Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SCM U Craiova, victorie facilă la debutul în noul sezon

SCM U Craiova, victorie facilă la debutul în noul sezon

SCM U Craiova a avut parte de un debut facilă în sezonul competițional 2020/2021. Oltenii nu au avut niciun fel de emoție în fața lui Athletic Constanța, într-un meci disputant astăzi, 8 noiembrie, în Arena Antonio Alexe din Oradea și încheiat cu scorul de 101-68. A fost prima partidă pentru cele două echipe în Grupa B din prima fază a Cupei României.

Echipele de start:

Craiova: Filipovic, Person, Diculescu, Pratt și Țîbârnă
Cosntanța: C. Mâinea, Schneider, Chițu, Orbeanu și Lazăr

A doua partidă a sezonului din Cupa României a avut un start echilibrat iar la jumătatea primului sfert Iulian Orbeanu egala la 12 cu un coș de 3 puncte din zero grade. A urmat un run de 9-0 pentru Craiova, care ducea scorul la 21-12 iar 14 dintre punctele oltenilor erau marcate de Dragoș Diculescu. Schneider a oprit seria adversarilor, dar aceștia aveau să mai pună 6 puncte diferență pe tabelă, 28-14 după 10 minute de joc. În actul secund Athletic Constanța nu a găsit drumul spre coș în primele 5 minute. SCM U Craiova a profitat și a marcat 12 puncte în acest interval. Ștefan Mâinea a marcat primul coș pentru constanțeni. Din acel moment s-a consemnat un parțial 15-6 și echipa de la malul Mării Negre limita din proporțiile scorului. Scor la pauză, 46-29 pentru SCM U Craiova.

Oltenii au început mai bine și secvența secundă a meciului ir parțialul de 8-2 l-a forțat pentru antrenorul lui Athletic Constanța să solicite timp de odihnă. Jocul a decurs într-o singură direcție și până la jumătatea sfertului trei diferența de pe tabela urma la peste 30 de puncte, 64-33. Diferența a crescut și mai mult până la finalul sfertului când se consemna scorul de 77-40. Ultimul act a fost fără istoric. S-a jucător cu garda jos și Constanța a reușit să mai reducă puțin din deficit. Scor final 101-68.

Dragoș Diculescu a fost omul meciului cu 25 de puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive. Goran Filipovic a reușit 22 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Bogdan Țîbârnă a contribuit cu 16 puncte iar Jonathan Person cu 15. Monyea Pratt a temrinat și el în double-double, 13 puncte și 10 pase decisive.

Iulian Orbeanu a fost cel mai bun jucător al învinșilor cu 18 puncte și 10 recuperări. Siler Schneider a totalizat 12 puncte, 9 pase decisive și 7 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!