Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sebastian Răducanu vorbeşte despre ambiţiile Timbei în prima ligă: "Nu vrem să fim trecători prin Divizia A"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
10.06.2012

"Urşii", imediat după promovarea în Divizia A (foto: frbaschet.ro)

BC Timba a promovat în premieră în Divizia A. Bucuria timişorenilor a fost foarte mare, mai ales că reuşita vine ce anul trecut au fost la doar 2 minute de promovare. Situaţia putea fi însă dramatică pentru clubul înfiinţat în 2006. Prezent în platoul emisiunii "Joia Sportivă" de la postul local Analog TV Timişoara, managerul echipei Sebastian Răducanu a recunoscut că în cazul în care echipa nu promova cel mai probabil investiţiile s-ar fi oprit.

Putem spune că a fost un turneul de totul sau nimic. Ar fi fost destul de greu să o luăm încă o dată de la capăt. Trăim într-o perioadă de criză economică şi e foarte greu să aduni bani. Noi suntem o echipă finanţată în proporţie de 80% din bani privaţi. Era foarte greu să mai convingem pe cineva să investească după ce doi ani la rând am ratat promovarea. Nu ştiu cine ar mai fi venit alături de noi. Am fi făcut probabil un sezon mediocru. 

Răducanu a vorbit şi despre bugetul pe care speră să îl strângă şi care crede că este necesar supravieţuirii în prima ligă. Timba a avut 50.000 de euro buget în Divizia B. Clubul de pe Bega este în proporţie de 80% unul privat.

Bugetul va fi undeva în jurul sumei de 300.000 de euro şi cred că e suficient cât să ne menţină în Divizia A.

La primul sezon în "A", urşii îşi propun să reziste pe prima scenă.

Timba porneşte cu obiectivul de a nu fi o prezenţă pasageră în Divizia A.

Managerul timişorenilor a vorbit şi despre campania de achiziţii.

Vom aduce şi jucători străini, dar şi români. Am început deja încă de luni discuţiile cu unii impresari, suntem în căutări. Nu pot să vă spun exact. Sunt şi unii jucători care au evoluat în trecut în România şi care ne-au stârnit un oarecare interes. Primim însă zilnic mailuri de la jucători care vor să vină la Timba pentru că au văzut că suntem un club serios.

BC Timba Timişoara a câştigat turneul final de promovare în Divizia A şi este al doilea club din Timişoara în prima ligă de baschet masculin, după mult mai cunoscuta BC Timişoara.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!