Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova se impune pe teren propriu contra CSU Sibiu la o diferență de un singur punct

SCM U Craiova se impune pe teren propriu contra CSU Sibiu la o diferență de un singur punct

După o primă zi ce a înregistrat deja o surpriză pentru iubitorii baschetului românesc, și anume victoria celor de la CSA Steaua contra campioanei en-titre CSM CSU Oradea, dar și o înfrângere dură aplicată timișorenilor de către BCM U Pitești, ziua de duminică, 13 octombrie a adus un prim meci extrem de echilibrat al primei etape a acestui sezon competițional.La finalul a 40 de minute cu multe schimbări de lider și momente spectaculoase, SCM U Craiova a reușit să se impună pe teren propriu în fața celor de la CSU Sibiu la o diferență minimă de un punct,scor final 75-74.

Primii 5:

SCM U Craiova: Dragoș Diculescu ll Tyler Laser ll Monyea Pratt ll Omari Gudul ll Porter Troupe

BC CSU Sibiu: Lucas Tohătan ll Jordan Chatman ll Barry Stewart ll Rolland Torok ll Randal Falker

Primul angajament al partidei a fost câștigat de craioveni, fiind și primii care au punctat, prin Tyler Laser.În răspuns, la celălalt panou, Jordan Chatman a reușit să înscrie două aruncări de la mare distanță consecutive, scor 2-6.După căteva momente de joc echilibrat, Omari Gudul și-a readus echipa la conducere după un run personal de 4 puncte și, imediat, Porter Troupe a scuturat plasa din afara semicercului și a dus avantajul la 4 puncte, scor 12-8.

Următoarele două faze l-au avut ca protagonist pe Monyea Pratt care, după un coș de 2 puncte, a reușit un capac asupra lui Barry Stewart, moment în care Russel Byrd a finalizat un dunk spectaculos peste Chris Cooper, scor 16-10.Partida a continuat cu reușite la ambele panouri, iar în ultimul minut Bogdan Țibîrnă s-a trecut și el pe lista marcatorilor, urmat imediat de Jared Jordan la celălalt panou, cu o triplă, scorul final al primului sfert 23-19.

Al doilea sfert a început cu două prezențe la linia de libere pentru Isaiah Phillmore și Bogdan Țibîrnă, iar apoi Monyea Pratt a dus avantajul gazdelor la 7 puncte după o reușită de la mare distanță, scor 29-22.La jumătatea celor 10 minute, după un coș marcat de Ionuț Berceanu, Lucas Tohătan și Isaiah Phillmore au reușit să readucă Sibiul la doar 3 puncte în spate, scor 33-30, moment în care Aco Todorov este nevoit să solicite un timp de odihnă.În continuare, Bogdan Țibîrnă și Tyler Laser au reușit să păstreze avantajul echipei lor, în ciuda coșurilor marcate în tranziție ofensivă de elevii lui Dan Fleșeriu, în frunte cu Jordan Chatman care, în final, bifează a patra triplă din acest meci și îi duce pe cei de la CSU Sibiu în avantaj.În ultimul minut al reprizei, Randal Falker sare imprudent în fața lui Monyea Pratt, care profită și scoate un fault pe aruncare în afara semicercului, însă înscrie doar o aruncare, scor 38-40.Diferența pe tabelă la pauză a fost stabilită de tinerii jucători români Lucas Tohătan și Dragoș Diculescu, care „s-au întrecut” în aruncări cu panoul, scor 40-42.

La revenirea de la vestiare, Omari Gudul pune primele puncte pe tabelă, urmat de un recital de senzație reușit de elevii lui Aco Todorov.După o aruncare de la mare distanță a lui Dragoș Diculescu din pasa lui Porter Troupe și alte două reușite ale aceluiași Diculescu și a lui Laser, Porter Troupe ridică publicul din Sala Polivalentă din Craiova în picioare după o reușită de la mare distanță.Când nimic nu părea să le lipsească din joc alb-albaștrilor, Omari Gudul bifează o nouă fază extrem de spectaculoasă, un alley-oop înscris dintr-o pasă perfect plasată a lui Monyea Pratt.După un timp de odihnă solicitat de Dan Fleșeriu, cele două echipe s-au întrecut în ratări, iar 2 minute mai târziu Porter Troupe scutură din nou plasa din afara semicercului, scor 57-46.

Isaiah Phillmore îi menține „în viață”pe sibieni printr-un run personal de 5 puncte, fiind și singurul marcator al partidei în aproape 4 minute de joc, până în finalul sfertului 3, ce se încheie cu scorul de 57-51.

Tyler Laser pune pe tabelă primele puncte ale secvenței finale printr-un floater, iar Randal Falker răspunde imediat la celălalt panou printr-un lay-up, scor 59-53.Jared Jordan îi duce apoi pe galben-albaștri la doar 4 puncte în spatele gazdelor, însă Nikolay Stoyanov își trece în cont primele puncte din acest meci printr-o aruncare de la mare distanță, scor 62-55.Au urmat câteva momente de joc mai bune pentru oaspeți, venind la doar 3 puncte în spatele celor de la SCM U Craiova, moment în care Russel Byrd a fost sancționat cu o greșeală tehnică, fază destul de controversată.

În timp ce Barry Stewart înscrie de la mare distanță pentru sibieni, Porter Troupe își arată încă o dată calitățile de lider atunci când echipa are cea mai mare nevoie, de această dată prin două coșuri cu fault reușite consecutiv, cu ambele libere marcate, scor 68-63.Apoi, Isaiah Phillmore o readuce pe CSU Sibiu un avantaj de unul singur, printr-un run personal de 6 puncte, ce a inclus și două prezențe la linia de libere, scor 68-69.Același Porter Troupe scoate un fault pe aruncare de la mare distanță, reușind 2/3 libere, urmat de o liberă înscrisă de Randal Falker, moment în care se restabilește egalitatea în Sala Polivalentă din Craiova, scor 70-70.

Russell Byrd obține un avantaj de 3 puncte pentru gazde după prima sa reușită din afara semicercului din această partidă, însă Isaiah Phillmore mai bifează o prezență la linia de libere cu ambele aruncări înscrise, scor 73-72.Randal Falker nu profită de o greșeală personală a lui Bogdan Țibîrnă, ratând ambele libere, iar după un time-out al craiovenilor, aceștia au ratat două atacuri consecutive.În final, elevii lui Aco Todorov au profitat de o ratare a sibienilor printr-o greșeală personală a lui Randal Falker asupra lui Tyler Laser, la recuperare, ce înscrie ambele libere, scor 75-72.

Cu doar 6 secunde rămase pe tabelă, Dan Fleșeriu solicită un timp de odihnă, însă Porter Troupe faultează imediat după repunerea mingii în joc.Barry Stewart marchează ambele libere, iar avantajul alb-albaștrilor devine minim, scor 75-74.După ultimul timp de odihnă cerut de Aco Todorov, SCM U Craiova ratează repunerea și îi oferă lui Barry Stewart șansa de a aduce victoria sibienilor, însă acesta decide de a arunca de la mare distanță, aruncare însă ratată complet, scor final 75-74.

Principalii marcatori ai gazdelor au fost: Omari Gudul( 13 puncte, 6 recuperări, eficiență 15 ), Porter Troupe( 17 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, eficiență 11) și Monyea Pratt( 7 puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive, eficiență 14 ), în timp ce de la oaspeți s-au remarcat: Isaiah Phillmore( 22 de puncte, 11 recuperări, eficiență 26), Jordan Chatman( 14 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă, eficiență 14) și Randal Falker( 9 puncte, 12 recuperări, o pasă decisivă, eficiență 14).

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Ce am vazut in meciurile anterioare, continua sa se repete. Unde credeam ca va fi calcaiul lui Ahile, apararea, se pare ca ne descurcam cel mai bine. In ofensiva in schimb, avem probleme. Suntem lenti si destul de previzibili. Mingea nu circula cu viteza intre jucatori, lipseste clarviziunea si avem multe minute legate in joc in care parem efectiv neputinciosi. In continuare ma deranjeaza ca nu putem executa o schema clara pentru ultimul atac.
    Pe de alta parte, chestia pozitiva e ca ar trebui sa putem remedia deficientele astea, iar o victorie ne-ar face foarte bine la moral. Sa vedem daca o putem obtine cu Steaua vineri...

    cu 4 ani în urmă (14.10.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!