Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova și CSO Voluntari dau piept din nou în FIBA Europe Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
31.10.2022

SCM U Craiova și CSO Voluntari dau piept din nou în FIBA Europe Cup

CSO Voluntari și SCM Universitatea Craiova se duelează pentru a doua oară în actualul sezon din FIBA Europe Cup. Partida este programată miercuri, 2 noiembrie, iar ilfovenii vor fi gazde în Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești. Meciul din tur s-a încheiat cu scorul de 70-61 pentru Leii din Bănie.

Acel joc a dat startul unui parcurs european de vis pentru gruparea lui Vitaly Stepanovski. În mod surprinzător, SCM U Craiova are trei victorii din tot atâtea meciuri în competiția europeană. În etapa a doua, oltenii au trecut de HAKRO Merlins Crailsheim cu 73-60 pe terenul nemților, în urma unui run de 21-1.

Cel mai recent succes în FIBA Europe Cup a venit la mijlocul săptămânii trecute pentru craioveni, în cel de-al doilea meci pe teren propriu. Adversari au fost campionii Suediei, de la Norrkoping Dolphins. Acel joc s-a încheiat cu 77-63 pentru gazdele din Sala Polivalentă din Craiova.

Cu toate acestea, parcursul din campionat este total diferit pentru SCM U Craiova. Leii din Bănie sunt repartizați în Conferința A din Liga Națională și tocmai au obținut primul succes stagional. După înfrângeri cu U-BT Cluj-Napoca și FC Argeș, alb-albaștrii au reușit să câștige chinuit cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, scor 78-76.

De cealaltă parte, ilfovenii vin după un eșec în etapa recent încheiată de campionat. Voluntari a pierdut cu 70-74 pe terenul celor de la Dinamo București, care nu s-au putut baza pe trei jucători din rotația principală. Deși au fost conduși la 15 puncte înaintea ultimelor 10 minute, elevii lui Sașa Ocokoljic au reușit să facă partida interesantă pe final datorită inspirației ofensive din sfertul patru.

Partida din capitală a reprezentat debutul la vicecampioana României pentru Maurice Watson. Fundașul american adus pentru a îl înlocui pe Sharas Vasiliauskas a ieșit la rampă și a încheiat cu 14 puncte, o recuperare și 3 pase decisive. El a transformat 4/6 aruncări din acțiune, 1/2 de la distanță, respectiv 3/4 de la linia de libere pentru +12 la eficiență la final.

Startul de sezon nu este întocmai cel dorit pentru CSO Voluntari. Formația de la marginea capitalei are un bilanț de 2-2 în campionat, iar în FIBA Europe Cup singurul succes a venit în jocul de acasă cu Norrkoping Dolphins (75-60). În cel mai recent meci, ilfovenii au pierdut categoric, 61-76 cu HAKRO Merlins Crailsheim.

Pentru SCM U Craiova, Shawn Hopkins (13.7 puncte pe meci) și Dimitrije Nikolic (12.3) sunt cei doi marcatori în double-digits în FIBA Europe Cup. La CSO Voluntari, singurul care se încadrează în această categorie este Rolland Torok (10.7). La recuperări, liderii celor două echipe sunt Demonte Flannigan (6.7 recuperări pe meci) și Eric Thompson (7.3), pe când la pase decisive, ierarhiile sunt conduse de Giordan Watson (7 assist-uri pe meci) și Lucas Tohătan (2).

Partida de miercuri dintre SCM U Craiova și CSO Voluntari începe de la ora 20:00 și poate fi urmărită pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!