primul meci direct, terminat cu cea mai mare diferență de scor, +29.

Cele două formații sunt printre cele mai bune din Liga Națională la media de puncte pe partidă, 84.8 pentru Voluntari și 84.0 pentru Craiova, aflându-se în Top 5 și la recuperări, assist-uri, eficiență sau capace. Oltenii îi au pe Qualls și Franklin, lideri la puncte și pase decisive pe meci, iar Gotcher, de la Voluntari, conduce ierarhia în privința intercepțiilor în campionat.

Întâlnirea de pe terenul Craiovei are loc vineri, 15 aprilie, de la ora 20.00 și va fi transmisă pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook SCM Craiova

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!