Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Se întâmplă și la case mai mari: De’Aaron Fox a scăpat după ce a comis o abatere similară cu cea a lui Chris Cooper

Se întâmplă și la case mai mari: De’Aaron Fox a scăpat după ce a comis o abatere similară cu cea a lui Chris Cooper

Abătuți de dispariția prematură a lui Kobe Bryant, nu am apucat să mai ținem cont de performanțele și meciurile care s-au petrecut în aceste zile în NBA.

Cu siguranță, una dintre cele mai spectaculoase partide s-a desfășurat la Target Center, acolo unde Minnesota Timberwolves a cedat în prelungiri, scor 133-129, în fața celor de la Sacramento Kings.

Cu 3 minute rămase de jucat din sfertul trei, trupa din California se afla la 27 de puncte în spatele Minnesotei, scor 66-93. Cu toate acestea, elevii lui Luke Walton au avut un sfert patru de senzație și au reușit să egaleze partida și să o trimită în prelungiri. Acolo s-au impus cu 14-10 și au obținut a 17-a victorie stagională.

Buddy Hield a marcat 42 de puncte pentru Sacramento Kings iar Nemanja Bjelica a contribuit cu 20 de puncte, 9 recuperări și 9 pase decisive. De partea cealaltă Andrew Wiggins a adunat 36 de puncte, 9 recuperări și 8 pase decisive, Robert Covington 24 de puncte și 7 recuperări și Karl-Anthony Towns 23 de puncte cu 8 recuperări.

Fără îndoială faza meciului a fost reușită însă de De’Aaron Fox. Acesta a strâns 23 de puncte, 8 pase decisive și 7 recuperări. Cele mai importante au fost cu siguranță cele înscrise pe finalul timpului regulat.

Fox a ajuns la linia de fault cu minus 3 și 4,7 secunde rămase de jucat. El a înscris prima liberă, apoi a ratat intenționat și a înscris pe recuperare ofensivă, pe propria aruncare.

La o reluare cu încetinitorul se poate vedea cum Fox „mușcă din cașcaval”. Cu toate acestea, atât arbitrii cât și oficialii lui Twolves n-au cerut ca faza să fie revizuită. Astfel, Minnesota a avut ultimul atac, a ratat, iar în prelungiri Sacramento a obținut victoria.

Kings a ajuns astfel la 17-29, în timp ce Twolves au coborât la 15-32.

Faza din NBA este asemănătoare cu cea petrecută în Liga Națională, la meciul dintre CSU Sibiu și SCM Timișoara din 23 noiembrie. Atunci Chris Cooper a reușit o recuperare ofensivă după o liberă ratată prin care a egalat situația pe tabela de marcaj.

A urmat apoi un protest oficial al celor de la Timișoara, cu citate din limba latină, iar oficialii FRB au decis ca brigada de arbitraj de la acest meci să fie suspendată o etapă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!